Displey se nerozsvítí

Dobrý den, mám takový menší problém se starším notebookem Hyrican Schneider do včerejška mi v pořádku fungoval, ale večer ho měli půjčený děti a od rána se mi nechce spustit displey. Grafickou kartou to není, když připojím extérní monitor, tak normálně funguje. U notebooku je vidět, že take naběhne, ale jak kdyby bylo vyplé podsvicení jako to jde u nových notebooku.Poraďte prosím.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, může být přepnutý na externí monitor, připoj ho a nech nastartovat, pak někde u F-kových kláves by měl být znak monitoru, zmáčkni najednou Fn+tu klávesu, kde je ten moniturek.

Obrázek uživatele Michal Pišný

Ahoj tento notebook to nepodporuje když připojím externí tak už mě nepustí na hlavní ani to nemám v nabídce ve Win.Mám tam nahrané Win 7 Pro SP1 , ale tento počítač byl původně na XP. Mám spíš podezření na to že odešel měnič u displey, jelikož nefunguje podsvícení displeje, ale vůbec nevím kde by mohl být zabudován v konstrukci. Je to Hyrican 8850 nebo tak podobně uz jsem ho zkoušel najít kvůli ovladačům, ale nesedí mi nějaké parametry. Tento má CPU Intel Celeron M 1,3 Ghz, HDD 40 GB, RAM 2 GB a to neodpovída modelům co jsem našel.

Obrázek uživatele Michal Pišný

Oprava, asi Schneider Hyrican 8050Q na to mi sedí obrázky na internetu, ale ne parametry. Byl to dárek od kamaráda, ale teď ho proklínám. Jinak já vlastníl Acer Aspire V3-571G z minulého roku Intel Core-i5 Ivy Brige, 8GB Ram, HDD 750GB,ex Graf. karta 2GB než mi ho ukradli momentálně vlastním ASUS X55A

Obrázek uživatele Michal Čížek

no neznám, ale i tak by to měl umět. Pokud opravdu nejde podsvícení, může být vadný přívod k invertoru, samotný invertor, nebo lampy, invertor bývá uložený pod plastem dole pod LCD panelem, pokud jsi nikdy neměnil invertor, ani se do toho nepouštěj, nejspíš funkční asi neseženeš pro tento model, viděl bych to na servis


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.