Prosím o pomoc, zamrzání pc !!

Mám problém, který se vám pokusím nastínit. Dělal jsem komplet upgrade pc. Koupil jsem si procesor AMD Athlon 64 X2 5200+ nový ve verzi 2,7 s L2 catchem 1Mb. Mám ho na desce od MSI K9N SLI NVIDIA nForce 570 SLI MCP Chipset, grafická karta je Radeon X1950XT ­(+artic cooling accelero­), RAMky 1x 2Gb a 1x 1Gb ­/800 od Zepelinu, case je dobře větraný a poměrně slušně chlazený. A všechno v pohodě. Počítač normálně běží dobře, všechno super ­(když běží windowsy a nic nedělám teplota je dlouhodobě nějakých 33°­). ALE! Po čase ­(ale nemusí to být hned, ikdybych po ránu zapnul pc a měl na CPU 20° , tak zapnu hru, poběží 2min. a udělá to to samé­), když třeba dělám něco složitějšího a počítač spracovává složitější operace ­(instalace, grafika...­)se začne přehřívat, nedej bože když spustím nějakou hru, teplota začne okamžitě stoupat až k nějakým 52° a pak to zmrzne. Celé, ale kompletně, úplně na tvrdo. Když jej pak na tvrdo restartuju tak zase v pohodě normálně najede systém a všechno zas běží dokud neudělám něco co jsem již výše popisoval. Usoudil jse, že je problém s CPU a taky, že je problém s tím přehříváním. Koukal jsem do BIOSU, napětí je cca 1,25V a frekvence 2700GHz. Nevím jsem z toho docela zoufalý, protože jsem si chtěl prostě jen udělat radost a zatím mi ten upgrade nepřinesl nic. Normálně celkem funguju internet, běžné věci a tak, ale proto jsem ten upgrade nedělal že... :­-­) Myslíte, že by to vyřešil jiný chladič mám originální box. Nevím přemýšlejte, piště, raďte, navrhujte, budu rád za cokoli. Omlouvám se za ten dlouhý text a plno keců, ale chtěl jsem to nastínit tak jak to je! Předem moc děkuji...

Obrázek uživatele XendeR

Mno tak jsem došel k názor, že je sice fakt, že se přehřívá, ale nebude to asi ten hlavní problém. Dneska se mi to hryzlo při práci na internetu ve 34° na čidle takže takových 36°real. Je to zvláštní zmrzne to, ale obraz je dál jako by si dal celý komp pause ani myš se nehýbe, na nic nereáguje prostě zmrzlý. RAMky jsem zkoušel odpojit prvně jednu, pak jí vyměnil za tu druhou a pokaždé to stejné, nepředpokládám, že by byly vadné obě. Procesor nevím test mi prováděl, ale zmrzl u toho ­(zkoušel jsem dvakrát bez výsledku­). Zdroj mám tenhle ­(400W­) http:­/­/www.k­-mex.com­/WebForms­/ProductListPage.aspx?KindNo=0000000005&SeriesNo=0000000041 akorát starší model (nemá napájení pro PCIE, mám redukci). Napadlo mě, že je procesor prostě jen vadný, třeba špatný kus. A taky mě napadl BIOS, nějaká aktualizace nebo tak... nevím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno..
zaprvně si oprav název tématu na něco výstižnějšího (kvuli přehlednosti fóra)
zadruhý by jsi mohl napsat, co to je za "tenhle procesor" trochu přesněji..
procesor je deskou podporovaný? nezkoušel jsi původní procesor třeba taktovat?
myslím, že 400W zdroj není až tak příliš dostatečný..
co vše jsi měnil zároveň s procesorem? a jen projistotu se ptám, jesi si dal pod chladič pastu, ale doufám, že jo ;)

Obrázek uživatele XendeR
[27985] Re

Vše opraveno. Za ten procesor se omlouvám dával jsem to už do jednoho fóra na czechcomputer přímo k tomuhle procesoru, proto to tam nebylo. Procesor mám ani né týden, taktovat jsem ho nezkoušel, ještě jsem ho pořádně nerozjel ani normálně. Deska ho podporuje, přímo na stránkách MSI je ve výčtu CPU. Zárověň s procesorem jsem měnil desku, RAMky a grafiku. A s tím zdrojem nevím no co jsem se ptal po prodejnách tak říkali, že by to měl utáhnout normálně. A s tou pastou, fakt nejsem debil, docela se vyznám akorát už si nevím rady. Ale děkuji za každý poznatek.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

s tím takotváním jsem myslel původní procesor, ale když došlo i k výměně desky..
sry za tu pastu, jen jsem se tak podivil, když ty teploty opravdut akr ychle vyskočily.. a bacha na ty výrazy, admini jsou na to hákliví..;)
máš stejnou revizi desky jako tu, pro kterou byl ten procesor podporován? můžeš zkusit flash biosu..
výměna ramek? jsou to podporované? zkus je projet Memtestem 86+ (viz homepage/návody) ať vyloučíme chybu v nich..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.