Při zapnutí externího disku zamrzne PC

Ahoj, prosím o radu. Mám externí hard disk Verbatim 1,5 TB http://www.amazon.co.uk/Verbatim-47527-1-5TB-eSATA -Drive/dp/B002652QVI, mám ho připojený přes USB na starší PC s XPčkama, zaplněný je asi 350 GB. Doteď bylo všechno v pořádku, ale včera mi při zapnutí HD úplně zmrznul počítač, ten HD sice viděl v liště jako nový hardware, ale jinak ho už nezobrazil. Pak mi kompletně všechno zamrzlo vypnul se SKype, jakoby teda vyhodil i internet, a musela jsem to násilím restartovat. Ten HD mi ale na notebooku jde (notas je novejsi, taky XP). Máte někdo podobný problém? Jak na to? Čím to je, že doteď šel normálně... Nemůže to být antivirem? (ESET Smart security, včera nainstalovaný - zkoušela jsem zakázat jeho činnost, ale nepomohlo to)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zdravím, ten externí disk jsi zkoušela i v jiných USB?

Obrázek uživatele henrisorge

Ano, zkousela ve vsech, mám dokonce další dva novější v monitoru (BENQ) a ani tam to nejde.

Obrázek uživatele Michal Čížek

vyzkoušel spustit systém v nouzovém režimu a pak připojit disk

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Má ten HDD vlastní zdroj napájení? Pokud nemá, může přetížit USB port (jeden port umí většinou max.500mA na 5V) a pak klekne PC. Pokun se používají nenapájené HUBy (rozbočovače), může se to stát také při větším počtu zařízení napájených z USB. Jde to řešit např.USB kabelem s napájecí "zlodějkou", kde se jedno takové zařízení připojí na dva porty USB - jde sehnat třeba na http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=2486

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Spíš nenajede disk, než aby spadl počítač..

Zkus ten disk i u jiného počítače, pokud se bude chovat stejně, je to v disku.

Obrázek uživatele henrisorge

Děkuju moc za rady, nakonec to bylo vážně tím Nodem, skenoval ho tak pečlivě, že to počítač nezvládl, musela jsem ho úplně odinstalovat, už jsem psala na podporu, ale nepřišla mi odpověď, tak teď scháním jiný antivir, který by byl kompatibilní..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Avast Free


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.