Sestava snů a stále padá zamrzá a háže blue screen.

Sestava snů a stále padá zamrzá a háže blue screen.

Zdravim potřeboval bych pomoc jsem úplně zoufalý. Chtěl jsem si udělat radost tak jsem si nechal sestavit PC: MSI P55-GD85, IntelCore i7-860-2,8GHz,2x2GB RAM DDR3, ATI Radeon 5870 1GB DDR 5, HDD 1TB, Windows 7 home premium. K této sestavě používám klávesnici a myš, které jsou zapojeny do USB. Má PC sestava není stabilní padá mi, když se dívám na videa na internetu nebo jenom prohlížím internet, padá po hodině hraní her, nebo úplně zamrzne kdež ho nechám jen tak puštěnej (nezpouštim žádný program pouze je tam plocha win7 a zamrzne mi kurzor a klávesnice neodpovídá). PC se buď restartuje, nebo zamrzne (zasekne se obraz i zvuk), vyběhne blue screan (že mám špatný hardware,software nebo paměti). Dělal jsem různé testy od memtest až po test burnIn Test a všechno vpohodě neukázalo mi to jedinou chybu.

Když dám zobrazit popis problému v centrum akcí tak mi vypíše:
Počítač byl restartován z procesu kontroly chyb. Kontrola chyb: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff80002ecf805, 0xfffff880071ca9f0, 0x0000000000000000). Výpis byl uložen do: C:\Windows\MEMORY.DMP. ID hlášení: 051910-21028-01

nebo

Předchozí vypnutí systému bylo neočekávané.

Prosím pomozte mi. Předem děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tim Memtestem 86 projeď modul po modulu alespoň 4 hodinky, ať zjistíš, který hází chyby.. i jedna chyba je prostě chyba, která může tyto problémy způsobit..

co chybový výpis BSOD (STOP A_KAPITALKY)??

příčiny budou celkem 4 - nějaký problém v systému, problém s ram, problém s deskou, problém nějaké nekompatibility..

jaký máš zdroj?

Obrázek uživatele Peca

Tipnul bych to na paměť, ale uvidíme po Memtestu 86+...Ještě se nejprve ujistěte, že máte nastaveny paměti v biosu správně, tzn. Frekvence a časování...na jaké frekvenci jsou?

Obrázek uživatele wini

To TOBiAS:
Dobře ten memtest zkusim nechat běžet přes noc když jsem ho před tím spouštěl tak jen na 1 hodinu. Když mi vyběhne blue screan tak to nestíhám přečíst celý... pak se PC restartuje, ale píše tam že je problém buď v HW nebo SW. Jinak složku miniDumbs mám prázdnou. Bojim se aby to nebylo tou deskou... používá nové USB 3 a SATA 600. Zdroj mám EVEREST 85+ 700W.
Je mi to hloupé ale co je BSOD?...

To Peca:
V biosu mám nastavenou frekvenci RAM na 1600MHz (tato položka je zobrazena v BIOSu šedě tak nejspíš nepůjde změnit) a časování 9-9-9-24

EDIT by TOBiAS: sloušení a zkrácení příspěvků - takto to stačí, citace se používá ve specifických a nejasných příspěvcích, stránka nemusí být zbytečně kilometrová ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta frekvence modulů by odpovídala klasickým, ale můžeš mít jiné, akcelerované.. potřebujeme znát přesný model, je to nový počítač tak máš dokumentaci! takovéto paměti ale nejsou chytře zvoleny :P

BSOD je Blue Screen of Death - modrá smrt.. znamená že systém detekoval že nastala chyba a většinou je i schopen říci kde.. restartování zabráníš snadno: RMB Počítač -> vlastnosti -> Upřesnit nastavení -> Spuštění a zotavení -> Nastavení -> NE Automaticky restartovat..

Obrázek uživatele Peca

Ano, chce to přesný typ pamětí (nejlépe nějaký odkaz).
Pokuste se udělat pár fotek BIOSu, konkrétně "Cell menu" a hodit je sem.
toto mě zajímá:
http://img339.imageshack.us/img339/5894/cellmenu.jpg

Obrázek uživatele wini
[43720] TO: Peca

To: Peca

tady je to cell menu. A přesný typ oper. paměti je 4GB DDR3-1600Mhz Kingstone HyperX CL8 XMP ... ( doufám že je to kit 2x2GB jelikož v biosu mi to ukazuje jako 2 sloty) Jinak odkaz na ty ramky jsem v obchodě kde mi to sestavovali už nenašel...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máš akcelerované moduly, jedou an CL8, tak jim to nastav správně, ale to omezí výkon, ne správnou funkci..

opravdu máš jen jeden modul? koukal jsi se do bedny? BIOS signalizuje Channel 1/2 timing, ale je to možné..

