modra smrt? (*VYŘEŠENO*)

Nevim jestli se zrovna tomuhle rika modra smrt, ale ted kdykoliv pustim hru, tak po chvili naskoci modra obrazovka a pise to neco jako, ze se pc preventivne vypnul aby se predeslo system damage, pod tim SYSTEM.SERVIS-EXCEPTION.
Na dalsich radcich to pise neco ohledne hardware a software, nic konktretniho..neco jako, ze mam najit zdroj problemu. Pak uz to vypisuje jen nejaky dlouhy error kde jsou desitky nul ( presne jsem to neopsal a ted se to ani neda stihnout, objevi se modra obrazovka na par sekund nez se to restartuje.
Uplne dole to pise
Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump...
Beggining dump of psychical memory
Dumping physical memory to disk....a tady to najizdi od nuly do stovky a kdyz se tam objevi 100, tak se to restartuje. Jednou se to zaseklo na 60 a musel jsem to restartovat rucne.
Jinak prvne se to stalo dnes odpoledne po dohrani hry mi zamrznul system az jsem musel dat restart rucne a po tomhle restartu to naskocilo.
Napada nekoho neco kontretniho cim to muze byt? nebo cim vsim by tohle mohlo byt..

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, právě ty spousty nul s posledim číslem je potřeba vědět aby jsme se přiblížili problému

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak jsem si zahral a cekal na dalsi crash abych to mohl opsat a 2 hodiny nic kupodivu. Trochu to bylo zapraseny a pred tou hrou jsem to vycistil....jinak nic jinyho. Je mozny, ze to bylo i timhle?

Obrázek uživatele Michal Čížek

mohlo se přehřívat, nebo jsi do něčeho drcnul a jeto dobrý, těžko říct

Obrázek uživatele JohnyzCze

Stalo se mi to znovu a tentokrat to napsala konkretne:
STOP: 0x0000000A(0xFFFFF8C0019878c2,0x0000000000000002,0x0000000000000000, 0xFFFFF80002ECA167)
Vi ted nekdo od ceho to muze byt?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jaký máš OS?
Tato chyba STOP: 0x0000000A říká, chyba registru, nebo software - hardware , konflikt ovladače, ale může to být způsobeno i virem.
V BSOD nahoře bývá napsáný název problému např: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, nebo je jinde uveden ovladač nebo určité zařízení (grafická karta, například).
Pro začátek je potřeba nechat antivirem projet PC

Obrázek uživatele JohnyzCze

to jsem delal, zavirovany by to byt nemelo. Ale co se tyce systemu, mel jsem puvodni pc v kterem byly nahrane windows 7 32 bit ( koupil jsem sestavene pc, system tam byl nahrany a cd win jsem k tomu nedostal). No a jak jsem delal upgrade pc, tak jsem si stahnul windows 7 64bit a pouzil jsem puvodni klic, ktery byl napsany na puvodni skrini. Sice to zezacatku melo kecy, ale nakonec se to rozjelo...takze by to porad mohlo byt tady od toho?

Obrázek uživatele JohnyzCze

Pak se mi stalo jeste 2x , ze obrazl zamrznul a neslo vubec nic delat, jen reset pc. Udelalo to i normalne v systemu, kdy zatizeni nebylo takovy, tak to prehrivanim asi nebude. Ale nevim jestli by tohle delalo i kvuli ovladaci, nebo verzi windows. Na druhou stranu vzdycky kdyz s tim je nejaky problem, tak pomuze kdyz se vnitrek poradne profouka, vycisti a je chvili klid.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Rozumim tomu správně, že jsi nedělal novou instalaci s formátem disku? Pak by teoreticky mohl být problém tady. Klidně to může dělat ovladač, je jen potřeba zjistit jaký (pokud to ovladačem je).
Měl by jsi začít odzačátku, udělat test RAMek, pak stáhni si EVEREST http://www.pcporadenstvi.cz/everest-home-edition tam vyhledáš teploty CPU i GPU ( pokud ti to zamrzlo i bez zátěže budeme alespon vědět jaká je teplota.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Novou instalaci s formatem disku jsem delal, protoze mam i novou zakladni desku. Mam gtx 470 soc, ktera dost hreje..tak jsem si ted objednal do skrine dalsi 4 vetracky, at jich tam mam co nejvic. Pak uz od zacatku jsem mel s touhle grafikou nejaky problem s ovladacem, obcas to psalo neco o nekomtabilite ( instaloval jsem to z cd), pak jsem nejaky ovladace stahnul a slo to, pak jsem zase musel stahnout novy..a ted uz to kolem ovladacu grafiky nic nepise. Teploty jsem meril pomoci afterburner a overdrive, cpu v zatezi az nejakych 65 C, grafika 90 (to by melo byt u tyhle normal). No v tom Everestu to bude snad vsechno pohromade prehlednejsi, zkusim to mit zapnuty furt a uvidim. Jak se dela test pameti? tam asi problem, ale nebude.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Ted mam jeste navic problem s rozlisenim po tom, co mi to naposledy zamrzlo. Nabehnul win v rozliseni 1024x768 a nejde to to zmenit na 1600x 900 a vys jak jsem to mel predtim. To naskoci cerny monitor a pise to out of range. 91 kHz/ 85 KhZ ...to samy kdyz jsem zkousel pustit hru. Zadnou chybu s grafikou to nepise ani s ovladacem, je tam nastavena moje gtx470...

