Problém s HDD

Chci se odkázat na téma, které je locknuté: http://www.pcporadenstvi.cz/node/17299#comment-84397
Opět mi zamrzlo PC,a k tomu mi teď v různých časových intervalech drnčí HDD - zní to jak když vibrující telefon přiložíte k pevnému podkladu. Může zamrznutí PC být výsledkem odcházejícího HDD? HDD je už 8 cca 8 let starý:D kapacita 160 GB.
Pokud by to mohlo způsobovat tímhle komponentem, mohli byste mi doporučit HDD - stačí 500 GB, s tím že v budoucnu (v polovině příštího roku, možná dříve, později) kupovat celý nový PC, tak jestli nebude vadit jiná základovka atd.

Obrázek uživatele kiko261

Predpokladám, že najskor bude závada v HDD. :-)
Bolo by dobré keby si sem ešte uviedol názov pc zdroja a koľko je wattový ale výmena HDD neuškodí keďže ho budeš mocť použiť aj v novej zostave.

Do tvojej základnej dosky možes dokúpiť tento HDD http://www.czc.cz/wd-caviar-black-1tb_3/73404/produkt lenže tvoja aktuálna doska ho bude dosť spomalovať a myslím že toto by ti ani nemuselo moc vadiť pretože rýchlosť tam stále bude a koniec koncov ako si spomenul v blízkej budúcnosti plánuješ kúpu novej zostavy kde potenciál tohoto HDD určite využiješ.
Len mi ešte povedz či naozaj ešte stále používaš tú tvoju spomínanú Gigabyte GA-MA770-DS3 v2.0 . Pokiaľ áno tak ten HDD možeš rovno objednať. :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli disk chrčí jako cirgulárka, vytáhni ho z bedny a zapoj v ruce, jestli ty zvuky jdou opravdu z disku, pokud ano a na 99% to je jistota, zálohuj si data. Kup si jiný disk a ten pak použiješ i do nové sestavy.

Obrázek uživatele Nighty

Takže jsem HDD utáhl v kejsu a přestal drčet. Někdy je pár dní pokoj, ale problémy stále pokračují, někdy kdy se mi sekl tak se obraz na monitoru rozmazal - barevné čáry. Teďkom když se mi sekne PC tak mě to hodí modrou smrt a restartuje se. Já už fakticky nevím co s ním je - jaký komponent je vadný a nebo jestli by nestačilo např. přeinstalovat windowsy.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.