Obrázek uživatele Peca

Nevím tedy přesný typ (typové číslo), ale už z názvu je patrné že mají jiné časování než je nastaveno 9-9-9-24. V názvu je CL8, takže bych vyzkoušel nastavit přes bios - kolonka "Dram Timing Mode" na manual a pak přes kolonku "Advanced DRAM Configuration" nastavit 8-8-8-24. Pro přesné časování by to chtělo přesný typ pamětí, ale pokud je CL8 tak většinou je těch 8-8-8-24.

To budou nejspíše ony, nebo jim podobná verze
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C8D3K2_4GX.pdf
v druhém odkazu mají tedy ve specifikaci časování pro 1600MHz 8-8-8-24

Ještě by šlo zkusit jak si povede při nastavení profilu XMP, jestli ho nastaví správně, moduly by ho měli podporovat, nicméně s ručním nastavením mám lepší zkušenosti co se týče stability.

EDIT: až budeš nastavovat časování v té kolonce "advanced..." nastav tam ještě "CH1/ CH2 1T/2T Memory Timing" na 2N

Obrázek uživatele wini
[43723] odpověď

Tak jsem zkusil manuálně v biosu přenastavit časování na 8-8-8-24 a CH1/CH2 1T/2T memory timing na 2 (psal jsi 2N ale to nešlo, šlo jen 1, 2 nebo 3)

Nechám naběhnout mem test a ráno se kouknu jak dopadl.

Chci moc poděkovat, že se tu zabíváte řešením mého problému.

Obrázek uživatele wini

to: tobias & peca

Tak jsem nechal běžet memtest x86 7,5Hod s výsledkem PASS: 9 ERRORS: 0
Zkoušel jsem dnes pustit zas nějaký offline video a zas se mi po 20 min filmu restartovalo PC. Ještě jsem zkoušel hrát hry a ty mi šli v pohodě 2 hoďky v kuse.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak v pamětech jako takových to nebude..

může být problémem třeba i jeden ohnutý pin na CPU..

grafiku těžko obvinit, to by ve hrách padla spíš.. co drivery? všechno nejnovější? zkus postupně na všechen HW nainstalovat jinou, klidně i starší verzi..

pokud to při zátěži nepadne, ve zdroji nejspíš problém nebude..

překontroluj prosím všechno zapojení, kabely, konektory, sloty, sockety..

Obrázek uživatele wini
[43726] To: Tobias

To: Tobias

Ovladače jsem zkoušel nové na grafiku a přišlo mi že už nepadají hry. Ale už od prvního dne co jsem to přines domu jsem měl problémy s USB. Stává se že najednou z ničeho nic přestane fungovat klávesnice a já ji musím odpojit a zas připojit aby začla fungovat. Když jsem zkoušel BurnIn Test tak mi to psalo error u USB plugin, že nemůže žádný najít. Přemýšlím, že zkusim zformátovat disk a nahrát nejnovější ovladače a tak. Jenže nikdy jsem win 7 neformátoval a nevim jak na to... Jo jinak jsem se koukal na tu svou desku MSI P55-GD85 a dá se flashnout bios na lepší verzi (píšou o ní že je vylepšená stálost paměti a něco s USB), ale nemám disketovou mechaniku na update biosu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na reflash biosu by ti měla stačit fleška... řiď se návodem.. a třeba ASUS má utilitu na reflash BIOSu přímo z Win..

formát disku se provádí stále stejě :) nabootuješ instalačku Win (nejspíš klávesou F8 - quickboot), zvolíš instalovat, pak se ti otevřou disky, dáš nástroje, smažeš oddíl disku (pokud je jen jeden) a vytvoříš nové, 75GB na systém a programy, zbytek si rozděl po cca 150GB, dle libosti.. pokud tam oddíly přibližně velké jsou a nechceš přijít o data na těch dalších, jen naformátuj ten nejmenší, systémový.. a tam nainstaluj systém..

předtím ještě zkus nové ovladače na desku (čipset)

Obrázek uživatele Peca

Ještě po flasnutí nového biosu bude nutné ho znovu nastavit...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.