Obrázek uživatele JohnyzCze

Vypnul jsem to a zapnul a zase tam mam normalne rozliseni 1920x1080... nechapu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Takže sem napiš jakou máš sestavu a i výrobce a wattáž zdroje, ted bych už tipoval na GK k tomu jen pro informaci zdroj a především i ovladač a jaký monitor. Nějak mi vtom nesedí ty hlášky na HDD, ale to spíš už bude jen důsledek zamrznutí.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Jo a ovladac geforce verze 266,58. Ve skrini byl puvodne jen jeden vetracek a kdyz byla zavrena skrin tak se to vypinalo okamzite, asi potrebuje tahle sestava lepsi vetrani. Ted musim mit skrin otevrenou s jednim vetrakem na boku a nejaky cas to slo ok. Dneska konecne budu mit dalsi vetracky a budu jich tam mit celkem 5. Ale asi to nebude jen timhle...sledoval jsem teploty a nekolikrat to zamrzlo i v klidu we win, kde byly teploty normalni. Pak uz me napada jen ten problem s win, ktery nemam novy, ovladacem grafiky...

Obrázek uživatele JohnyzCze

Dal jsem tam zatim 2 dalsi vetracky, 1 dopredu a jeden dozadu. Ten zadni..fouka hlavne z venku a dovnitr moc toho studenyho vzduchu nejde, ma to tak byt spravne? jako vyfuk. Takze mam 3 i s tim na bocnici. Trochu me stve, ze nemuzu zapojit ty horni, nejak jsem nepocital s tim, ze to muzou prodavat i bez ty pripojky, nemam ten maly konektor kam strcit. Neda se to zapojit nejak jinak?.) treba nekam do zakl. desky-)
Mimochodem jak jsem se hrabal v pc a montoval ty vetracky, tam jsem to zapnul a zase to nabehlo jen v tom spatnym rozliseni a nejde to zmenit..................

Obrázek uživatele R.e.s.p

Me modrou smrt delali ovladace na grafickou kartu sel me zapnout jen v nouzovem rezimu...Ale to uz jsem vyresil...Stacilo me nainstalovat originalni ovladac...co jsem mel na CD s graf. kartou..

Obrázek uživatele JohnyzCze

Ok dik , zkusim to preinstalovat..jestli teda najdu do cd. Me to prave blblo kdyz jsem mel ovladace z cd, kdyz jsem stahnul ty z netu tak uz to jelo. Nevim jestli tohle padani mam zase pripisovat ovladacum.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Koukám na komponenty a zarazil jsem se u GIGABYTE GTX 470 (GV-N470SO-13I) 1280MB, PCI-E, GTX 470-ka se tu na PCP zminuje nějak často, myslím, že jsi další v pořadí, kdo Tobiasovi potvrzuje teorii o vadách těchto karet. Může to být teda zdroj problému, vyzkoušel bych různé verze ovladačů.

