Restart z ničeho nic

Dobrý den, vlastním nový notebook, který se při hraní jakékoliv hry samovolně restartuje během 15-30 min. Netuším kde je problém a proto Vás žádám o rady, děkuju moc. Vlastím notebook Toshiba Satellite A500 1DN. :-(

Obrázek uživatele tatik

Začal bych kontrolou teplot. Kontrolujte teploty průběžně i při hraní. Prostě pár her prohrajete.

Obrázek uživatele Peca

Tipnul bych to taky na teploty. Nainstalujte Everest 5 a kontrolujte průběžně při hraní teploty.

http://img710.imageshack.us/g/22399502.jpg/

Obrázek uživatele hanz89

Tak maximální naměřená teplota CPU je 55 stupnů celsia.

Obrázek uživatele tatik

A co další teploty?

Obrázek uživatele hanz89

GPU max 59
CPU max 55
Toshiba MK3263GSX max 33

Myslím, že problém bude v grafické kartě.

Obrázek uživatele smycma
[38592] Grafika

Teda nechci si hrát na chytráka ale když mi nestíhala grafika na podobném Notebooku od Toshiby tak mi skočila modrá obrazovka, když se přehřál(což tady asi nebude podle) tak se vypnul ne restartoval. Nicméně grafiky do těchto notebooků vyrábí Intel specialista na procesory le grafické karty nic moc spíš nic než moc.

Obrázek uživatele hanz89

takže tahle grafická karta je nic moc? NVIDIA GeForce GT230M s 1024 MB
Jinak já se v tomhle oboru moc nevyznám, tak nevim :x

Obrázek uživatele hanz89

zkoušl jsem hrát hry na nejnižší detaily a notebook se restartoval tak i tak. Hned po novém spuštění se mě windows ptá, jestli ho chci spustit v nouzovým režimu nebo v běžném režimu. Nemůže to být windowsem?

Obrázek uživatele smycma

Nvidia já mluvím o grafických kartách Intel.....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ani ty nVidie nejsou světaborné.. vůbec G2** a G1** je mizérie v desktopu, netroufám si ani odhadovat, jak bídné jsou v NTB..
ale to s tím moc nesouvisí, že?

mě napadají teploty, ale everest ukazuje nízké.. ale co ti ostatní? on se totiž někdy mýlí a je lepší použít víc programů najednou - speedfan, cpuz, gpuz.. a porovnávat.. hlavně si spust měřič na ploše a při hraní prostě jen AltTab přeskoč co nejrychleji, protože jak není grafiky (či procesor) zatížen, je otázou sekund, než teplota opadne o 20°C.. pokud to děláš stylem ukonit hru, spustit everest, tak se ani nedivím takovým teplotám, pokud by ale byly ze zátěže, jsou to na notebook velmi dobré teploty..

nejlepší je u NTB ověření dotekem - jak moc je kde horký, reps jak moc hučí větráček a jak horký vzduch z něj jde.. pokud vzduch z větráčku pálí, nejedná se o 50°C, ale spíš o 70° a víc..

Obrázek uživatele hanz89

Tak dělám všechno jak ste mi poradil. Přepnu z hry pomocí Alt + b na plochu a zkontoluju teplotu, max teplota grafické karty je 59 stupnů celsia. Stane se, že jak přepnu zpátky do hry, tak do 4 sekund se prostě restartuje....

Obrázek uživatele tatik

Neproblikne modrá smrt? Zkontrolujte, zda nemáte nastaven restart při modré smrti.

Obrázek uživatele hanz89

Modrá smrt neproblikne, já bych to popsal jako reset přímo. :-(

Obrázek uživatele hanz89

odškrtnul jsem automatický restart při chybě a stejně nic, pořád se to restartuje. A žádná modrá obrazovka se vůbec neukáže

Obrázek uživatele tatik

A co se děje po restartu?
Potkal jsem se jednou s problémem, kdy v BIOSu bylo nastaveno při 60 °C na procesoru počítač restartovat. Po dosažení této teploty se restartoval v podstatě dokola.

Obrázek uživatele hanz89

Popíšu to celé: Hraju a najednou černá obrazovka, probliknou rozsvícený kontrolky ( např. volume) a počítač se znova spuští a poté se ptá, jestli chci spustit windows běžným způsebem, nouzovým režimem. Spustim běžným způsobem a windows se spustí zcela normálně.

Obrázek uživatele tatik

A jak dlouho to vydrží běžet po restartu? Opět až 30 minut?
Zkuste memtest.

Obrázek uživatele hanz89

No, nevim proč, ale zkusil sem jen tak vypnout Daemon Tools a hrál sem 2 hodiny v kuse a žádnej restart, přepnul sem hru a během 15 min zase restart.

Obrázek uživatele TheALuminium

Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.