Připojení vymontovaného ex. disku přímo do PC

Zdravím, dneska jsem se pokoušel o jednu věc. Rozbil se mi napájecí adaptér u externího disku WD My Book, nevím konkrétně který, ale má klasický 3,5 500gb disk. Tak mě napadlo, že ho vymontuju a připojím normálně do PC. V předku PC skříně mám přímo socket pro ty disky, že stačí vytáhnout plastovou konzoli a do té ten disk vložit a dát zpět do té zdířky. Momentálně tam už jeden disk mám, 250g, na kterým mám filmy atp. není to systémovej disk. Když jsem ho zkusil vyndat a nahradit ho tím z exterňáku a zapl PC, tak monitor zůstal ve stand by režimu a ani se nezapl, tak jsem ho vypl, vrátil zpátky původní disk a PC zase naběhlo a funguje. Tak se chci zeptat jak to provést abych ho tam mohl připojit a PC normálně naběhlo, mám tam důležitý data a nechci o ně přijít...

Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, tak jak řikáš by to mělo fungovat, zkus ho připojit ještě do jiného PC, jestli výsledek bude stejný. Když ho připojíš jen na napájení, je cítit, že se roztočí plotny?

Obrázek uživatele WhySoSad

Jiné PC co by mělo tady ten socket na disk nemám, těžko říct jestli reaguje když ho připojím protože stejně tak můžu slyšet i systémovej disk co mám v PC, nedalo by se nějak dostat do biosu a nastavit třeba bootování nebo něco ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

když ho připojíš na napájení a budeš držet v ruce, ucítíš vibrace, jedná se o IDE bo SATA disk?

Obrázek uživatele WhySoSad

Na napajeni jsem to pripojit nemohl, nemam funkcni adapter a kdyz je to v pc tak to v ruce drzet prece nemuzu :D Kazdopadne jsem to uz vyresil. Hodil jsem ho tam, spustil pc a hned mackal F11 a pustilo se okno s vyberem bootovaci jednotky, tak jsem jen potvrdil systemovej disk, kterej i tak byl na prvnim miste a uz to vali.

Obrázek uživatele Michal Čížek

vida bootpriorita. Proč bys to nemohl držet, nekouše ani neškrábe :D

Obrázek uživatele WhySoSad

To nejde, strkám ho do díry v bedně, přimáčkne se vzadu na konektory a zaklapne, nemám ho jak držet :D

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) jo ták, já myslel odzoušet přímo v otevřené bedně, ale to už je fuk, hlavně že ti to klaplo

Obrázek uživatele WhySoSad

Jojo, na to bohužel nemám kabel, tak jiná možnost nebyla :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.