Samovolne vypinani notebooku

Zdarec lidi, opravuji sem tam kompy. Mam ted ale problem s kterym si nevim rady.. Mam notebook ..rozebrany.. napajel jsem tam napajeni na pevno byl tam problem. a jeste jedna vec. Nechapu jak se muze porad sam vypinat. Ma mrozebrane i power tlacitko a stejne se to samo vypina.. Napada Vas neco co by to mohlo byt? Diky Roman. nemam se na koho obratit..ziju v Dublinu..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jak myslíte sám vypínat? Jste na OS a najednou se zničehonic vypne natvrdo? Nebo se začne vypínat? Máte správnou baterku? Jaké změny jste v notebooku prováděl? Je zapojen správně v zásuvce?

Obrázek uživatele Neo-MATRIX

Samozrejme, jsem elektrotechnik :-) Nekdy najede os a pak se to vypne nekdy ani bios.. nekdy v pulce..neni to SW chyba.. je to casove nezavisle.. to mi pripada divne.. ted me napadlo ze by mohlo byt poskozene snimani teploty a mohlo by to vypinat podle toho jestli jde na to nejaky vanek nebo ne... nevim jak jsou ty snimace citlive.. jinak zkousim znovu prepajet power konektror. Doufam ze je to v nem :-) kazdopadne diky... Jetli Vas napada jeste neco jineho napiste..jsem online..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano přesně tak jak říkáte, bych to nejdříve zkusil - ty snímače se sice většinou nepoškozují, ale pokud je již notebook starý, tak je to také možnost. Hlavně ale zkontrolujte to napájení komponentů - může tam být špatný kontakt nebo tak něco. Mohla také odejít základní deska, pokud to zvádnete, zkuste ji vyměnit.

Obrázek uživatele Dick

Nevím jak jste na tom v notebooku s baterkou. Tohle může dělat i slabý zdroj. Zkuste notebook jen na napájení na zdroj bez baterky. Zkuste změřit proudovou zátěž zdroje. Pokud dochází k výkyvům, pak stačí, aby se rozjela nejaká mechanika cd či disketovka nebo chce zahrát zvuk a notebook se vypne.

Obrázek uživatele Neo-MATRIX

Dick, dekuji za tip. momentalne u sebe nemam multimetr..tady v irsku je vsechno na baterky..pokazil se.. tak jsem odpojil vse co se da.. hdd,ram,graf kartu, ponechal jsem jen vetracek..deska se sama od sebe i klidne zpusti.. zkusim ho jeste taky odpojit.. jinak mam desku holou.. tim bych mohl eliminovat pokles.. no nevim jak to ted zjistit..bez multimetru..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.