Pomalý chod a výměna komponent

Zdravím,

vlastním už něco přes rok notebook HP pavilion dv7 - 6050ec. Chci se vás zeptat na 2 věci.

1) Pokud jsem na internetu, často se mi seká prohlížeč - zvláště Firefox. Co s tím? Jak to lze řešit? Myslím, že internet by měl tento notebook určitě zvládat.

2) Mělo by smysl vyměnit v notebooku několik komponent na lepší? Konkrétněji přemýšlim o RAMce 8GB (místo 4GB) a třeba lepší grafice (o které jsem četl, že není zrovna nejlepší). Co jsem mohl z názorů vyčíst, tak procesor má tento notebook velmi výkonnej.

Můžu se přiznat, že mi notebook nechtěně již několikrát spadl. Asi 3x z výšky 30cm a 1-2x z 1 metru. Mohlo dojít kvůli těmto nárazům uvnitř notebooku k nějakému poškození, které chod notebooku může také ovlivňovat? Co případně s tím - měl bych navštívit nějaký servis?

Děkuji za rady, Š.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, grafika bude nejspíš integrovaná, takže jí nevyměníš, ale nemyslím, že by byla špatná.

Jakou práci na NTB děláš? 8GB RAM nevyužiješ, pokud nepracuješ s videem, střihy a pod.

Pomalý chod může být způsoben tím pádem a to diskem, mrkneme jak to sním vypadá, stáhni HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe otevři záložku HEALTH a udělej screen, ten sem vlož.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A také chlazením, které se zkřivilo a odlepilo od čipů - ty se v zátěži přehřejí a jako ochranu proti sebekremaci sníží svůj výkon na absolutní minimum (dělník podpírá lopatu, aby nespadla). V takové situaci je potřeba minimálně zkontrolovat, zda je notebook na dotek horký, a pokud ne, jaké teploty ukazují programy na měření (everest, aida, cpuz, gpuz, speedfan). A pokud ty jsou vysoké, rozebrat, vyčistit, zkontrolovat jak chaldiče dosedají vyčištěné od pasty, a nanést pastu novou..

Obrázek uživatele desyk

Zatím děkuji za odpovědi, zde přikládám screen z programu.[/img]

Obrázek uživatele desyk

Jinak s programy na videa pracuji, ale že bych to dělal každý den, to určitě ne.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak diskem to může být položka BB - The count of errors that could not be recovered using hardware ECC. A přehřívá se ti disk, je tam dost chyb vlivem teploty položka BE.
Může být jen nakopaný systém, rozhodně zkontrolovat chlazení, vyčistit výfukový otvor zevnitř a udělat reinstal systému.

Obrázek uživatele desyk

Děkuji! :). Takže to bude disk a pomůžu tomu vyčístěním chlazení. Zvládnu já, amatér, rozebrat a ten notebook vyčistit nebo byste mi doporučovali předat notebook do servisu? Děkuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Hmmmm, tak to asi spíš servis, jestli nebyl ještě za ten rok a něco čištěn. Zpomalený systém může mít více faktorů, jeden je poškozený disk, další je zabordelenej systém. Zazálohoval bych jinam důležitá data a udělal reinstall systému, pokud nenastane žádná změna bude to disk.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.