přehřívání ? (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, mám měsíc novej počítač. Teď se mi stává že po chvilce když zapnu PC tak se sama obrazovka vypne ... místo modrýho světýlka se hodí na oranžový a jen modrá tabulka NO SIGNAL nebo nak tak . Kámoš mi poradil že s emu to taky stávalo a že to vyřešil tím že zvýšil otáčky větráku. Myslím že to je asi grafická karta že to nevydrží... 8-) nevím jaká je teplota jelikož když zapnu EVEREST tak se PC restartuje . Mám stáhlý Speedfan a u něj mi naskočí chyba a nic neukazuje.. jak to mám vyřešit? jak zvýšit otáčk větráku ? díky za všechny odpovědi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus ještě CPUz, GPUz, pro zjištění té teploty.. pokud nepomůže, sundej bočnici a na chladič grafiky prostě sáhni.. pokud bude hodně pálit, je to špatné.. koukni, zda se větráček vůbec točí..

poprosil bych trochu výčet komponent - základní deska (výrobce, model), grafika (výrobce, model), procesor (model podrobně), zdroj (výrobce, model, výkon), přídavné větráky a chladiče a jejich umístění, zejména chladič procesoru, zda je standardní ("BOX")

dělá to "od začátku"? kde je ten PC kupován?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45703] .

promiň teď jsem byl na dovolenej tak jsem nemohl odepsat ...
grafickou kartu mam nVidia GeForce GTS 250
zbytek zatim nevim ale zjistim :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45704] .

Základní deska - ASUSTeK Computer INC.
P7H55-M

Procesor – AMD Athlon 64 X2 4600+

prosimtě jak zjistim zdroj ?
PC mam od znameho pracuje s IT tak mi to vše obstarává... PC to začal dělat až když jsem ho přesunul pod stůl kde jsou vedle něj dvě desky od stolu... josu od něj každá tak 2 cm ....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasně.. takže pokud to okolnosti umožňují, prostě ho celej vynde a zapoj ho někde uprostřed pokoje a zapni a jeslti se to nebude opakovat, je to jasně nedostatkem vzduchu ve stole.. to bude znamenat jedié - je to stůl nanic :)) bude to chtít jiný, nebo nějak vyřešit sání do skříně zepředu velkým větrákem.. v zadu je kolem stlu místo pro odchod vzduchu?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45706] .

:) no tak stůl mam novej :D vzadu moc místa neni ..... vyfotim ti to .... včera jsem ho vyndal vedle stolu a jede zase normálně ni jednou se mi nevypla obrazovka tak to bude asi tim že nemá dost vzduchu . A k tomu s nasáváním vzduchu tak to bych musel mít jinou skřín ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak nevím, jakou máš ty, ale díra se dá udělat kdekoliv :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45708] .
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, je jasné, že pokud máš takto blbý stůl, tak je špatný přístup vzduchu do skříně a tam se vnitřek snadno přehřívá.. buď potřebuješ dát dopředu větrák, nebo dát počítač jinam.. odprachování by též pomohlo ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45710] .

blbej stůl ne :D jen to chce ten vetrák nebo zvíšit otáčky těch větráků co už mám :) to by nepomohlo ? :) jak na to ? speedfan mi nejede

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud se tam nemá jak dostat vzduch, nepomůže hnaní ventilátorů uvnitř.. je potřeba tam nejprv nějaký vzduch dostat, tedy buď větrákem v bočnici nebo vepředu.. v bočnici by neměl smysl, takže jasně dopředu.. ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45712] .

ok ten si seženu :) .... ještě poradíš mi naký programky kterýma změřim teplotu ? :) everest mi nejde a CPU-Z .. tam to nemužu najít :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nic mě nenapadá, ale budeš mít v počítači bordel.. projeď to antivvirákama, antispyware, malware,.. doporučil bych opravnou nebo čistou instalaci systému..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45714] .

system nechci znova instalovat :D ...... jdu to projet těma antivirakama

Obrázek uživatele Peca

Ta fotka s tím kompem je v dost mizerný kvalitě, co jsem tam postřehl je to, že máš procik od intelu a ne od AMD jak píšeš. Mě bylo hned divný, že by jsi narval do desky s chipsetem H55 procesor od AMD.
Dál tam vidím tu grafiku, ale nevykoukal jsem z toho jestli tam je větrák nebo není, tahle to vypadá jako chlazený pasivně což vyžaduje mít tu skříň dostatečně větranou. Zkus sem hodit ještě obrázek s tím chlazením v lepší kvalitě. Na regulaci fanu u grafiky použij třeba EVGA Precision

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Peca: pardon, doplním pár informací.. autor mi napsal na icq a nějaká informace proběhly přes icq, zapomněl jsem je sem dopsat.. grafika je chlazená aktivně, větráček na ní tedy je.. ale v té díve před HDD, ač se zdá, že je, není.. ale asi brzo bude.. skříň je nějaká CoolerMaster s průduchy vepředu docela silnými, takže problém v sání bych po koupi větráčku 11x11 (atypický) neviděl..

procesor je nějaký z řady Core i5, taky si to přesně nepamatuji, ale na tom příliš nesejde..

co se čistoty týče, je to už docela pod prachem, na to, že je vcelku nový..

co je to za grafiku mi Kymethea ještě neřekl..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45717] .

ahoj .. co je to za grafiku jsem ti řek :) Nvidia geforce GTS 250

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45718] .

a k tomu procesoru :) .... CPU-Z mi to tak ukázal .. na podruhý mi už ukázal intel core i5 650

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[45719] .