Udělej vypnutí restartování při BSOD: START/ (prav.tlač mouse na) TENTO POČÍTAČ/ VLASTNOSTI/ na levé straně vybrat UPŘESNIT NASTAVENÍ SYSTÉMU/ záložka UPŘESNIT- vyhledej SPOUŠTĚNÍ A ZOTAVENÍ SYSTÉMU- zadej NASTAVENÍ a vypni AUTOMATICKY RESTARTOVAT.
Pak se pokus dělat psí kusy na PC a po pádu do BSOD by měla modrá smrt zůstat na obrazovce, kde opiš co se tam přesně píše.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak uz je to snad ok, byl tam problem hlavne s ovladacem grafiky a s chlazenim.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak bohuzel zase stejny problemy. Dneska odpoledne 2x zamrznul pc, pak to bezelo cely den ok a vecer modra smrt napsalo to error: 0x0000001E(0xFFFFFFFFC0000005,0xFFFFF800033EC45F,0x0000000000000000,0x0000000000000010). Pak uz neustale po zapnuti bud modra smrt, nebo zamrznuti obrazu, nebo restart. Nikdy se nevypne cely pc. Pri ty druhy modry smrti to psalo zase trochu jiny error, zaznamenal jsem jen neco o souboru system.sys nebo podobne. Tak me napadlo jestli tohle muze delat i windows, nemam original a trosku to melo problemy po instalaci. Nebo ja uz nevim, technik na nic neprisel a 2 dny to slo bez problemu. Muze to byt i tim, ze byl casto zapnuty a "vycerpany" ? ten error nekomu neco rika na co to ukazuje? diky

Obrázek uživatele JohnyzCze

A vypada to,ze v nouzovym rezimu to nepada a nezamrzne. To taky mozna muze pomoc jako indicie..? da se tak neco vyloucit? treba problem s grafikou nebo s tim win..................

Obrázek uživatele Michal Čížek

Takže jsme zase na začátku.
Už se ti projevili všechny tyto chyby:
STOP: 0x0000000A
STOP: 0x0000001E
STOP: 0x00000050
Tyto chyby mohou být způsobeny jedním nebo více z následujících akcí:
Selhání hardware (paměť, procesor, nebo deska).
Anti-virus software.
Instalované ovladače.

Prostě jinak řečeno, může to způsobovat cokoliv, měl jsem v ruce PC které vykazovalo naprosto stejné chyby v BSOD, po dlouhém zjištování jsem se dostal k HDD a na jakousi alergii (nekompatibilitu) vůči ostatnímu HW, nebo ovladač HDD měl nějaké problémy, řešení byli 2, změna HDD (odzkoušeno-pomohlo), změna systému na 32bit, tam i s původním HDD problém nenastal.
Neber to jako řešení, budeš muset vylučovací metodou udělat spoustu věcí.
V nouzáku ti to jede, protože jsou zavedeny jen základní ovladače pro chod systému, tudíž se nemusí projevit ani chyba ovladače ani chyba HW (za předpokladu, že je systém nepoškozen). Zminuješ se o nelegálnosti OS, už vtomto bodě je potencialní hrozba.
Znova se přesvědčit MEMTestem o RAMkách, popř. nastavení jejich parametrů v BIOSu manualně. Update BIOSu.
Vypnout, nebo rovnou odinstalovat Antivir.
Odpojit veškerej zbytečnej HW, který neni pro chod PC nutný (tiskárny, flešky, ext HDD).
Tvůj původní legální 32-bit systém znova nainstaluj.
Jaký je tvůj HDD?
Popisuj zde, co všechno jsi prováděl a jak to dopadlo.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Ten HDisk je jediny hardware v pc z toho puvodniho od Aceru, ke kterymu jsem nedostal instalacni cd win 7, byly tam uz nainstalovany a seriovy cislo bylo napsany na stitku na skrini. Vymenil jsem skoro vsechny komponenty vcetne skrine, musel jsem nahrat win 7 znova a tak jsem nahral 64bit a pouzil jsem ten klic puvodni. TAkze tam ty 32bit win 7 znovu nahrat nemuzu. Kde provedu ten MEMtest? no ted naposledy mi vubec nenabehnul pc, zdroj sice jde, ale monitor se nerozbehne ani do biosu, jen cerny obraz. Zkousel jsem to zapnout i s jinou grafikou a taky to nejde. Kdyby tam byl problem s win nebo ovladacem tak by to snad aspon nabihalo do biosu a nedelalo to problemy pred spustenim win? nebo ne? no napada me mozna nekompatibilita hdd s novym neoriginalnim win7 a novym hardware, kdyz byl zvykly na ten acer jako celek, ale je pak mozny, ze by to reagovalo takhle? nekdy jen cerna obrazovka, zamrznuti uz i pri nabihani win, samovolny restart, zamrznuti...kdyz tam dam novy hdd tak pochybuju, ze to vsechno bude najednou ok.Jak ted mam zjisti jestli neni problem v nejakem hardware........

