Problém s externým HDD (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, mám problém s externím HDD. Na tomto disku mám uložené pouze fotky, všechno šlo v pohodě, ale asi před 2 dny se mi najednou ze složek s fotkami vytvořili pouze jakoby zástupci o velikosti 1kb a nejdou otevřít. Ty fotky tam normálně musí být, protože při skenování antivirem se zobrazují. Mám podezření na vir, ale zatím ho žádný antivir nedetekoval. Díky za případné odpovědi

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, co je to za ext.HDD? Jaký je OS. Kam ve vlastnostech odkazuje zástupce?
Na jiném PC je stejný problém? Vlastnosti ext HDD ukazují obsazenost disku takovou, že se dá říct, že tam dané fotky jsou? Nastalo to zničeho nic, nebo si vzpomeneš po jaké činnosti se to stalo?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

HDD je od Samsungu. OS je Windows XP Profesional myslím. Odkaz odkazuje do systemu 32, při spuštění se otevře příkazovej řádek a pak se fotky zobrazí, při připojení na notebook to hlásí chybu s RECYCLED. Fotky tam určitě jsou protože zabraná velikost ze nezměnila. Disk není můj, ale podle toho co mi bylo řečeno se to stalo z ničeho nic, zajímavý akorád je, že složka s fotkama přidaná včera funguje normálně (zatím)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Do system32? a na co konkretně odkazuje? Pokud se fotky zobrazí, je nějaký jiný problém je uložit na jiný HDD a tento ext.HDD naformátovat? Také bych projel PC pořádně antivirem, nebo třeba tímto http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/ s připojenym HDD.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Kam přesně, napíšu hned jak dorazím domů. Do notebooku se zkopíruje pouze ten falešnej zástupce, takže mám zkusit jít na stolní pc kde problém začal a zkusit to zkopírovat zpátky do kompu?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano, pokud řikáte, že se fotky otevřou, tak bych je přeuložil na jiný HDD. Bud to bude chyba disku, nebo nějaký vireček.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobře, tak zatím díky. Viděla bych to spíš na ten vir, protože i ten počítač je strašně pomalej.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ok, projedte to tím scenerem jak jsem dával odkaz. Pak se popřípadě mrkneme proč je to pomalé, ale nejdřív nechat PC projet čističem hmyzu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem to projela skenerem, odvirovala jsem to a... spadly mi kompletně windows, po několika opravných instalacích se mi stále nedaří se do nich dostat, už ani opravit nejdou bez toho, aby mi vyhodili bluescreen. Čím dál lepší, opravdu.
Jinak ještě doplňující informace, při pokusu o přečtení dat z externího disku na notebooku to vypíše tuto chybu: Systém Windows nemůže najít položku I:\RECYCLER\e5188982.exe. Ujistěte se, zda je název zadán správně, a akci opakujte.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak je to jasný e5188982.exe je vir. Kolik toho našel antivir, nebo ten scener? Našlo ho to na tom exteráku? Infikované budou i další počítače, tak by bylo dobré je všechny pročistit, alespon ty, kde se připojoval disk.
Při připojování ext. disku držte tlačítko Shift, tím se zakáže autorun a hned ho nechat znova prohlídnout.

Co přesně je ve výpisu bluescreenu?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Skener toho našel hodně, ale všechno bylo úspěšně smazáno. Ext. hdd je čistý i notebook. Co se týče bluescreenu momentálně vyhazuje IRQN_NOT_LESS_OR_EQUAL
STOP 0x000000A (0xEF68981C, 0x000000FF, 0x00000001,0x804FB37D). Píšu momentálně, protožejich vypisuje víc a jiné. Např. při pokusu dostat se do nouzového režimu atd

Obrázek uživatele Michal Čížek

To může být následek virů. Konkrétní BSOD 0xA má toto řešní http://support.microsoft.com/kb/314063/cs
Předtím odpoj od PC všechny nepotřebné periferie : ext disky USB tiskárny atd. a restartnout PC a sledovat jestli to BSOD zase přijde, pak připojovat postupně po 1 periferie a pokaždé restartnout PC.
Jaká další BSOD to hází? Možná je systém tak moc narušen, že by stálo za zvážení kompletní reinstal systému.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Taky bych to viděla na kompletní reinstal, mně se jedná hlavně o ty data na externím disku. Je tedy nějaké řešení na to aby se ty složky přestaly tvářit jako zástupce? (HDD znova proskenováno a nic nenalezeno a "zástupci" odkazují na: %windir%\system32\cmd.exe /c "start %cd%RECYCLER\e5188982.exe &&%windir%\explorer.exe %cd%04. - 25.-28.2.2008 - Rakouské Alpy)

Obrázek uživatele Michal Čížek

LEGI wrote:
.... Odkaz odkazuje do systemu 32, při spuštění se otevře příkazovej řádek a pak se fotky zobrazí.....

toto teda již nefunguje? aby se zkopírovali jinam?

Obrázek uživatele LEGI

Tohle fungovalo pouze na tom počítači, který nejde teď nastartovat. Ještě jsem zapomněla napsat, že přípona všech složek je .ink

Obrázek uživatele Michal Čížek

zástupci tuto příponu mají, nouzový režim také nejde spustit?

Obrázek uživatele LEGI

Nejde, vyhodí to zase bluescreen s jinou chybou.

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkusim něco vymyslet, ještě jeden dotaz, při skenování antivirem jsou fotky teda detekované? pak by mohlo vyjít toto, ve START do příkazového řádku napsat CMD odentrovat, vyskočí černá tabulka a tam napsat (dle písmena disku změnit, pro příklad disk nazvu Z) : xcopy Z:\ za to lomítko popřípadě napsat název adresáře ve kterém jsou fotky uložené. Pokud to zkopíruje, napíše se po provedení úkonu cesta, kam se to uložilo.

Obrázek uživatele LEGI

Fotky to detekuje (viz. obrázek), dobrá vyzkouším.

Obrázek uživatele LEGI

Tak se mi zkopírovali pouze ti zástupci

Obrázek uživatele LEGI

Tak, data úspěšně stáhnuta. Díky za pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Paráda, nezapomen nechat naformátovat exterák, ale ne rychlím formátováním.
Zamykám :))