Při hraní se restartuje PC

Dobrý den,
když hraju jakoukoli hru po cca 30 minutách se mi restartuje PC. Zkoušel jsem pouštět benchmark v Everestu a teptoty na CPU, základovce a na grafice byly OK a PC běželo bez problému.
Je možný, že problém bude ve zdroji, protože se netočí ventilátor. Ale nechci si kupovat nový dokavaď si nebudu jistej, že to je tím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

OK jsou jaká čísla konkrétně?
Test v everestu nedělá skoro nic (testuje propustnost pamětí), stáhni MSi Kombustor, nastav nejvyšší nastavení (DX9 a vyšší, MSAA, Post-fx, burn in) a pust to, klávesou T zapni graf teplot a za pul hodiny udělej screen, resp očekávej restart tak za 10 minut..

Jaké jsou HW komponenty počítače a zdroj? Obvykle jsou zdroje předimenzované, takže sestavu v zátěži by měly zdržet i bez chlazení, přecijen je tam lehký průvan od ostatních komponent..

Obrázek uživatele Madhead

Takže, everest ukazoval teploty všude kolem 50°. Stáhl jsem a pustil MSi Kombustor. Po nějaký době se PC restartoval. Screen jsem nestihl. Když jsem ho chtěl pustit znovu hned jak jsem klikll na burn in počítač se vypl.

HW:
Mb Asus P5K Se/EPU
Intel Core 2 duo E8200 2,66 GHz
HDD Samsung 500 GB
ATI Radeon HD 4870
Zdroj HEDY 600W ATX

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, takže nejspíš buď přehřátá grafika nebo zdroj.. Kam se na tom grafu teplota dostala, než se to prvně restartlo?
Sundej bočnici, vem fén s možností foukat studenej vzduch a foukej do zdroje, jestli se něco změní...
Jinak ten zdroj je šmejd i když je nový, ideální adept na hrátky s kladivem..

Obrázek uživatele Madhead

Než se to restartovalo tak tam byla teplota kolem 87°. Když sem na to foukal tím fénem tak se ani po hodině hraní nerestartoval a ani nebyl moc zahřátej, když sem na něj šahal. Takže asi chyba ve zdroji co?

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud jsi foukal do zdroje tak ano, vyměn ten větráček a uvidíš.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já bych při té příležitosti rovnou vyhodil ten zdroj, protže je jen otázkou času kdy zasmrdí a s ním polovina počítače..

Obrázek uživatele Madhead

Tak jsem vyndal větrák ze zdroje a zkoušel jestli funguje. Nefungoval. Takže asi koupit novej zdroj co? Jakej byste mi doporučili?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud nefunguje jen větrák, pravděpodně se pouze spálil, takže jej stačí vyměnit za jiný větrák hodnoty 100 korun (i když by nebylo na škodu dát nějaký dichý).. Ale lepší je vážně u zrovna takovéhodle obyčejného zdroje koupit nový. Konkrétně Fortron Black Power 450W bude naprosto stačit a kdyby jsi jej chtěl použít v budoucnu pro upgrade procesoru a grafiky, tak vem 550W verzi. Nenech se zmást tím, že ten Hedy má 600W - ne, vážně nemá.. Při požadavku na 400W by se už solidně ohřál i s chlazením a při pokusu dodat 600W by nejspíš shořel.. 600W má možná tak odběr ze zásuvky..

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud větráček nefungoval dlouho, bude lepší zdroj vyměnit, nevíš jak moc se přehřívaly součástky, hlavně kondenzátory a jak rychle vysychaly.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.