notebook a externí zvukovka

zdravim, měl bych tři dotazy ohledně notebooku a externí zvukovky, když budu mít integrovanou zvukovku v biosu vypnutou:

1) když v biosu vypnu tu integrovanou a přes usb zapojim externí, budou mi hrát po zapojení beden do ex. zvukovky jen bedny, nebo i zabudovaný repráky?

2) budou zabudovaný reproduktory v notebooku hrát, když budu používat ex. zvukovku, do který nebudou zapojený žádný bedny?

3) jak to bude se zabudovaným mikrofonem v notebooku, jestli bude fungovat, nebo budu muset používat sluchátka, který zapojim do ex. zvukvoky

díky za info :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží jak si to nastavíš.. já mám Creative X-Fi Go! USB a mám interní zvuk taky povolený.. po připojení se mi automaticky všude nastaví zvuk do externího jacku, kde mám sluchátka.. když chci, přepnu si v systému (W7) že chci použít interní mikrofon a používám ten.. systém ti dovoluje vybrat si, které zařízení chceš použít, můžeš použít i interní repráky při zapojený externí, ale v takovém případě bude externí zbytečně připojena.. jen říkám, že to jde... nemohou fungovat obě celé naráz, ale vstup na jedné a výstup na druhé kartě ano... pokud ale v BIOSu zakážeš interní zvukovku, mohlo by to znemožnit i použití interního mikrofonu, který je k ní také připojen...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

aha... takže jestli sem to dobře pochopil, když zapojim externí, automaticky mi všechno funguje přes externí (tzn. i mikrofon, integrovaný ale repráky nefungujou), ale když budu chtít, můžu si repráky a mikrofon někde přepnout. a když externí odpojim, všechno zas bude fungovat přes integrovanou, že?

aktivní budou oba ovladače naráz, nebo budou "mizet" podle toho, jak to bude zapojený a nastavený? de mi o to, aby to mezo sebou něják neharpovalo. elektronika je nevyspitatelná :)

a kde a jak to můžu přepínat? taky mám win7 a na notebooku bude taky :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v XPčkách by mohly být trochu potíže, ale u W7 se dají drivery v návaznosti na HW přepínat realtime za chodu systému.. takže prostě jen přijdu, zapnu, zasunu a jedu.. vysunu a vypnu.. ve škole externí nemam, tam jedu z interního zvuku..
do Startu prstě napiš "zvuk" a ono ti to vyledá přesně místo, kde se nastavují cývhozí zařízení pro playback a komunikační zařízení pro mikrofon a sluch pro programy typu skype..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

super... myslim, že sem to už našel, jen to mám jiný, než jak to bude v notebooku, takže si s tim pohraju, poexperimentuju a zjsiitm, co se čim přepíná. takže díky moc za info :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.