Problémy s grafickou kartou

Čaute mám problém se svým novým PC je to klasicky kupovaný (není skládaný). Jsem v tomto ohledu amatér tak nějak říct česky prosím :). Mám problém s tím že se mi docela hodně sekají novější např. Crysis 2 a Metro 2033, což bych řekl že s takovou sestavou je docela hodně divné. Mám nejnovější grafický ovladač, nejnovější DirectX. Zkouška v 3DMark 11 při grafických testech ukazuje 1 FPS.
Má sestava:
HP-Pavilion
Win 7 64bit
Typ CPU HexaCore AMD Phenom II X6 1035T, 2723 MHz (13 x 209)
Čipová sada základní desky AMD 760G/780G/780V/785G/790GX/890GX, AMD K10
Pracovní paměť 8192 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
2x Grafický adaptér ATI Radeon HD 5450 (1024 MB) (Chlap v prodejně říkal že mám 4Gb ale jsou tam jen tyto + nějaké 3D akcelerátory)
Fakt už si nevím rady. Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Kopec

Říkal jsem si že by to mohlo být i monitorem že by měl nějakou menší frekvenci. Mám LCD monit MAG 19" širokoúhlý přesné označení nevím

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Sestavu bych vzal a donesl jí "chlapovi" v prodejně omlátit o hlavu :)) Má to nabušený procesor, hodně ram, ale počítám levné a nekvalitní komponenty, ale o to nejde. Jde o grafickou kartu a ta, ačkoliv není špatná na svou cenu (1000 korun?), je v téhle sestavě asi jako motor od Škodovky v karoserii Ferrari.. Je slabá, extrémně, není to herní grafika. tomu 1FPS bych se (v závislosti na nastavení 3DMarku) ani nedivil, ale to není až tak vypovídající. Důležité jsou hry a tam poznáš, že grafika ten výkon nemá. Říkáš, že tam jsou grafické karty 2? Ony sice CrossFire podporují, ale jednak musí být správně nakonfigurovány a jednak ani tak nedosáhnou výkonu, který podá normální herní karta (startující na 2500 krounách), natož pak karta, která by téhle sestavě odpovídala (startující kolem 8000 korun).

Musím tě tedy zklamat, nechal jsi se oblbnout a koupil jsi si kšunt. A to nejen s ohledem na výkon, ale i s ohledem na kvalitu použitých komponent. Hotové sestavy jsou prostě vždy špatné. Navíc toto není sestava na hry a pokud ti to pan prodejce tvrdil, jen tě prostě oblbl a solidně i okradl, protože poznal, že tomu nerozámíš. A nejspíš tomu nerozumí ani on :))

Obrázek uživatele Kopec

takze mam 2 možnosti buď to reklamovat nakopat chlapa dop***le (nechat si vrátit prachy a pořídit něco poskládaného) nebo si koupit novou grafarnu za 2500+ myslim ze ta 1. možnost bude lepší :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nová grafárna za 2500 k tomu bude tak či tak ostudou :)) Můžu se jen zeptat, kolik si "chlap" za tuhle krásku řekl?

Obrázek uživatele Peca

Pokud je možnost to vrátit, tak neváhej ani minutu...

Obrázek uživatele Kopec

15000

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To bych upřímně čekal, že tě oškube víc. Cena tak nějak odpovídá koupenému (v rámci hotovek), ale ten popis "herní" a už jen fakt, že někdo dal 2 mizerné (na herní poměry) grafiky do Crossfire, prostě neodpovídá... Vrať mu to a s penězmi přijď sem..

Obrázek uživatele Kopec

za 15 by se dalo postavit uz neco lepsiho ne? :)

Obrázek uživatele Kopec

chtel bych nejaky lepsi herni jestli by sel do 15

Obrázek uživatele Peca

Určitě to jde postavit lépe, ale to až bude jistota, že ti to vezme zpět.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No takhle - herní výkon bude podstatně jinde, ovšem do téhle cenovky se nám nemůže vejít procesor za 5000 a grafika za 8000.. Tzn procesor bude slabší, ramek bude méně, disk bude menší.. Ale bude to vyvážená kvalitní sestava, na které půjde hrát, protože herní sestavu dělá grafická karta a ta v případě výše zmíněné sestavy prostě není herní a ten procesor s pamětmi jsou tam fakt jen do počtu..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ano, asi tak nějak... udělal bych dvě drobné změny... Prvně desku nemá mos řešit nový socket, proč taky.. Osvědčenou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67820
Grafika by se tam však hodila HD6870 alespoň, a když přihlédnu k té ceně (hloupost CZC), budeš mít http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86557 )

Obrázek uživatele Malignus

Jenže do mý desky narve v budoucnu i Bulldozer. :-P Ano, souhlasím se silnější grafikou, ale když už na Metro 2033, tak 6950 2GB, ať to má v plný pálce. Já se však řídil požadavkem na cenu do 15 tisíc Kč. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Narve tam i bulldozer, ale o tom, jaký Bulldozer bude zatím nic nevíme, tak proč? Hlavně tyhle Upgrady, ono to stejně nemá moc smysl. To už se vyplatí koupit i novou desku. Případně desku vyšší série, pokud chceš dávat nejvyšší procesory z řady (Phenomy, Bulldozery), tak tam nebudu dávat kancelářský 870 čipset, ale 890X/FX.. To, že deska papírově procesor podporuje ještě neznamená, že je dobré ho na ní dát.

HD6950 2GB se nám tam bohužel nevejde.. Phenom 955, i přetaktovaný, by k ní byl slabý..

Obrázek uživatele Kopec

diky hosi ;) hned na to mrknu :)

Obrázek uživatele Malignus

A mně si ho k ní doporučoval. :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

K HD6950 nebo HD6870 Malignusi? No jako, ono je to napováženou :)) Tak stačil by, ne že ne, ale Už by si ta grafika silnější procesor zasloužila.. Jenvě v době Tvého nakupování byly ceny jiné a výhodnost dané komponenty vzhledem k cenovému limitu sestavy také hrála svojí roli..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.