Restart PC ve windows i při bootování

Mám tajkovej malej problém, restartuje se mi PC jak ve windows, tak při bootování. Nevidím v tom žádný systém, že by to dělala nějaká aplikace nebo činnost, prostě se to restartne a pak zas nic. Občas to při bootování napíše hlášku "Overclocking or Memory initial failed". Napětí +5V pak je v červených číslech = kolem +4,3V. Když se to podaří nahodit, tak za několik sekund se ustálí na +5V.

Je možné, že by to dělalo to napětí? To je pak v háji zdroj? Nebo je něco s pamětí? Pokud ne, dá se nějak zjistit příčina?

Díky za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čau, mno, pokud se ti podaří dostat se do BIOSu, tak si skus podtaktovat napětí 5V na nějaký 4V, i když je to divný, v PC jsou napětí 3, 5 a 12V, takže by to dělat nemělo, ale zkusit to můžeš.. jinak, jesi to takle skče, tak je asi zdroj vháji...

Obrázek uživatele TheALuminium

Napětí jsou všude různá, doporučuji za prvé resetovat bios vyndáním switche nebo baterky na základní desce a pokud chyba přetrvá tak ještě projet memtestem paměti, protože ta hláška nemusí znamenat, že kvůli ní Vám padá PC, pokud ale nebude chyba v OP tak už nám zbývá nejspíše zdroj, nebo možná základní deska, to je otázka :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.