tiskárna nepodporuje windows 7

Mám totální průšvih.Koupil jsem tiskárnu HP deskjet f 2187.Všechno jelo suprovně do doby.než jsem upgradoval visty na win 7.Momentálně to prostě nekomunikuje a já nevím,co s tím.

Obrázek uživatele MirekPluskal

Zkuste stáhnout nejnovější ovladače tiskárny a také projeďte samotné nastavení tiskárny pro W7.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

W7 by měly zvládat ovladače jak pro Vistu, tak například pro XPčka. Nenechte se odbít prvním nezdarem. Sedmičky mají "výhodu" v tom, že i když vás třeba napoprvé odmítnou, při novém pokusu o instalaci se již přepnou do režimu kompatibility a vezmou si ovladače, které již potřebují...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přesně tak..

při připojení tiskárny by ti měl vyskočit nově nalezený HW.. pokud to rozklikneš a trochu systém postrčíš, začne stahovat ovladače na netu.. já mám poměrně starý HPčko, který má ovladače jen pro XP, navíc na prasklém CD.. systém si stahl nějaký univerzál ovladač s utilitami a funguje mi vše, tisk, sken, OCR,.. zkus to taky, W7 nejsou ořezávátka :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak ovladače mám nainstalované,akorát že software,který jsem dostal s tiskárnou nainstalovat nejde.Tak nemám žádný a fakt je ten,že se s tím dost blbě pracuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

blbě pracuje? v jakých úkonech? tisknutí textu je impliciní a jednoduchá (na driveru nezávislá) vlastnost Office, tisknutí obrázku je poměrně vymakaná, opět na driveru nezávislá, vlastnost systému, sken obrázků najdeš v ovládacích panelech - skenovat obrázek - je to velmi promakané a nezávislé.. ten driver je jen k tomu, aby to fuungovalo, ale jinak je vše v systému, který je právě po tét stránce velmi promakaný..

Obrázek uživatele Ripp3r

HP tiskárny by měly normálně fungovat téměř ihned po připojení. Windows 7 si vždy najde ty správné ovladače ale NESMÍŠ instalovat ty dodávané (tiskárna potom častokrát přestane fungovat). Nejlepší varianta je mít zapnuté to automatické vyhledávání ovladačů (nevím, jak se to ve Windows 7 jmenuje), které mi zatím fungovalo na 100%

Konkrétně se jednalo asi o 8.5 roku starou tiskárnu HP psc 1200, která je sama o sobě dost nekvalitní... Nikdy znovu bych do HP tiskárny nešel, radši bych si tisícovku připlatil a koupil bych si Canon nebo Epson... Slyším na HP tiskárny stále jenom špatné ohlasy :(, ale to jsem v době koupě nemohl vědět...

Obrázek uživatele TheALuminium

Abych vás všechny trochu uvedl do správného obrazu tak napíši svou zkušenost s 6 let starou fotografickou tiskárnou od HP. Také jsem spoléhal na to, že na W7 nebude žádný problém, ale byl po první instalaci drivery svoje našel, ale ty byly naprosto nepoužitelné a tiskárna nespolupracovala. Hrál jsem si s tím poměrně dlouho, zkoušel jsem všechny možné aktualizace ale nic. Napadlo mě tedy podívat se na stránky HP jaký driver mi nabídnou, byl pouze pro XP, tak jsem si říkal, že kompatibilitu W7 vyřeší, ale nevyřešil. Vždy jsem se v instalaci zaseknul, zkusil jsem tedy instalaci i v nouzovém režimu, protože tam byl pokrok větší, ale stejně se nezadařilo. Nakonec jsem tento problém vyřešil tak, že jsem si našel ve W7 zařízení tiskárna a manuálně jsem tomu začal hledat ovladače. Ani už nevím kde jsem je sehnal, ale možná, že ze stránek HP, ale už to nebyla instalace ale pouze soubor INF a po tomto zavedení tiskárna jela, ale byl to boj, z čehož vyplívá, že žádný operační systém prostě nemůže být 100% ve všem správný, však tu máme tolik společností a se 100% kompatibilitou se prostě nikdy počítat nedá :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přesně tak, je tu mc věcí, které by systém musel znát.. ale docela mě potěšilo, že prostě většinu tiskáren umí systém implicitně.. ono tiskárna je přecijen tak trochu unifikovaný hardware a v rámci značky jich většina funguje stejě..

no měl jsem výhodu, že jsem připojil, ovladač origa mi řekl, že mam smůlu, ale W7 do 5ti minut natahl ovladače svoje, 100% funkční :cool:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.