Přidání HD do staršího PC.

PC Pentium 300,mám HD 1,5G a 20G při zapojení jako secondary master se načtou v BIOSU ale systém win98 je nazná-žádná hláška,jsou to pouze starší smazané disky.V mém novém PC s XP žádný problém.U 20G bych typoval velikost ale proč nejde ta 1,5G.Prosím poraďte.

Obrázek uživatele tatik

V novém PC vidíte oba disky a v Pentiu 300 ani jeden? Pouze primary master?

Obrázek uživatele kecival
[21969] Nový HD

Ano pokud dám disky do novějšího počítače tak jsou vidět jako D,E.
Na tom pentiu je původní disk normáně přístupný startuje se z něj PC,pak mechanika DVD ,ale nové disky se zobrazí pouze v biosu při startu počítače, ale pak už ne.Pak je win98 už nezobrazí Starší má formátování Fat 32,u toho většího 20G jsem to nekontroloval.

Obrázek uživatele tatik

Máte je dobře najumpované?

Obrázek uživatele kecival

Když jsou v jiném PC na stejné pozici funkční tak snad jo,ale 2 x měř a jednou řež.Prověřím a vyzkouším.Na volném šráku jako sec. Master.Provedl jsem ještě 1 věc.Ten menší jsem pomocí Disk manageru přeformátoval na FAT 32./původně systém hlásil FAT 32 ale disk manager ukázal FAT16 systémový.

Obrázek uživatele kecival

U většího disku mi to po mnoha pokusech nabídlo formátování ,místo na 20G jsem ho bez rozdělení naformátoval na 9G jen pro odzkoušení,disk se přihlásil ale byl nabídnut ve srávci disků jako výměné médium,po navolení písmene H a užití DMA se disk objevil jako výměnné médium a funguje.Není to asi to pravé.Stejně ho budu muset naformátovat znovu a rozdělit na menší oddíly pro úplné využití.Zajímavé, že ačkoliv jsem ho používal v novém PC zde se hlásil jako nenaformátovaný.Ten menší jsem zatím nerozchodil.Prosím o radu jak nejlépe provést toto doladění.

Obrázek uživatele kecival

Skoro vše vyřešeno.Postup
Vytvořit záchrannou disketu
Disk naformátovat podle užití a rozdělit velikost na pro dané PC zpracovatelnou velikost.v případě 20GB na 8+8+4GB
Vše funguje jak má.

Obrázek uživatele alterego

Bios desky nedokáže namapovat vetší disk jak 8GB, což v té době bylo běžné. Třeba je na webu "novější" bios.gl


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.