Prosba o popis konstrukce rámečku pro ext. HDD

Vážení přátelé.
Obracím se na vás s prosbou o popis vyráběných rámečků pro klasické 3,5 HDD.
Před několika roky jsem koupil konvertor USB 2.0 / SATA IDE. Rozhodl jsem se
jej využít po propojení s HDD jako externí disk . Vím že se rámečky prodávají ale
rád bych si potřebné zhotovil sám . Prosím vás tedy o radu jakým způsobem uzavřený HDD chladit . Budu rád o stručný popis továrního provedení .
Díky s přátelským pozdravem Slávek.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nejspíš bych vnější obal použil jako chladič. Pokud ho narvu na ten obal, rozhodně bych se nebál, že se bude přehřívat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

co se týče chlazení, pokud nebude obal typu izolant (dřevo, plast), tak se disk přehřívat nebude.. já mám klasický hliníkové "pouzdro" a když vložím disk, je kolem něj nějaký ten vzduch.. disk ale nemá při plné zátěži přes 40°C..

pokud chceš vymyslet chlazení, tak je nejlepší nějak tepelně spojit obal a disk - teplovodivou pastou.. a ještě lépe, použít nějaký chladící pasiv - žebrování - které skováš pod hlavní obal ale necháš k němu přístup vzduchu po stranách.. invence jsou na tobě, ale čim větší bude plocha povrchu, tim lépe se bude disk chladit..

Obrázek uživatele slavek

Zdravím vás přátelé.
Díky za rady . Prosím o odpověď ještě na jednu otázku . Nevíte jaký druh závitu a jeho stoupání mají šroubky v PC , které jsou snad dokonce univerzální ? Zkoušel jsem šroubky z krytu PC a dával je i do HDD. Jedná se mi o to že bych sehnal závitové očko a zhotovil distanční sloupky pro upevnění do skříňky.

Díky Ahoj -zdraví vás Slávek.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:D Tak to nevím, jestli někdo bude přeměřovat šroubky, nevím přesně jak z oček bys dělal distančbí sloupek, ale plíšek se dvěma dírama, kde jednou chytneš HDD a druhou dist. sloupek který koupíš.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych si spíš udělal nějaký systém, ze kterého by se disk dal snadno vyndat.. jinak stačí číhnotu do skříně na ten samotný šroubek co drží disk, který tam máš, závit je stejný.. ovšem víc ti o něm neřeknu, leda by jsi si z tohoto zjistil.. možná by se to dalo najít na google, tam jsem vyhledal, ře většina šroubů v PC, i ty pro HDD jsou typ: šroub 6-32UNC x 6 mm, mají je třeba tady

Obrázek uživatele slavek

Ahoj. Díky za odpověď.

Tím očkem jsem myslel závitové očko kterým na distančním sloupku vyříznu příslušný závit . Tyto závitové tyčky / jako se prodávají v Kovomatě / míním našroubovat zespodu do čtyř děr se závitem a tím ponechat mezeru pro chlazení
spodní části HDD kde je nezakrytá elektronika . Na vrchní část umístím žebrovaný chladič který položím na plochu potřenou tepelně vodivou vazelínou , tak jak jsi mi poradil. Díky Ahoj Slávek.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.