Slabý výkon PC sestavy

Dobrý den. Mám PC sestavu a myslím že má nedostatečný výkon. Je to tak nebo od ní čekám příliš? Protože na ní rozjedu GTA IV na poloviční grafické nastavení a sem ještě rád.
PC sestava:
Základní deska : ASUS M4A88TD-V USB3.0
Procesor : AMD Phenom II X6 1090T 3.2Ghz
Grafická karta : ATI sapphire HD 6970
RAM : 16GB Kingston 1333Mhz
Zdroj : Corsair GS800 800W

Potřebuju vědět jestli to tak je správně protože se mi to nezdá. A jestli ne tak co se s tím dá dělat. Předem dík za odpověď.

Obrázek uživatele Peca

No GTA4 bys měl valit naplno, ale musíš mít nainstalovaný Patch 1.0.4 a vyšší (nejnovější je myslím 1.0.7). Dost to optimalizuje hru

Obrázek uživatele Client

Ano tohle jsem udělal patch tam mám nejnovější. I všechen HW mám aktualizovaný.

Obrázek uživatele Peca

A ostatní hry jsou na tom jak?
Když jsi to GTA4 zkoušel naplno, tak kolik jelo FPS?

Obrázek uživatele Client

Používám program Fraps a cetl jsem že to číslo v levém rohu nhoře obrazovky je právě FPS. Jestli to je ono tak to bylo 20-30. Například Crysis 2 mám naplno a OK ale Fallout 3 má stejný problém jako GTA IV.

Obrázek uživatele Peca

Jasný jsou to ty čísla v rohu. No 20-30 je docela málo ale ve finále se to tolik zase nezdvihne, ale očekával bych tak 30-40. Fraps má docela tu nevýhodu, co jsem si všiml, že u GTA4 sráží o pár fps.
GTA4 je docela nálož na grafiku, ale s tím Falloutem by to vůbec neměl být problém
Verze grafiky je s 1GB paměti nebo s 2GB?
Takže okoukni teploty, nainstaluj nové ovladače jestli nemáš a nainstaluj MSI Afterburner, kde si nastav grafy aby ti to měřilo - FPS, vytížení GK a paměti GK, teploty a tak dále.
Dále nainstaluj program Aida (bývalý Everest, nebo i ten nám postačí), tam si spusť stability test, ale pouze jenom k měření, takže test nezapínej. Nastav parametry měření po 2sec. a nastav tam měření teplot různých komponet.
Hoď ty programy na pozadí a zahraj GTA4 naplno, alespoň 10min. Ukonči a hoď sem screeny grafů.

PS: ještě můžeš spustit správce úloh - záložka výkon, abysme vyděli vytížení jednotlivých jader CPU a trochu to roztáhni do šířky, aby grafy byly delší.

Obrázek uživatele Client

Takže jsem nějak dohrál po 10 - 15 minutách. Posílám rovnou toto. MSI používám delší dobu kvůli grafické kartě. Nastavuju rychlost ventilátoru. [/img]

Jo a GK má 2GB

Obrázek uživatele Peca

Teploty jsou OK, ale pozdě jsi sejmul screen, z toho Afterburneru není nic vidět. Zkus to znova, shoď pak hru na plochu a hnes to snímni. Aidu už nemusíš, stačí ten Afterburner.
A potřebujeme ještě k tomu, aby jsi tam nastavil to FPS. Najeď na graf myší a odečti hodnoty fps, z grafu to jinak není vidět.

Obrázek uživatele Client

Tak jsem to našel.

Obrázek uživatele Peca

Grafika dělá co umí a jede na max. Zkusil bych to potaktovat jestli se zvedne framerate, ale nečekej zázraky, bude to o pár fps.
Teď z hlavy nevím jestli tam je v grafickém nastavení možnost vertikální synchronizace, musel bych to nainstalovat a mrknout, dyžtak ji vypni.
A ještě pak napiš jaká je nejnižší hodnota fps a doplň v jaké fázi hry je daný úsek hry. Tím myslím den či noc, venku nebo vevnitř.

Obrázek uživatele Client

Ver. Synchronizaci jsem vypnul. Nejnižší hodnota fps venku, za dne byla 18

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dej tam MSi Kombustor v módu DX11, 1280x800, MSAA8x, stability test, bez burn-in, bez post-fx, bez power-draw, bez fullscreen.. Měl by jsi se přiblížit číslům http://www.overclockersclub.com/reviews/diamond_vstream/images/25.htm
Ovšem vypadá to, že máš nic moc paměti - tipuju levné s CL9, což je na hry docela nevhodné, nechápu vůbec volbu 16GB, když i 8GB je docela mimo potřeby dnešních her.. A tahle "blbý" ramky (pokud fakt máš CL9 a 4 moduly) dost oříznou výkon.. Mimojiné více pamětí je větší zátěž pro řadič a tím celkově nižší výkon..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.