Upgrade notebooku

Zdravím všechny,
předem se chci omluvit za mojí neznalost, v tomto ohledu jsem uplný laik, jde o jednoduchou otázku.
Již 3-4 rokem vlastním notebook značky Lenovo model IdeaPad G780, občas si zahraji nějaké náročnější hry a dříve mi notebook krásně stíhal, ale samozřejmě čím je starší notebook a novější hry, notebook odpadá,proto se ptám, zdá je nějaká možnost vyměny nějakého komponentu v ntb, nebo zdali je lepší jiná možnost, děkuji moc za odezvu.

Obrázek uživatele Stiletos

Nedá se to nijak upgradovat jako v desktopu....

Obrázek uživatele Vojtant

Já měl na mysli zvýšit nějakým způsobem výkon, například vyměnou celé základní desky např..
CARD - GeForce GT 635M
CPU - Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz

Obrázek uživatele Stiletos

Celá základní deska + grafika se rovná min polvina ceny ntb (navíc by to muselo sedět třeba z vyšší řady toho ntb a stejným rozložením uvnitř)kterej už to má stejně za sebou ohledně životnosti baterie apod ..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Taky bych byl moc rád, kdyby se v mém Lenovo Y580 dala vyměnit grafika - to je jediná součástka, která jej dělí od nových notebooků za 30K. Bohužel u našich notebooků nejde vyměnit, protože je součástí desky.
A novou/jinou desku bys musel mít ze stejného modelu, aby sedla dovnitř. Je ale otázka, co máš za variantu - pokud máš například Core i3 a dělala se verze s Core i7, mohl bys mít štěstí. Ale jak píše Stiletos, bude to drahé - možná dražší, než nový notebooku.
Co přesně v tom máš za komponenty?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.