problem s disketovou mechanikou (*VYŘEŠENO*)

mam mensi problem s disketovku. v bios-e ju vidno je ju vidno aj v tomto pocitaci ale ked vlozim disketu a chcem ju otvorit vipise my vlozte disketu!
skusal som vimenit aj kable ale to iste
pocitac ma OS XP

Obrázek uživatele tatik

Máte na mysli klasickou 3,5" mechaniku.
Pokud ano a vložíte disketu, měla by zasvítit kontrolka. Svítí nebo ne?
A zkoušel jste i jinou disketu?

Obrázek uživatele borisss

ano mam namisli 3,5 palcovu a skusil som este raz sa pozret na tie kable a vsimol som si ze sa uvolnil napajaci kabel od zdroja tak som ho tam zasunul a teraz uz aj cita ae zase volako dlho

Obrázek uživatele tatik

Mechanika je, resp. byla, problematické zařízení. Když se Vám zdá, že dlouho načítá, přečte disketu správně?

Obrázek uživatele borisss

ano disketu precita spravne ale dlho ju otvara to predtim nerobilo

Obrázek uživatele tatik

nevím, co je pro Vás dlouho, ale jako medium je nespolehlivá. Časem dojde k opotřebení jak disket, tak mechanik. Může se stát, že je "chycená" disketa a mechanika už může mít také problémy. Disketu přečte ještě správně, ale může být otázkou, jak dlouho.

Obrázek uživatele borisss

no pretim som iba vlozil disketu dal tento pocitac a uz som robil zo subormi co som potreboval ale teraz jej to trva dobrich 10 min. ak nie aj viac

Obrázek uživatele tatik

tak to je opravdu dost. To celou dobu "vrčí"? Pokud máte disketu, kterou můžete znehodnotit, zkuste ji zformátovat. Kolik bude bad sektorů?

Obrázek uživatele borisss

ano celu dobu vrci, a teraz som akuratne skoncil to formatovanie normalne naformatovalo disketu ale stale

Obrázek uživatele borisss

len je tu ece jeden problem ked som vlozil disketu zo subormy tak mi ju otrosku kradsie nacitalo nez predtim ale ked som ju chcel vibrat najprv som zavrel okno a potom som ju chcel vibrat ale nemohol som stale ju tocil dobrich cca 15 min. :( 8-)

Obrázek uživatele tatik

Tak to bych viděl na mechaniku, která to už bude mít za sebou. MEchaniky fungovaly tak, že když se zmáčklo tlačítko, okamžitě se disketa vysunula. S ohledem na způsob čtení/zápisu se musel brát ohled na to, zda byla v činnosti.

Přidal bych ještě radu z vlastní zkušenosti (nejsem odpůrce mechanik). Potřeboval jsem nahrát SATA ovladače při instalaci Windows. Zásadně vše nahrávám na 2 diskety, abych mohl data nahrát na jiný počítač, protože chyba na disketách zpravidla není v jednom místě a přehazováním disket se to dá nějak přehrát.
Dostal jsem z jisté firmy data na disketě - 2 soubory. Ten důležitější byl nečitelný (zkoušel jsem přečíst na 3 mechanikách, které fungují a měl jsem v tu chvíli v dosahu).
Opravdu zvažte, do jaké míry mechaniku potřebujete a jak moc ji musíte využívat.

Obrázek uživatele borisss

takze jedina moznost bud vimenit mechaniku za novu alebo ju uplne odstavit?
mechaniku pouzivam pomali kazdi den tak asik budem muset kupit novu ale nevadi dakujem vam za radu