Problém při výměně procesoru

Mám problém, měnil jsem procesor Athlon XP za nový Sampron do Socket A. Nejsem žádný amatér a tak si myslím, že jsem při výměně postupoval správně. Problém nastal, když jsem pak PC s novým procesorem spustil a nic se nedělo....... Monitor nenaběhl a dioda HDD zůstala trvale rozsvícená. Vrátil jsem tedy do desky zpět starý procesor a počítač reagoval stejně. Je problém v BIOSu?????? Poradíte????

Obrázek uživatele TheALuminium

Napište mi prosím přesný typ CPU obou a základní desku abych se podíval na kompatibilitu. Dále zkuste bios resetovat, třeba tím že vyndáte switch za chodu, nebo baterku za stavu off. Jinak zatím víc nevím, odpojoval jset něco při výměnně?

Obrázek uživatele thejackal
[16390] Problém

původní byl AMD ATHLON XP 2000+ nový je AMD SAMPRON 2500+, základní deska je MSI K7S6A nebo podobná se socketemA. Podle papírů k desce, je deska na oba procesory kompatibilní. už jednou mi deska stejný problém dělala to když jsem z Durona dělal zmíněného Athlona. Chyba byla v nastavení Biosu. Po odpojení pc od sítě pc naběhl a počítač se rozběhl. Ovšem s nastavením frekvence pro Durona. Ted ovšem odpojení od sítě nepomáhá.........

Obrázek uživatele TheALuminium

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodarchive&maincat_no=1 mrkněte se tam, já jí tam nevidím ...

Obrázek uživatele ktesar

Zdravim,
mam podobny problem a zajimalo by mne, zda jste dospeli k nejakemu reseni
Dekuji

Obrázek uživatele tatik

Nechci strašit, ale zažil jsem případ, kdy si při výměně karty došlo k poškození MB. Pouhým okem nebylo nic patrné. Problém vznikl tak, že při zasouvání karty do slotu ji tam tlačili silou a MB se prohnul a poškodil.

Obrázek uživatele ktesar

Dekuji za odpoved. Je to mozne.. jedna se o stary notebook Toshiba Satellite 2060CDS.. pokousel jsem se jej vylepsit vykonejsim procesorem a NB totalne umrel. Potesilo by me, kdyby mel nekdo podobnou zkusenost a pricina byla v driverech BIOSu, nebo CMOSu nebo jiny podobny SW problem.. v jinem pripade poleti asi do kose. 8-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.