Přetížení HDD

Zdravím,
mám dlouhodobý problém s vytížením až přetížením HDD zejména po startu systému. Zapnu stolní PC, přihlásím se a pak můžu jít tak na 5 minut na kafe, protože se s nim nedá nic dělat. HDD je vytíženo na 100% a červená kontrolka na skříni za tu dobu nezhasne a i poté mi přijde, že se zahltí kvůli každé s prominutím kravině (spuštění Chrome, Word atd.). V PC mám dva disky jeden 500GB (systém + programy/hry) Seagate ST3500320AS a druhý 1TB na data Seagate ST31000520AS. Systém sem instaloval znova asi před týdnem, protože sem si myslel, že by to mohlo být tím, ale výsledek je stejný.
Zkoušel jsem ten 500GB prohnat HD Tune na vadné sektory (slow scan) a žádné nenašel, ale v záložce Health mám u dvou položek "warning" a celkový stav mám také na "warning" raději přidávám screen.
Nevíte někdo, prosím, zda-li se to dá nějak vyřešit jinak, než koupí nového disku nebo nedejbože celého PC?

Zbytek konfigurace PC:
CPU AMD Athlon X2 5000+
RAM 4x1GB A-data Extreme Edition 800MHz
MTB Gigabyte GA MA-770-S3 rev.1
GPU Gigabyte ATi HD 4850 512MB
OS Windows 7 64bit

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hodil by se celý Health výpis, ale tady je jasně vidět příčina - realokované sektory, chybné čtení, problém se seekem - zdá se, že odchází elektronika disku (dala by se vyměnit), tedy jinak řečeno., zálohuj a vyhoď to, tedy disk. Počítač nový kupovat nemusíš... :-)

Obrázek uživatele GSMAN

Tak tady je celý výpis. No kupovat nový se mi moc nechce, mám v plánu si pořídit noťas a tohle by byla neočekávaná investice :)) Čistě teoreticky, na tom 1TB mám asi 200GB volných, dal by se na něj bez nutnosti formátování nainstalovat OS? A fungovalo by to bez potíží?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dá, ale nedělal bych to kvůli integritě dat.. Pokud jde o prachy, něco dočasného seženeš za pár korun z bazaru, případně pokud bys do notebooku zvažoval SSD, tak si ho můžeš pořídit semka (asi mSata + redukce na Sata), nebo kdybys měl ten terabajt rozdělený.. www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd pro příště..

Obrázek uživatele GSMAN

No zkusím si ten 1TB rozdělit, pokud najdu dostatečné kapacity, abych ho mohl zformátovat :))

Díky za pomoc, i když si mě moc nepotěšil :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nojo, se omlouvám, ale já ten disk nerozbil.. :D Jinak je to Seagate, a ten s tím má celkem problémy a velice často odchází, takže hlídej i stav toho terabajtu..

Jinak pokud ho celý vysypeš na jiné disky, tak pak ho můžeš rozdělit a naformátovat..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.