Obrázek uživatele JohnyzCze

Harddisk mam western digital 640 GB SATA 16MB Cache. WD6400AAKS.
Nevim me napada jako prvni koupit original win 7, to nemuzu koupit zbytecne. Kdybych koupil novy hdd a tenhle puvodni vubec nezapojil a ten pc by se stejne nerozbehnul a byl jen cerny obraz tak to znamena, ze to neni win7 ani hdiskem ale nejakym hardware?

Obrázek uživatele JohnyzCze

Porad to vubec nejde nabehnout ani do biosu, monitor jen sviti a mam cerny obraz po zapnuti pc nic nenabehne, pc jede monitor taky ale nemam obraz. Nereaguje to ani na vyndani baterky.Zkousel jsem tam dat 2 stary grafiky a to samy. Ted mi tam ani nepujde nahrat ty win 7 a pochybuju, ze to najednou pujde kdyz tam strcim jiny HDD, takze to nejspis bude teda nejakym hardware? s nicim sem nehejbal, jenom jsem zkousel vymenit tu grafiku, takze by to melo byt poskladany a zapojeny spravne.

Obrázek uživatele Michal Čížek

PC nabíhá a neni jen obraz, nebo kontrolka monitoru neni aktivní?, jakmile ti nenabíhá ani BIOS, vypni PC, odpoj kompletně HDD a zkus zapnout. Používáš klávesnici s připojením USB, nebo PS/2?
Pokud ti bude startovat BIOS pokaždé, když budeš mít HDD odpojený, nejspíš to bude HDD, nebo nastavením BIOSu, pak bych provedl UPDATE BIOSu a zkousil znovat ten HDD.
Jestli systém nabíhá a jen neni vidět obraz, zkus i jiný monitor. Zachvíli ti napíšu jak na memTest

Obrázek uživatele JohnyzCze

Monitor funguje, po delsi dobe to zase nabihalo ale zamrzlo to uz pri nabihani biosu, nedotalo se to ani k nabihani windows. Ted zase kdyz zapnu pc, tak monitor sviti kontrolka ale nic se nerozbehne, zdroj u pc taky jede a vsechno v nem vypada jako by melo jet normalne, ale kdyz kouknu na monitor tak jen cerna obrazovka. Hdisk jsem zkousel odpojit a bezezmeny, takze ted se nedostanu ani do biosu.

Obrázek uživatele JohnyzCze

system nenabiha, neni totak, ze by to nabihalo jak ma a jen nesel obraz..proste pc je zapnuty, ale dal se to nehne a obraz je cerny a kontrolka blika. Klavesnici mam usb.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Jednou za cas se stane, ze nabehne obraz chvilku to nabiha a pak to zamrzne bud uz v biosu, nabihani windows nebo chvilku po nabehnuti win. Nebo se vcera stalo, ze to pak slo v nouzovym rezimu po nem jsem to restartoval a asi 3 hodiny to slo v normalnim rezimu a pak to zase zamrzlo. A dneska prvni spusteni, po chvilce zamrznuti ve win, po restartu nic jen cerna obrazovka a nenabihal ani bios, po nejaky dobe to zase doslo treba do windows a tam to zamrzlo, nebo uz pri nabihani win. A ted to zase dlouho nejde ani tak aby se to dostalo do win ( zase jen cerna obrazovka a dal se to nehne), nebo abych mel sanci dat nouzovy rezim, nebo se dostal do biosu. Na restart biosu to uz nereaguje a na to odpojeni hdd taky ne.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak tady bude problém někde v základu. Nech odpojený HDD, sezen na půjčku klávesnici s PS/2 a jiný nap zdroj. S klávesnicí na USB se dostaneš do BIOSu? U některých zákl. desek je potřeba mít pro nastavení BIOSu klávesnici s konektorem PS/2. A na zkoušku jiný nap. zdroj.
Toto bude základ aby jsme rozjeli stabilně nabíhání BIOSu.

Pro rozběhnutí PC potřebuješ jen zákl.desku s CPU, RAM, zdroj, klávesnici, graf. kartu s monitorem, nic víc na základní start nepotřebuješ. Pokud už to blbne při základním startu, je nějaká z těchto komponent špatná.
GK jsi zkoušel několik, tím prozatím vyloučíme GK, dál vyzkoušej tu klávesnici s PS/2, pokud to dál bude blbnout, vyzkoušej jiné RAM a nakonec jiný zdroj.
Něco z toho co jsem psal to dělat musí a dokud to nebudeš mít vyzkoušené, budem považovat zákl. desku s CPU jako dobréa funkční.

