Prehrivani procesoru

Zdravim, vlastnim notebook HP G7070EC http://notebooky.heureka.cz/hewlett-packard-pavilion-g7070ec-ky236ea/specifikace/. Problem je v tom ze od te doby co mam nainstalovane win 7 se strasne prehriva procesor. Jeho teploty jsou 80-95C i kdyz je zapnuty usporny rezim. Chlazeni je v poradku. Dokud jsem mel visty nebo xp, tak zadny problem nebyl. Predem dik za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

90 je opravdu moc.. a to je podle programu, nebo je i na dotek NTB totálně vařící?
zkoušel jsi tam hodit zpátky visty, jestli se to opravdu srovná? :D
ovladače máš všecky? netaktoval jsi? jinak chlazení prostě nelze obelhat, pokud má větrák stále stejné otáčky, teploty se nesmí změnit, jsou jen 2 možné příčiny - ucpaný chladič/větrák nebo odpálená pasta mezi cpu a chladičem.. a teploty ostatních komponent (grafika) jsou v zátěži ok?

Obrázek uživatele Karel

Tyhle teploty jsou i kdyz mam spusteny jen prohlizec. Ventilator je v poradku, vsecko vycistene a reaguje i v poradku na teploty. Chlazeni z procesoru je taky v poradku, sedi dobre, ale nejde se chladice ani dotknout jak je vrely.

Netaktoval jsem, jeste zkusim stahnout ovladace primo od HP a teplotu grafiky mi to ani neukazuje, zkusim najit jinej program :)

Preinstalovani na visty je pro me az posledni moznost :).

edit: Tak ovladace primo od hp nejsou na strance.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

větrák reaguje na teploty.. to jako jede furt na plno ne? :D
no mě jde o to, že když to máš nově nainstalovaný, nebyl by takovej problém dát tam zase visty a jesi tje to fakt sedmičkama, což je podle mě blbost :D

Obrázek uživatele Karel

Kdyz zapnu PC, tak hned nema 90C, takze vetrak postupne zvysuje otacky.

A nainstalovane to mam pres 2 mesice. Jak uz jsem psal, je to az posledni moznost :-) .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ak, rozumím ti.. ale logicky není možné, aby se změnou systmu začlo PC takhle topit.. vždyť tam nid nepřibylo, pokud při vistách s maximálním vytížením nehřál, tak teď taky nemůžeu ani bez zátěže.. tam je prostě problém s chladičem.. větrák blbě fouká, nebo je to ucpané.. ví není prostě možné..

Obrázek uživatele eriks

Tak tento problem ma zaujal, suhlasim s TOBiASem preinstalovanim systemu by to nemalo stat este k tomu, ked ti tam isla Vista a bez prehrievania tak Win 7 by mal ist sviezejsie :)) , ale aj tak ak ti ukazuje tie teploty tak ako ti ukazuje nemas strach pustat pc no ja by som sa bal :D , ale k problemu ak si netebook nerozoberal a nedaval prec ventilator, ze by tam bola moznost otocenie ventilatora ale to pochybujem ze by si dokazal spravit. Potom ma napada len to taktovanie ale sam od seba sa ti PC nepretaktuje. A este ma zaujalo ze sa ti book nerestartuje pri takychto teplotach, mala by tam byt poistka pri prekroceni teploty. Asi znesie vela ten tvoj book. PS: Daj vediet ci ti pomohlo preinstalovanie na Vistu

Obrázek uživatele Karel

Proste ventilator a chlazeni je v poradku, opakovane jsem to kontroloval. A ano je tam ochrana, ktera po Nejakych 95C vypne PC, stava se to pravidelne. Tenhle notebook jsem v zivote netaktoval.

Napadaji me jenom ty ovladace, protoze jsou primo od 7cek a na originalni HP strance k stahnuti nejsou.

Na visty preinstaluju az za tyden, tak jestli to bude ok, tak dam vedet.

Obrázek uživatele eriks

Este by som tak chcel vediet na kolko % mas zatazeny CPU ked nic nerobis pripadne mas spusteny ten prehliadac ked sa ti tak zacne zohrievat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a budeš mi donekonečna říkat, že s chlazením nic není, ale já ti budu donekonečna říat, že to není možné! :P nejspíš bude jen odpálená pasta mezi chladičem a cpu (případně jinými čipy), a to bude chtít nejspíš servisovat.. pokud si netroufáš to rozebrat a vyměnit, což tě bude stát záruku a také 200 za pastu..

Obrázek uživatele TheALuminium

Mě by jen zajímalo, jak to prostě tak dobře víte, že je větrák v pořádku a vnitřek je nezařáděný? To máte mikroskopickou kameru, nebo toho notebooka rozebíráte?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.