PC mi zamrzne ve hře!!!

Vlastním základní desku MSI K8Neo Platinum (MS-7125) a před vánoci jsem si dokoupil ke svým 2x1GB DDR400 dalších 2x1GB DDR400 všechny jsou od výrobce A-DATA jsou relativně stejné, změna je pouze v názvu, který se zobrazuje v EVERESTU.

Windows XP Pro SP3 fungují bez jakých koliv problému i jiné aplikace (spouštění filmů, vypalování atd.) roblém nastáva při spuštění jakékoli hry...např. KANE&LYNCH poté co jsem osadil plně svou základní desku tak jsem tuto hru normálně hrál a ukončil jí v nějakém pátem levelu. Po opětovném spuštění druhý den jsem začal hrát opět, když se najednou ozve takový ten skřípnutej zvuk z repráčku bedny a vše zůstane zamrzlé!!! Proto jsem vyzkoušel jednotlivé moduly a sběrnice a dělá mi tio pouze při plném obsazení sběrnic čili 4GB.
Za radu bych byl moc vděční!!! Díky :cool:
p.s. Zkoušel jsem nainstalovat a spustit i starši typy her a to samé např. SETLERS V

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, jako test ramek doporučuju Memtest 86+ (viz homepage/návody) a nechat ho pár hodin.. vzhledem k tomu, že to zjevně dělají ramky, otestuj každý modul zvlášť.. pokud nebude chyba v žádném, budeme hledat jiné důvody, například nekompatibilitu, přeskládání zapojení atd..

Obrázek uživatele jindrichmatous

Ahoj tak jsem prosím tě provedl test pomocí toho tvého programu, kdy jsem to nechal otestovat při použití 1, 2 a všech pamětí, stím že jsem je měl zapojené v různých sběrnicích, abych vyloučil poškození základní desky.
Chybový řádek se v programu zobrazil pouze pokud byly zapojené všechny čtyři 1GB paměti a osadil jsem tak maximum co mohu zapojit do desky.

Wall time Cached RsvdMem MemMap Cache ECC Test Pass Errors ECC Errs -----------------------------------------------------------------------------------------------
1:57:30 4096M 276M e820-St.. ??? off Std 1 74 0

Tst Pass Failing Address *** Bad Err-Bits Count Chan
-----------------------------------------------------------------------------------------------
4 0 000abd2864c - 2749.5MB 12703f46 12707f46 00004000 1[/b]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

myslel jsem otestovat každou zvlášť.. ty 2, který jsi testoval samostatně vyluč a ty 2 co ti zbyly otestuj každou zvlášť.. tim zjistíme, který z těch modulů dělá problémy..

Obrázek uživatele jindrichmatous

Ale já jsem je testovál zvlášť a to každou dělal jsem to teď 3dny a jak jsem napsal, prostě chybovou hlášku mi to napíše pouze při zapojení všech čtyř!!!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a testoval jsi všechny sloty vícekrát? nebo došlo na čtvrtý slot pouze při zapojeníí všech a to zrovna dělalo chyby? možná by mohl bát jeden ten slot vadný.. zkus ještě prověřit možnost vadných slotů..

ty moduly jsou singlové, nebo dvakrát dvoukanálový set? máš je správně zapojený a podporuje deska dualchannely?

Obrázek uživatele jindrichmatous
[27677] All test

Ano testoval jsem každou paměť po jednom a v každém slotu, základní deska by měla podporaovat Dual Chanel, ale někde jsem četl, že možná při obsazení na maximum nemusí být Dual chanel podporován a že by se to mělo nastavit v BIOSU, ale tam nic jako Single či Dual Chanell nemám jenom nějaský časování a fregvence a do toho já hrabat nechci mám to nastavený na AUTO.

Bohužel manuály od té desky, už nemám a já bohužel moc anglicky neumím, abych si to někde našel na oficiálních stránkách!!!

p.s. MOŽNOST OBSAZENÍ SLOTŮ JE POUZE

DIMM1
DIMM3
DIMM1 a DIMM2
DIMM1 a DIMM3
DIMM3 a DIMM4
DIMM1 - DIMM4

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, k tý možnosti zapojení logicky by to mělo být 1 a 3, 2 a 4, aby běžely oba dualchannely.. jak na to ale koukám, deska podporuje pouze podívne dualchannely a zrovna nepodporuje oba dualchannely najednou.. v tom bude asi kámen problému.. :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.