přístup k starším datům v paměti RAM (*VYŘEŠENO*)

Prosím o pomoc nebo radu,
je nějaká možnost dostat data z paměti RAM? (pokud nejsou kompletně přepsána novými daty?) Stala se mi totiž taková nepříjemná věc, psal jsem mail na seznamu (hodně dlouhej) a při odesílání se to seklo, v rozepsaných mailech t osice je vidět v náheldu, ale když ten mail rozliknu, tak je úplně prázdný, ani jméno adresáta tam není ...) chvíli před tím jsem to kopíroval přes ctrl+c ctrl+v, ale mezitím jsem ještě jednou kopíroval něco jiného menšího, tak jsem si říkal, jestli by se třeba nedalo nějak k tomu textu dostat. Ať už přes nějaký přístup k ramce, nebo na tom seznamu.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Těžko, RAM je velmi rychle přepisována novými daty, musel bys mít hodně štěstí aby to tam ještě teď bylo.. A netuším jak by se dalo dostat přímo k datům v RAM.

Kvůli takovýmto situací preferuji Gmail, protože ten si ukládá rozepsaný mail sám od sebe po jedné minutě.. Chyba při odesílání se stává bohužel často..

Obrázek uživatele semtex-cz

právě se úmyslně ptám z jiného počítače a te nse snažím nechat co nejvíc v původním stavu .... no, bohužel to vím, nejvíc mě štve, že v těch rozepsaných mailech je vidět i ten náhled toho textu, ale pak je tam úplně vymeteno, je jasné, ež to tam někde je, ale já asi nemám šanci se k otmu dostat na tom servru seznamu a jak tak říkáš, tak k RAMce se dostat je asi pomalu nemožné, pokud nemám policejní software na analýzu počítačů. Sakra .... Ale jinak moc dík za tak rychlou reakci.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vzhledem k tomu, že přítup do ram by značně ulehčil hackerům práci s počítačem, ať už mám namysli obcházení ochran pro crackování nebo napadání cizích počítačů za účelem krádeže, snaží se všichni všemožně šifrovat svá data.. takže i kdyby jsi se dostal do paměti, což já vážně neumím, stejně bys to nejspíš nevyluštil, protože by to bylo šifrované..

bohužel jsem měl se seznamem párkrát tentýž problém a nezbylo mi než to napsat znovu..

Obrázek uživatele semtex-cz

Díky Vám za odpovědi, tak jsem to napsal znova a příště už si na něj dám pozor :)