Až dosáhneme stability startu BIOSu udělej ten memtest
Tady si stáhni memtest: http://www.ulozto.cz/8642653/memtest-zip

Rozbal to a celý obsah adresáře memtest nakopíruj na flešku
na flešce jdi do adresáře UTILS-WIN32- a tam spust soubor MAKEBOOT.BAT

otevře se ti černé okno, zkontroluj, jestli písmeno přiřazené flešce souhlasí a odmáčkni to, proběhne nastaveí flešky na bootování se spuštěním freeDOSu.

Restartni PC, nastav bootování z flšky USB a počkej dokud ti nenaskočí okno. Budeš mít asi 30 sec na výběr šipkama, v horní části tabulky najed na memtest&freedos a dál pokračuj enterem, dokud se ti nespustí test, ten nech cca 2 hodky probíhat a bude tě zajímat položka PASS, ERRORS, ECC ERRS

Obrázek uživatele JohnyzCze

Ok pak dam vedet, s tou klavesnici nevim jestli jsme si rozumeli. Ne ze bych mackal klavesnici a nenabihal bios, ale tim, ze je cerna obrazovka a nic nenabiha tak ani nemam sanci tu klavesnici mackat a skocit do biosu. Klavesnice jinak jde kdyz uz je svatek a pc 1 minutu radoby bezi.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak jsi se doted dostával do BIOSu? ona klávesnice do USB se někdy aktivuje až při spouštění winů, takže se sní nedá dostat do BIOSu, kdežto PS2-ková je aktivní už při startu vždy.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Do biosu jsem se dostaval jen kdyz jednou za 10 zapnuti pc zacal nabihat. 9x nic a jen cerna obrazovka po desatym zapnuti zacal nabihat tak, ze jsem na monitoru videl vsechno jak nabiha system, pak windows a pak to treba zamrzlo a zase jsem musel vypnout rucne, 10x to na zapnuti nereaguje, jen se zapne zdroj pocitac vypada, ze bezi, monitor sviti ale na monitoru nic neni. Po desaty to zase naskoci, pc nabiha a mam tu moznost jit do biosu, ukoncil jsem bios, pc se restartoval , nabehnul do win, tam to vydrzi 30sec a pocitac zamrzne a zase se musi vypnout. A tak nejak porad dokola, zatim nemam moznost vyzkouset jiny zdroj, pozdeji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ještě mě napadá, PC jsi skládal z komponent sám? Nebo neměl jsi sundaný chladič z CPU?

Odpověděl jsi na zdroj, ale neřekl jsi nic, jestli jsi odzkoušel klávesnici.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Ne neskladal jsem ho sam, mel jsem tu pomocnou ruku. No hrabal jsem se v nem predtim nez si ho odvezl technik, ten uvedl, ze se pc vypinal,protoze tam byl spatne uchyceny chladic a pc se tak restartoval. O tom jsem vedel, protoze jsem do chladice omylem drknul, ale to nebyl hlavni problem.. uz predtim tam skakala casto modra smrt a casto se to vypinalo. Pak byl u toho technika ten diagnostikoval " spatne uchyceny chladic CPU, poskozeny uchyt chladice, chybejici sroubky na case, poskozeny souborovy system na HDD a chybu v zavadeci casti OS. Provedena vymena chladice za novy, oprava HDD a OS. Dale provedena profilaxe chlazeni a doplneni chybejicich sroubku. Testy OK". V sobotu jsem ho mel doma vecer a do utery to slo bez problemu. Vubec jsem neotviral skrin, nic tam nevyndaval nebo nemenil. Pak znicehonic pc zamrznul kdyz jsem byl na netu, pak znova a vecer modra smrt. A od ty doby se to jen stupnovalo az ted ten pc ani nezapnu. Klavesnici klidne vyzkousim, ale pochybuju, ze diky ni najednou naskoci obraz.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Muze to byt i tim, ze je spatne uchycena(prisroubovana) deska ke skrini? predtim mi tam sice nejaky ten sroubek chybel, ale technik tam tak asi 2 vynechal.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Může, může být prohnutá, zkřivená, díky tomu se mohl někde udělat studenák, záleží na kvalitě plechů z které je bedna udělaná. Toto se dost blbě hledá, měl jsem desku, která fungovala jen vyšroubovaná a vodorovně, jakmile se postavila na bok nerozjela se (někde byl nekontakt.
Já bych pořádně zkontroloval, jestli se něco neuvolnilo, desku bych i vyšrouboval a zkoušel na stole, něco z těch komponent to musí dělat a i se špatně usazenym chladičem CPU se deska po vychladnutí rozjede. Těch pár komponent prostě musíš nějak odzkoušet jinde a jiné u Tebe a ikdyž je nepravděpodobné, že by to mohla dělat klávesnice, stejně je nutné ji vyloučit ze seznamu potenciální závady. Problémem je u Tebe, že nemáš dostatek komponent na zkoušení, musíš známé ukecat, nebo to o5 dát do servisu. Prostě ta deska se bez HDD a mouse musí rozjet, dokud jí nenastartuješ, nemá smysl špekulovat nad HDD a systémem.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak zdrojem to taky asi nebude, zkousel jsem tam jiny a zadna zmena, klavesnice taky nepomohla.) jeste tam zkusim strcit jinou zakladni desku kde je jiny procesor a zbytek z moji soucasny bedny. Jinak monitor taky muzu vyloucit.

