přehřívání?

Dobrý den, poslední dobou se mi začali sekat (trhat) hry (call of duty 4, fifa) i když předtím běželi normálně i na plné detaily. Koukal sem chvíli na teplotu a vytížení CPU a chci se zeptat jestli se něco nepřehřívá? Když třeba spustím pár programů najednou tak CPU je na 100%. Jinak je to tam mezi 55 - 75 %. Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na hlavní stránce v návodech najdeš něco o teplotách.. obecně do 65°C je CPU ještě vpohodě, grafika dejme tomu 80, ale to by chtělo vědět, jaký máš přesně HW (procesor tam vidím).. chladiče máš nejspíš všecky BOXové, tedy základní.. čistil jsi to někdy od prachu?
jinak pokud ta grafika právě neprošla velkou zátěží, má docela vysokou teplotu, což by i odpovídalo, ve hře se přehřeje a sama se podtaktovává, aby se nespálila, což se projeví "divným" trháním.. bude asi prachem ucpaný chladič..
konkrétně si stahni MSI Afterburner a Kombustor, nastav nejvyšší detajly a aspoň 15 minut grafiku buzeruj a sleduj graf teploty (v Kombustu zapnout klávesou T).. pokud vyleze nad 95°C, vypni to a řekni mi za jak dlouho, nebo lépe, udělej screen... jinak test nech probíhat dokud bude teplota stoupat... počítám, že to kyksne velmi brzi právě pro ucpané chlazení..

Obrázek uživatele kocaaaaaa

počítač už byl myslím 2x čištěn od prachu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dvakrát za kolik let??? :))

tohle je špatný, to se moc přehřívá... by to vylezlo až na 105°C podle tendence... takže buď je chladič totálně ucpanej prachem, nebo se odpekla teplovodivá pasta... každopádně bych koupil AC MX-2 za 100 korun a chladič z karty demontoval, vyčistil uplně nejvíc a s novou pastou bych ho tam vrátil...

procák vypadá, že na tom tak špatně není, ale když už, pasta vystačí 4 aplikace, tak klidně sejmi chladič i z procáku, vyčisti a dej novou pastu taky...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.