Zamrznutí notebooku Toshiba - (OS Vista)

Zdravím,

měl bych dotaz. Z ničeho nic se nám zasekne NB a nelze jej nijak nahodit než vytažením baterie a odpojením od sítě.

Začal se kousat v poslední době, čím dál častěji. Nevíte, v čem by mohl být problém. Přehřívání, havěť - projeto AVG a vše ok, nebo chyba visty či HW???
Děkuji za info.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Zdravim, ještě bych doporučil projet softwarem proti spywaru, např Spybot, atd....
Ohledně toho přehřívání, nebylo by od věci sem hodit teploty, kterých PC dosahuje. Ty změříte např. programem Everest. :???:

Obrázek uživatele tatik

Když sem budete dávat teploty, napište i konfiguraci notebooku.

Obrázek uživatele chomin

dobry den.
prosil bych jeste pro upresneni, jestli je primo nejaky moment, kdy se to sekne (pri urcitem spustenem procesu, nebo podobaji-li se okamziky zamrznuti). muze to byt totiz zpusobeno nejen HW ale i softwarem.

mimochodem, pro vypnuti NB staci podrzet tlacitko power - melo by stacit asi 5 vterin ;-)

opetne vytahovani baterie, muze zpusobit vetsi ubyvani jeji kapacity (tzn. rychlejsi projev baterioveho efektu)

Obrázek uživatele Tenacious D

Zdravim
mam temer podobny problem jako svatp.
Po spusteni Skype se mi po par vterinach notebook Toshiba "kousne" a pomuze jen vypnuti. Zvlastni je ale to ze po koupi NTB mi Skype slo bez problemu, problemy zacaly az asi po 3 mesicich pouzivani.
Pred par dny jsem si koupil hru FM2009 a nastal ten samy problem. Je fakt ze tam ten problem muze zpusobovat procesor, protoze minimalni pozadavky pro Visty je 2GHz a ja mam jen 1,73GHz. Nekdo mi ale tvrdi ze by to melo jit i tak...
Stavalo se mi to obcas i u dalsich programku, ale ty byli urceny pro XP(coz jsem si uvedomil pozdeji) a ty jsem tolik nepotreboval.
Jako antivir mam ESET S.S. 3.0 a pouzivam nekolik programku prodi haveti, takze si dovolim vyloucit ze jsem chytil nejakou havet.
Kontroloval jsem i chybove hlaseni, ale tam to vubec nic nevypisuje.

Zde je report z Everestu:
http://ghost78.wgz.cz/file/12224698

Co muze zpusobovat to zamrzani?
Dekuji za odpovedi

Obrázek uživatele tatik

Nahrajte obrázek přímo sem. Po kliknurí na odkaz se objeví :
Přístup k požadovanému souboru byl zamítnut z důvodu neoprávněného odkazování z jiných stránek.

Obrázek uživatele Tenacious D
[25330] Report

tady je ten report
htm tady neni povoleny, tak jsem to hodil jeste do raru. Pokud to nepujde zobrazit, tak udelam screen

btw.notebook je kupovany v Anglii, takze to mam v anglictine, coz mi komplikuje situace, kdyz resim nejaky problemy. Moje anglictina je spatna a navic jsem PC lamka

Obrázek uživatele Honza

Občasně se mi to na notáči stávalo také, ale to byl úplně nový... doporučuji stáhnout všechny záplaty, co jsou vydány na visty. A hodit jsem ty teploty z everestu...

Obrázek uživatele Tenacious D

no to bude ted problem, protoze jsem se pokousel rozdelit jednu cast HDD na 2 dily a neco jsem pokazil. Ted to ukazuje hlasku NTLDR is missing a tak potrebuju cd s Vistama pro repair OS. Jenze to cd nemam protoze Ty moje Visty byly predinstalovany :(

Obrázek uživatele Honza

Tak to bude problém... Nevím, jak kolegové, ale asi doporučím návštěvu servisu, protože vytvoření recovery médií pokud jste je nedostal, tak jedině při zapnutém OS.

Obrázek uživatele Tenacious D

ten notebook mam sice jeste v zaruce, ale tady v tom pripade asi zaruka nebude uznana. Kolik me ta oprava bude cca stat?

Obrázek uživatele Honza

Zamaskujte to a dělejte nevinného... Řekl bych, o tom problému se zamrzáním... pak, že mi to vypsalo hlášku NTLDR.... a když jsem se dočetl návod jak to opravit, neměl jsem média, což bych zkusil hodit na prodejce.... Každopádně nevim, jestli navrhnou nějakou opravu pomocí média atd nebo komplet format... už jen kvuli tomu zamrzání bych to reklamoval... Zkuste to reklamovat ať udělaj, tak jako tak posudek a pak bude na Vás, co s tím cenu si netroufam odhadnout... třeba to uznaj

Obrázek uživatele Tenacious D

ok
dekuji

Obrázek uživatele Tenacious D

takze nakonec jsem se rozhodl jinak Jelikoz mam doma original W XP Home, tak jsem zformatoval HDD, po dlouhem tapani jsem v biousu nastavil neco se SATA aby se mi spoustelo cd woken z mechaniky a nainstaloval XPecka.
Bohuzel se zda ze neco neni v poradku, protoze na svazku C jsou soubory Document and settings, Program files a Windows, ale jsou vedeny jako skryty. Nainstaloval jsem i jednu hru, instalace probehla v poradku, ale pri spusteni vyskoci hlaska Správná inicializace aplikace (0xc0150002) se nezdařila...
Notebook taky nejde dat do usporneho rezimu, jde jen vypnout nebo restartovat

No ale asi mozna problem bude ze jsem neinstaloval zadny ovladace. Navic ani nevim kde je shanet a jaky :)

Holt jsem se pustil do neceho cemu nerozumim a ted tapu... :(

Obrázek uživatele Dick

Hoďte sem značku a typ notebooku. Ovladače stáhnete na webu výrobce. Na přímý odkaz se Vám mrknem. Ale uvidíme zda ovladače pro XP budou. Většina notesů má už jen podporu Visty. Jinak pokud jste tam měl Visty předinstalované, je možné, že instalačka Vist je v Nulovém sektoru hdd. Z něj by se měla obnovit, Teda jestli jste si nehrál i oddíly disku. Instalace by měla proběhnout přes nějaké tlačítko. S tím bych se obrátil na prodejce a nebo by to mělo být uvedeno v nějakém manuálu co jste k notesu dostal.

Obrázek uživatele Tenacious D

no nakonec jsem drivery na muj typ ntb nasel a ted stahuju a instaluju, tak uvidim zda problemy odpadnou, kdyztak pak se ozvu. Takze pokud existujou drivery pro muj typ notebooku tak zaroven by meli fungovat i XP na nem imho.
Co se tyce HDD, tak tam jsem vymazal uplne vse, takze Visty uz zachranit nepujde

Obrázek uživatele Dick

Tak někde stáhnout disk s Vistama a pro instalaci použijte kód za štítku co máte na notesu.

Obrázek uživatele Tenacious D

no zda se ze vse co ma patrit na XP jsem stahl a notebook vypada ze funguje tak jak ma. Dokence i problem se hrou zmizel(nebyl nainstalovany nejnovejsi NET. framework).
Takze dekuji za pomoc a hezky svatky ;o)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.