Počítač se vypne při bootování z CD

Ahoj,
mám takový problém, snažím se nabootovat počítač z CD, kvůli jeho reinstallaci. Už jsem se na jiném počítači přesvědčil, že je CD v pořádku. Tento počítač už je starý asi 5 let, ale tohle se mi ještě nikdy předtím nestalo. naposled jsem jen vyměňoval zdroj předtím, než se to stalo, ale já pochybuji, že chyba je tady... Zkrátka, teď když nastavím bootování z CD, tak počítač přečte CD a když začíná to CD načítat, tak se skrátka vypne počítač naprosto sám od sebe... Říkal jsem si, že by bylo asi vhodné pro začátek updatovat BIOS, ale jaksi se mi nedaří ho updatovat, moje deska je Asus P5VD2-MX a BIOS je Award Phoenix....
Víte v čem by mohl být problém? Popřípadě jestli to s BIOSEM byl dobrý nápad a kde ho updatovat?
Díky moc, Dante.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Máš možnost zkusit jakékoliv jiné bootovací CD čehokoliv, jak na něj PC zareaguje? Protože něco takového jsem ještě neviděl. Je možné, že problém je i v mechanice, nebo jejím napájení, takže zkusit jinou, a tuhle jinde.

Obrázek uživatele Dante

Zkoušel jsem už několik bootovacích CD na jiných compech funkčních..... No, obávám se, že problém by možná mohl být v mechanice, ale netuším kde konkrétně... počítač reaguje tak, že se zapne klasika naběhne Motherboard, přečte CD, napíše ať stisknu klávesu pro spuštění CD, tak to udělám, najedeme načítání spouštění CD a během toho načítání se počítač vždycky vypne..... :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No jedině, že by mechanika něco přečetla blbě, nebo poslala něco blbě do počítače - není nic jednoduššího, než vytáhnout mechaniku z jiného počítače (ideálně i s datovým kabelem), a dát ji sem.
Počítač doteďka fungoval? Jak fungoval? Byl i pod zátěží? Mohl by to být i zdroj - třeba že nezvládá sestavu, anebo jen mechaniku napájet...

Obrázek uživatele Michal Čížek

jaký OS se tam snažíš nacpat?

Obrázek uživatele Dante

No, to s tou mechanikou ještě zkusím, děkuji... a co se toho zdroje týče, je po výměně a měl by být lepší než předchozí, který se kvůli problémům musel vyměnit.... Je pravda, že počítač funguje znatelně hůře a nemohu si ani zdaleka dovolit tak dobrou kvalitu her, jako předtím..... Tomu ale kladu za vinu monitor, který mám bohužel koupený někde z akce a myslím, že není moc dobrý - já ho nekupoval... A snažím se tam dostat Windows 7 a teď jsou tam XP, v tom ale problém nebude, jelikož nejde ani instalační CD na windows Xp....

Obrázek uživatele Michal Čížek

kolik máš v PC disků, a cd/dvd mechanik, odpoj všechno krom systém. disku a mechaniky.
Můžeš zkusit i disk dát do jiného PC, tam ho pořádně formátnout a pro W7 udělat instalaci do prvního restartu, při tom restartu vypnout, disk vrátit do svého PC a tam už nechat systém doinstalovat bez potřeby instalačního media.

Obrázek uživatele Dante

Ahoj, tak jsem celkem vyzkoušel 3 mechaniky, ale při všech to dopadlo stejně... když jsem bootoval z CD, tak to jen načetlo CD a posléze během načítání se počítač kompletně vypnul. Další zajímavá věc je, že když poté zkusím počítač opět zapnout, musím počkat aspoň 15 sekund, nebo se počítač stejně vypne nezávisle na tom z čeho se bootuje... V počítači mám jednu CD mechaniku a 1 HDD, jinak žádné SSD nebo tak. No, vyzkoušel jsem také výměnu káblíku, ale to také nezabralo. A ještě jedna důležitá informace pro mě, když jsem měl počítač na začátku - a nemám ho moc dlouho - tak hry šly dobře na střední detaily bez problému, teďka jdou stěží na ty nejnižší, nevíte, čím to může být? Takže posílám ještě svou sestavu, pokud na ní něco nesedí.
zdroj: EC 350x
MB: ASUS P2VD2-MX
Grafická karta: ATI Radeon 3850 HD
CPU: Intel core 2 CPU 6300 1,86 GHz
Můžete mi pomoci prosím? Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zkus tu ATInu vytáhnout a instalovat na integrované GK. Neměl jsi sundaný chladič z CPU?

Obrázek uživatele Dante

No, chladič jsem měl sundaný a možná došlo ke částečnému poškození uchycení, ale nejsem si jist, myslíte, že chyba by mohla být tam?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano, pokud jsi sundal chladič CPU, následně jsi řádně neočisti obě plochy, jak CPU, tak chladiče a nenanesl novou teplovodivou pastu, bude se ti přehřívat CPU a to by vysvětlovalo vypnutí. Poškození uchycení myslíš co? Něco ti tam prasklo, upadlo?

Obrázek uživatele Dante

Ahá, tak to jo, děkuju moc, s procákem něco provedu a tím prasklo jsem myslel, že se částečně ulomil jeden z úchytů. Ale myslím, že by stejně asi nebylo na škodu koupit výkonnější zdroj co? Jinak děkuji moc za rady a s tím bootováním se budu muset pokusit něco provést.

Obrázek uživatele Michal Čížek

až dáš pastu a chladič bude uchycen dobře, s největší pravděpodobností to vyřeší i bootování a následný reinstal


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.