Po přidání mechaniky se nenačítá systém

Dobrý den, mám problém s mechanikou. Jednoho dne se rozhodla zablokovat mi počítač a tak teď, když ho zapnu, nenačte se OS, počítač se rebootuje a jediné, co mi ukazuje, jsou furt dokola první dvě obrazovky... po odpojení mechaniky systém nabíhá bez problémů. HDD se systémem mám přes IDE kšandu, mechanika je přes SATA slot, zkusil jsem jí připojit do jiných, ale efekt žádný, nepomohl ani nový SATA kabel a mechanika by měla být v pořádku, protože počítač stávkuje i se zbrusu novou. BIOS jí na vědomí bere, bootování je nastaveno v pořadí HDD a pak mechanika. Mám dojem, jako kdybych vyzkoušel všechno, poraďte mi někdo, prosím zoufale!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

první dvě obrazovky? můžeš je nějak popsat? to opakování je divné - vyhodí se na druhé obrazovce nějaká chyba?

Obrázek uživatele petapl

a při startu jsi schopný zmačknout f8 a dostat se do nouzovýho režimu ?

Obrázek uživatele T-pack

F8 nic nedělá, první dvě obrazovky jsou myšlený ta BIOSová (nebo co to je, mezery ve vzdělání - jak to hlásí procák, RAMky a tohleto) a pak vítací screen základovky... žádnou chybu to nehlásí, na zlomek sekundy tam problikne černá obrazovka s blikajícim šedym podtřžítkem, v tu chvíli to zhasne a rebootuje se to...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ten výpis procáku atd se nazývá POST, ale ta obrazovka - většinou jsem se setkal s tím, že ten obrázek desky se ukazoval jako první, nebo namísto toho POSTu..

jak blikne to podtržítko, znamená to, že počítač bootuje.. a pak to crashne..

většinou má deska problém bootovat z IDE, když je něco připojeno Sata.. jako první bych zkusil systém přeinstalovat se zapojenou mechanikou.. pokud toto nebude, jedná se o problém desky, ať už vrozený, nebo způsobený poškozením a řešením by byla IDE mechanika nebo SATA disk (který bych doporučil víc)

Obrázek uživatele T-pack

Děkuju moc, tak já teda zkusim přeinstalovat systém, jen co ho seženu...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

už jsi ten systém sehnal?... :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.