Problém se zvukem u Acer Aspire 3693

Nainstaloval jsem u tohoto notebooku místo Vist XPčka SP2. Povedlo se mi nainstalovat i snad všechny ovládače ale nejde mi ovládání zvuku pomocí tlačítek na pravé straně ovladače (u mechaniky). Nevíte náhodou, kde by mohl být problém? Zvuk sice jde ale není to jako předtím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čau, instaloval si ty ovladače pro XP, nebo pro Visty, nainstaloval si je správně??

Obrázek uživatele Jurasek

Instaloval jsem ovladače pro XPčka z těchto stránek:
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3690.html
ale jen Driver and Utilities a to co je pod ním. Nic od Aceru.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak nainstalujte ten audio driver :???:

Obrázek uživatele Jurasek

Audio driver jsem nainstaloval tento: Realtek ver. 5.10.0.5273
Zvuk mi jde ale je tišší než před přeinstalací z Windows Vista na XP. Je to vlastně tím, že mi nejde ten zvuk zvýšit pomocí těch tlačítek na pravé straně notebooku u mechaniky.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud obsahuje přehrávač vlastní regulaci hlasitosti, tak při přehrávání vám postranní tlačítka budou regulovat hlasitost jen v tom přehrávači. Proto je dobré otevřít si přehrávač, začít přehrávat písničku (film aj.), a pak kliknout například do plochy a teprve teď zkusit zesilovat.
Nebo klepněte do spodní lišty do system tray na ikonku reproduktoru (jeden klik), otevře se jeden panýlek s jezdcem, a nyní zkuste postranní tlačítka. Jestliže se jezdec bude posouvat, jsou ovladače v pořádku. Jestliže ne, nejsou ovladače nainstalované.
Samozřejmě můžete zesílit hlasitost na tomto panýlku také myší...

Obrázek uživatele Jurasek

Vše mám nastaveno na nejvyšší hlasitost, jak v přehrávači, tak i v ovládání hlasitosti. ale zvuk je nic moc. Asi tak 50% hlasitosti před přeinstalací na XP. Problém je, že vše je OK ale jen ty tlačítka na ovládání hlasitosti nereagujou.

Obrázek uživatele TheALuminium

Pokud máte notebook ještě v reklamaci, tak doporučuji reklamovat. Pokud jste nainstaloval všechny drivery, tak by to mělo běžet v pořádku, ono i bez nich by to mělo jet. Pokud se Vám budou snažit říci, že notebook není určen na XP, tak bych jim asi řekl, že též nejsou určeni k tomu, aby tam mohli pracovat :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.