Problém se startem PC

Zdravím.
Mám starou herku PC a mám v něm 2 HDD. Baracudu 120 Gb a Hitachi 83Gb. Jelikož mám netbook tak PC nějakou dobu ležel ve sklepě když jsme se stěhovali a teď když se ho snažím rozjet tak se nerozjede ani jeden HDD. Hitachi mi najede až do startu Winu kde pak ale 2x zaškvrčí,následně zmodrá obrazovka a PC se rebootuje.
Baracuda ani nezačne startovat Win ,protože vyhodí hlášku: Systém win nelze spustit. Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen: <Windows>\system32\hal.dll. Nainstalujte znovu uvedený soubor.

Chtěl bych se tedy zeptat jak je možné že tento soubor zmizel a jak ho nainstalovat když nechci přeinstalovat Winy?
Díky moc za každou radu

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, máš ještě jiný PC do kterého bys mohl připojit a zkontrolavat disky?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No řekněme, že sklep není zrovna nejideálnější místo pro uskladnění PC. Kondenzace, vlhkost, změny teplot a to ani nemluvím o myších a hmyzu, který si na elektrosoučástkách a kabelech rád smlsne..
HDD má také elektroniku. Pokud jsi jej chvíli nenechal aklimatizovat a vyschnout (pár dní), mohl se HDD klidně vyzkratovat. Pokud byl horší, mohla se vzdušná vlhkost dostat dovnitř HDD a napáchat tam datové škody.. Nemusí být nutně poškozeny, ale mohou být vymazané, data mohou být poškozena. Ideální cesta je disky naformátovat (dlouze) a znovu nainstalovat systém, doufaje, že hardwaru se nic nestalo..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.