vadná grafika?

Zdravím mám takový zajímavý problém: už nějakou dobu se mi při některých hrách (v podstatě asi většina novějších) se mi po nějaké době zasekne obraz - a teď buď: po asi 5-10 vteřinách obraz zčerná a znovu se nahodí, jako by nic, s tím, že se to s největší pravděpodobností bude opakovat, po nějaké době. Nebo spadne do systému, a program přestal reagovat, bla, bla... (přičemž dříve, před updatem ovladačů graf.karty ještě psalo, že ovladač byl restartován(?)) anebo nejhorší eventualita, modrá smrt a restart. Chci se zeptat jestli je to opravdu HW chyba grafické karty jak si myslím, či je v tom nějaký jiný problém, jako třeba chlazení, malý příkon, popř. jiná chyba na HW. Karta je ATI HD 5700.
Předem díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

MSI Kombustor, zatiž naplno aspoň pul hodiny, klávesou T zapni graf teplot, a nahlaš, kam to vylezlo, eventuelně kdy to spadlo... Podle mě přehřívání GPU..

Obrázek uživatele drkrwemill

tak půl hodiny jsem zkoušel, a drží se na 70° což mi přijde teda dost normální. Někdo řiká, že to i může být ovladačema, ale to se mi teda vůbec nechce zdát.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ono určité kominace her a driverů mívají problémy.. Ovladač pak obsahuje VPU recover, který, když grafika vytuhne a přestane pracovat (chyba hry, chyba grafiky, konflikt hry a driveru), tak místo zamrznutí a pádu ji to jen restartuje, problikne obrazovka a pokračuje se.. Teplotama to tedy nebude, takže zkus jiné - novější, starší - ovladače..

Obrázek uživatele drkrwemill

ok, avšak z tohoto hlediska mě tedy ATI/AMD zklamaly silně. Možná by to chtělo nějakou novou nVidia :). snad to je tam lépe pořešené

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

U AMD se ovladače postupně zlepšují.. U nVidie se naopak problémy začínají objevovat - restartování grafiky bylo do ovladačů také již implementováno po vzoru AMD, což mě docela překvapilo.. Každopádně ovladače jsou problém vždycky, a je potřeba zkoumat a ladit, časem vyjde oprava i pro tvoji hru.

Obrázek uživatele drkrwemill

jj, každopádně děkuji moc za odpověd


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.