Potřebuji poradit

Jsou to asi 2roky,co jsem koupil pc sestavu PB iPower X.2.0(HDD VD eavs(sata/8mb),CPU iCore5i(2,6),GeForce gts 240 2gb DDR,Fortron 750-80gln,VIA vt6308s). nějakou dobu vše šlapalo jak mělo. Ale pak byl problém se zapínáním PC. Několikrát jsem ho musel vypnout-zapnout,jen aby na podesáté naskočil. A bylo to častější. Ať jsem ho dal spát nebo normálně vypl,pořád nechtel naskočit hned napoprvé(kolikrát i deset minut trval pokus o zapnutí). Jinak při zapnutí fungoval naprosto normálně.
Teď naposled ho žena chtěla zapnout a vyhodil pojistky v bytě. Zkusil jsem to pak i Já a pojistky se opakovali. Ale už jsem nahazoval pojistky z venku(ne v bytě). Teď už nereaguje vůbec. Rozebral jsem ho i zdroj a vyčistil-NIC. Prostě ticho. Takže si myslím,že je to zdrojem,co V na to a jaký mi doporučujete? Díky za nápady.

Obrázek uživatele rpolej

nikdo neporadí?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ano zdroj, sežen si na zkoušku nějaký jiný, jestli nevzal sebou i nějakou komponentu, jestli ne, nějaký vybereme.

Obrázek uživatele rpolej

Ahoj,tak Já to samozřejmě zkusím,ale kde si ho půjčím,opravdu nevim :-/
Ale díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

soused kamarád nebo v práci, kdekoliv

Obrázek uživatele rpolej

Tak nakonec jsem nikoho nesehnal na pujceni zdroje-bohuzel. Tudiz jsem si poridil zdroj novy. Konkretne Fortron AURUM, 80+ Gold, modular, 650W. Stary zdroj jsem vyjmul a zapojil novy. Jenze pri zapnuti,jakoby se pc rozjede(vetracky se rozjedou,diody sviti) a pak se vypne. Vse se opakuje tak v 3s intervalech.Dokud radsi zdroj nevypnu. Zkousel jsem odpojit RAM a nechal jsem tam ze ctyr jen jednu a porad to same. Grafarnu jsem taky odpojil a opet to same. Fakt uz nevim...CPU jsem vyndal a prohlidl ho,jestli je ok. Dnes jsem koupil i chladici pastu a stejne nic. Nevite co to muze byt? Nedeje se tam nejaky skrat?

Obrázek uživatele rpolej

Tak jsem vse vyndal a zkousel jsem to vse zapnout mimo skrin,ale vysledek ten samej. Rano jsem vse zas slozil do skrine s tim,ze to poslu do servisu. A zkusil jsem to naposled zapnout a ejhle! Spustilo se,ale je u toho dlouhy ton. Co to je?

Obrázek uživatele Michal Čížek

to je nepříjemné, ten zdroj sebou vzal nějakou komponentu, tady nezbyde nic jiného než každou komponentu někde odzkoušet, až zůstane třeba zákl. deska, nebo servis. Jak vypadají kondenzátory kolem CPU, nejsou vyteklé, nebo vypouklé?

Obrázek uživatele rpolej

Kondenzátory jsou v pořádku. Nic tam neobvyklého nevidím. Jestli to nepůjde přes švagra,půjde to do servisu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak tady už toho moc nevymyslíme. Dej vědět jak to někdo rozjede, co bylo příčinou.

Obrázek uživatele rpolej

Ahoj,píšu po dloudé době. Ale slíbil jsem,že napíšu,jak to dopadlo. Dal jsem ho do servisu a dali mi novou zákl.desku konkrétně ASUS P7H55-M/DVI. Servis trval dĺe než reklamoval,ale vždy odpověděl a uvedl důvod. Proto jsem platil jen cenu zákl.desky. cca 2700kč
Vše fungovalo do té doby,než jsem zjistil,že nejde zvuk ze predních zdířek,ale jen ze zadních.Navíc když jsem zapojil HDMI kabeldo plazmovky,tak obraz šel,ale zvuk vůbec. A ten předtím šel....takže jsem instaloval od Realteku ovladač a pak se to nějak začalo....s...t! Uz mi nešel ani internet a bylo to. Pc jsem přeinstaloval už 2x ale pokažde zvuk není(ikonka přeškrtnutá) a net to samé. Samožřejmě že jsem stáhl nejnovější ovladače na desku ASUS,ale audi neslo instalovat,že to nenalezlo HD device a LAN se instaluje,ale net stejne nejde. Jinak síť doma jde. píši z noťase. Poradíš mi?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.