Obměna nt

Ahoj ve spolek ! Mám na vás dotaz. Kolik můžu dát do tohoto nt max. ram ? Kolik do KAŽDÉHO slotu a kolik mi utáhne windows ? Nebo se to bere, že 32 bit verze winu utáhne max. 3GB a 64bit už víc ? Nebo můžu dát i 2x2GB a budu mít 4gb ?

Jěště dotaz mimo, šlo by ho vylepšit 4 jádrovým CPU čkem ? Šlo, ale musel bych vyměnit základovku co ? Kdybych ji vyměnil, tak můžu tam zapojit ty staré díly zpátky ? A co chlazení ?

Díky za vyčerpávající odpovědi :))

http://www.czechcomputer.cz/art_doc-C5D62BC72879CF24C125727A005DAE28.htm...

http://www.alza.cz/notebook-asus-f3jc-ap025-d66293.htm

Obrázek uživatele tatik
[27893] Obměna nt

Zvláštní dotaz. Myslím, že je to na velmi obsáhlou odpověď a diskuzi. Napadá mě se zeptat, k čemu potřebujete takové "dělo"? Nestálo by za to si pořídit místo notebooku "klasické" PC? Je 64 bitový OS potřeba?

Obrázek uživatele TheALuminium
[27894] Obměna nt

Myslím, že specifikace na alze hovoří jasně: "2 sloty pro max. 2 GB". Nevím kde byste sháněl základní desku na notebook :-) a tedy tím pádem čtyřjádrové CPU, které by bylo drahé jako pr*se. Navíc chlazení byste tam nenacpal, maximálně byste mohl koupit chladící plošinu pod notebook.

Obrázek uživatele Vlastik
[27895] Obměna nt

Aha, tak díky Alu. Tomu 2sloty pro max. 2GB nerozumím, to je myšleno, že do každého slotu můžu dát 2GB nebo celkem, tedy do každého jenom 1GB ? A nevíte jak je to s windowsy a ram ? Tedy je to tak, že Windows XP utáhne jenom 3GB paměti a Vista víc ? Nebo je to tak, že 32bit verze systému třeba Xp utáhne těch 3GB a 64bit verze víc ?

Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů při řešení dalších problémů ..... :cool:

P.S. Takové "dělo" chtěl kamarád, on přemýšlel, jestli by nešlo vyměnit jeho dual core za quad core, ale já mu říkal, že by potřeboval lepší chlazení a novou základovku, ale dál už nevím jaké jiné věci by se museli změnit. :???:

Obrázek uživatele TheALuminium
[27896] Obměna nt

Je to maximální hodnota operační paměti, tedy maximálně 1GB do 1 slotu. Co se týče velikosti, už se to tu probíralo několikrát. Systémy jsou nejčastěji 32-bit a 64-bit. 32-bit systémy dokáží využít maximálně 4GB operační paměti s tím, že něco si také bere grafická karta případně jiné komponenty PC. 64-bit dokáží využít .... mno hodně paměti, stačí si to vypočítat 2 na 64. Snad to bude k vysvětlení stačit :wink:

Obrázek uživatele Vlastik
[27897] Obměna nt

Já myslím, že jo. Zatím LOCK.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.