Sekani PC

Dobry den, koupil jsem si novou zakladni desku Gigabyte GA-G31M-S2L (rev. 1.1) a nastal problem. Pri vetsim zatizeni (pri spusteni nejake narocnejsi hry)se zacne po zhruba 5-10min. sekat dana aplikace. Stahl jsem nejnovejsi driver na grafickou kartu ale nepomohlo, skousel jsem i Omega drivers a taky nic. Vypada to jako by se neco vice zahralo a pak se objevuje day problem. Teplata grafiky a CPU pri zatizeni je v normalu. U stare desky ASUS jsem tento problem nemel. Windows jsem zamozrejme preinstaloval. Cela sestava je: Gigabyte GA-G31M-S2L (rev. 1.1), Intel P4 3,00GHz, RAM DDR2 2x2Gb, ATI Radeon X700PRO 256Mb, HDD Samsung 320Gb, zdroj 350W.

Predem dekuji za vase rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[26439] Sekani PC

zkus rukou teplotu na CPU a chladičích desky.. možná se přehřívá něco tam..
předpokládám, že si při výměně dal na CPU novou pastu..

Obrázek uživatele Teddy
[26440] Sekani PC

Pastu jsem daval zamozrejmne novou. No nejvice na dotek hreje prave chladic na zakladovce. Ale kolik ma presne nevim, neslo mi to zjistit. Muze to byt tim, ze kdyz se vic zahrejen tak se to zacne sekat?

Obrázek uživatele Honza
[26441] Sekani PC

Dobrý den,
při přehřívání se to spíše restartuje, ale stejně zkuste otevřít skříň při zapnutí pc a nechte to volně větrat teploty na všech komponentech o par stupňů klesnou a uvidíte...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[26442] Sekani PC

když ne, zkus na to foukat fénem nastudeno.. případně můžeš zkusit vyndat desku, sundat heatpipe chladiče z SB a NB a dát i na ně novou pastu, resp na ten, co hřeje.. možná se tam jen vypálila pasta a proto to..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[26443] Sekani PC

jako další pak každý ram modul projeď Memtestem 86+ (viz Homepage-Návody)

Obrázek uživatele Teddy
[26444] Sekani PC

Tema ramkama to asi nebude protoze na te stare desce slapaly dobre tak nevim. Spis bych hledal spojitost s tou novou zakladovkou. Jeste nejaka rada???


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.