Více GK na jednom PC

Zdravím, máte někdo zkušenosti s více grafickými kartami v jednom PC. Například jedna výkonná na hry a dvě další jen na jednodušší aplikace. Jde mi o to, abych mohl mít 6 monitorů. Bylo by to na desce MSI X58 Big Bang Xpower která má 6x PCI Express 16x

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

praktické zkušenosti s tím nemám, ale teoretické ano..

docela drahá a hloupá deska, proč jsi ji koupil je mi záhadou..

jakou grafiku máš teď? deska podporuje sice i kombinace ATi a nVidií, ale nedoporučuji to (stejně jako bych ti nedoporučil tuhle desku).. pro nejlepší efektivitu je nejlepší mít stejné, pokud možno nové grafiky.. kupříkladu HD5870 2GB podporuje 6 monitorů na jedné kartě, zvládne na nich všechny dnešní hry na dostatečné detajly a v klidu má nízkou spotřebu.. peníze tě očividně netlačí, takže by nebyl problém koupit rovnou dvě (nebo počkat na HD6900)

Obrázek uživatele mikebastak

Diky za odpoved, mezitim nez si odpovedel, tak jsem na HD5870 narazil, a to je presne co jsem hledal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

považuji za vyřešené, nebo ještě hodláš spekulovat? pokud tě netlačí čas, tak rozhodně HD6000 jsou docela dobře zvažovatelné možnosti.. jen vylepšení toho současného ve všech ohledech, i tom cenovém.. ovšem specifikace VaporX EyeFinity-6 se objeví asi nějakou chvíli po vydání těchto karet, které bude zítra..

Obrázek uživatele mikebastak

Me ani tak nezáleží na extrémním výkonu. Jedná se stroj prevazne na práci u které vyžaduji 6 monitorů. Jen by me jeste zajimalo, zda u karty HD 5870 Eyefinity, když budu mít připojených 6 monitorů, zda to budu moct nastavit tak aby na každém ze šesti monitorů byla nezávislá plocha, resp. aby to bylo tak, jako že budu mít jeden monitor primární a dalších 5 monitorů bude rozšířená plocha. (stejně jako když mám 2 monitory a na primárním mám nabídku start a ikony a na druhém monitoru, samostatnou plochu)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, EyeFinity nabízí mnoho různých možností konfigurace všech monitorů, můžeš každému přiřadit funkci, kterou chceš, vytvářet i skupiny monitorů atd.

avšak dávej si bacha, aby jsi koupil EyeFinity-6 grafiku, protože ne všechny HD5870 mají EF-6 podporu.. umí to jen ty dvougigové verze, vim jen o té PowerColor..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

co se týče odkazů na grafiky, oba jsou stejné..
co se desky týče - procesor už máš? jaké aplikace máš v plánu používat? tahle deska je vážně zybtečná, pokud nejsi experimentátor, který hodlá taktovat přinejmenším s vodním chlazením ty nejdražší procesory, grafiky a ramky..

Obrázek uživatele Peca

Experimentátor ani tak ne, ale jak správně psal Tobi, využiješ vůbec její vlastnosti? Kvalitní deska to je to samozřejmě, ale je už opravdu pro uživatele co budou zapojovat více grafik a taktovat. Navíc se na desky od EVGA dost dlouho čeká, já tenkrát chtěl tu samou a po 3 týdnech jsem to vzdal.

Vzal bych spíš...skvělá deska za "slušné" peníze
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82635

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ono pro LGA1366 se o moc levnější desky zase nedělaj, ale otázka je, co do něj chceš sázet.. jestli jen i7 920, tak asi nemá smysl vyplácnout 6K za desku a 6 za procesor..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.