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak to vypada na zakladni desku, nebo procesor a nebo oboji. Vymenil jsem zakladni desku s procesorem a normalne to zapnout jde, jen se to nerozbehne do windows...coz je asi normalni pri vymene desky. Do biosu se dostanu, ale pak mi to napise jen- Reboot and select proper boot device.......... Mam spatne zapojeny disk, nebo neco jinyho a nebo tohle pise bezne pri vymene desky a pred novou instalaci windows?

Obrázek uživatele JohnyzCze

Jo a v pripade, ze si koupim stejnou desku ( nebo znacku/podobnou desku) tak taky musim zformatovat a preinstalovat windows? mam na disku nahrany originalni hry a na novym hardware ty klice uz nefungujou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

musel bys mít naprosto stejnou desku, nebo alespoň stejný čipset (ale to už ti jiný výrobce nezaručí, že to bude fungovat!)..

to bys pak msuel s dodavateli her pořešit přes hotline, že jsi měnil desku...
a pokud máš OEM OS, tak ti nebude fungovat ani ten OS, nepude ti aktitovat...

Obrázek uživatele JohnyzCze

Hm a kdyz svuj primarni disk nekam zapojim jako sekundarni, tak mi pujde odinstalovat ty hry?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne :(

Obrázek uživatele JohnyzCze

Sakra, no nezbyva mi nez koupit stejnou zakladni desku a doufat, ze za 1.) vyresi cely ten problem a nebudu muset schanet jeste procesor a za 2.) nebudu muset formatovat disk. Odpoledne uvidime.

Obrázek uživatele Michal Čížek

No to je to čeho jsem se bál, vyloučil jsi všechno krom desky a CPU. Ještě by bylo dobré zkontrolovat CPU, bude tě to stát jen teplovodivou pastu, ale myslím, že bude chybka v desce. HDD dej do jiného PC a zazálohuj si vše co ti je milé, myslím, že se formátu nevyhneš, bylo by to i lepší z provozních důvodů, nikdy nevíš a zvlášt jestli ti PC zamrzal a padal co to provedlo se systémem, každopádně zazálohovánim nic nezkazíš.
Systém v OEM verzi takz určo pořešíš na hotline a ty hry by měli jít také.

V Mironetu i na CZC jsem koukal tu desku mají, jak je stará ta tvá deska?

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak jsem vymenil zakladni desku za stejnou a fungl novou, vypada to, ze by to melo jet. Hned pri zapnuti mi to hodilo hlasku o zmene hardware a windows se vubec nenacita, pise mi to zase Reboot and select proper boot device....je to teda normalni u zmeny hardware nebo mam spatne zapojeny harddisk?

Obrázek uživatele JohnyzCze

Tak byl spatne zapojeny.) uz jsem u sebe ve windows, zatim to vypada ok, uvidim jak to pujde a jestli budu vubec formatovat, snad vymena desky cely problem vyresil a brzo se neozvu v tomhle vlakne.dik

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud to do týdne neudělá problém, ozvi se zde a zamkneme to tu :wink:

Obrázek uživatele JohnyzCze

hlasim tyden bez problemu.)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

super :)) tak snad to vydrží...