Nestartuje PC po zapojeni noveho HDD

Dobry den,

mam takovy problem. Koupil jsem si starsi harddisk Seagate Barracuda 7.200 80 GB SATA. Muj stary harddisk je tez Seagate, jen jeho kapacita je 40 GB a neni zapojen pres rozhrani SATA, je zapojen do IDE. Problem nastal kdyz jsem zapojil i druhy disk. Pocitac mi totiz ani nenastartoval. Resp. se na cca 3 vteriny lehce roztocil vetrak na CPU a konec. Nejprve jsem usoudil ze muj slaby 350 zdroj (mam jeste zrouta watuu-grafarnu GeForce GT 7600 GT, ktera je externe napajena) dva harddisky neutahne. Ted si tim ale uz nejsem tak jisty. Zkusil jsem totiz svuj puvodni IDE harddisk odpojit od napajeni a nechal zaply/napajeny jen ten novy SATA. No a komp mi stejne nenastartoval. Zkousel jsem ho pripojit do vsech konektoru co mi vedou ze zdroje. Moc vas prosim, poradte mi nekdo. Bud tady nebo na muj mail: *****@gmail.com. Budu vam vdecen.

Dik.

EDIT by TOBiAS: přes emaily neradíme

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj, když odpojíš ten nový HD a připojíš starý, vše funguje jako dřív?

Obrázek uživatele Peca

Původní zapojení funguje nebo už taky ne? Tohle se mi stalo jednou u staršího PC, ale ten zdroj připojení dalšího disku už nerozdejchal. Zkus jiný zdroj a uvidíš, nejlíp o něco silnější než co tam máš.

Obrázek uživatele Dirtytommy

Jo, kdyz tam dam starej disk tak vse funguje. Ten novej ale ne. Je to divny, ma kapacitu 80gb, tak nevim proc by mel bejt narocnejsi na zdroj. Jestli to neni tim ze je SATA? Nevite? Kazdopadne ze starym diskem vse funguje, tak fakt nevim. To SATA tolik zere? Dik za odpoved.

Obrázek uživatele Dirtytommy

Ze starym hadrem vse funguje. Ted mi odepsal typek z Aukra od kteryho jsem hadr koupil ze mozna neprezil transport Ceske posty. No zasilka krehke jim asi moc nerika. Ale nevim podle me kdyby byl rozbitej, tak mi komp nastartuje i tak a pusti me aspon do biosu. Nebo se mylim. Pls help.
Dik predem za odpoved.

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkus při spuštěném PC jen připojit napájecí kšandu k tomu novému disku jestli se alespon roztočí plotny, nebo je úplně mrtvej?

Obrázek uživatele Dirtytommy

Tak jsem ten novej hadr zkousel zapojit pri zaplym kompu a jenom jsem k sobe priblizil napajeci kabely, ani je nestihl zasunout, tak mi to hodilo jiskru a vyhodilo komp. Musel jsem ho vytahnout ze zasuvky abych ho znuvu rozjel. Bojim se aby po tehle experimentech jednou komp neskolaboval uplne :-( Nebude treba problem v napajecim kabliku? Ja totiz myslim ze i kdyby byl hadr rozbitej,tak by nespadl komp, nebo ne? A zdrojem by to snad bejt nemelo, pac komp nestartuje ani kdyz starej hadr odpojim a jedu jenom s tim novym, tam by takovy rozdil v prikonu mezi IDE a SATA bejt nemel, ne?

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak mi to připadá, že ti poslal vadnej HDD, může na něm být závada v napájecí části, když se na ten HDD podíváš zespoda u toho napájecího konektoru, tak tam jsou součástky, kondiky, diody a odpory, je možný že nějaká dioda bude proražená a ve zkratu, pak ti to samozřejmě bude vypínat PC a vůbec PC nenahodíš. můžeš ještě vyzkoušet samotnej zdroj s diskem bez zapojeného PC jestli si na to troufneš a jestli víš jak, ale myslím že ten HDD je mrtvej, ale to nevypadá že nepřežil transport, páč to by se rozjel jen by se zněho nedalo číst, ale jak jsem psal spíš ti poslal ten HDD už vadnej.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

taky jsem dostal jiskru na disku a disk i komp fungují parádně :)) co takhle připojit to za vyplýho PC? nějak se tu ztrácím v tématu, jak to tedy je? sehanl jsi druhý nový diska na něm to jde, nebo také ne?

Obrázek uživatele Peca

to Tobi: Staré zapojení jde a s novým diskem nechodí a ani se nezapne PC

to Dirtytommy: Prostě zkus disk v jiném PC a uvidíme jestli chodí nebo ne. Hlavně to zapojuj do vyplého PC.

Obrázek uživatele Dirtytommy

Já jsem dneska jeste zkusil koupit novej napajeci kablik, jestli neni problem v tom mim, pac ty ctyry tycky v konektoru jsou nejaky vachrlaty. A jestli to nepujde, tak ho poslu zpet ty firme z Aukra co mi ho prodali. Chlapkovi uz jsem psal a odpovedel mi at jim ho poslu, ze se na nej mrknou a pripadne poslou novej. Kazdopadne chlapi dik moc za rady, ani jsem necekal, ze lidi budou tak ochotny a poradej mi. Fakt dik moc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

děkovat budeš, až to rozchodíme.. :))

vypadá to ale na mrtvej disk..

je problém zkusit ho v jinym kompu? jeho wattowá náročnost by neměla být tolik odlišná..

ale určitě máš desku s integrovanou grafikou.. ne? i tak by se ta GeForcka měla rozjet bez externího napájení na dýl, než sekundy.. ne? tak tu grafiku vyndej uplně.. počítač bude slepej, ale pokud je problém v nedostatku proudu, měl by v této situaci komp najet.. nenajede? sakra disk je asi mrtvej..

Obrázek uživatele Dirtytommy

JJ zkusim to, ale jelikoz nefunguje ani kdyz zapojim jen ten novej a tam rozdil v prikonu nebude, tak je asi fakt mrtvej. Zkusil jsem i novej napajeci kabel a jediny co se rozjede je asi na 3 sekundy vetrak na CPU. Tak jim to poslu, snad poslou funkcni.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejprve ho zkus jinde, zabráníš tim ostudě až ho oni zkusí a pude jim..

Obrázek uživatele Dirtytommy

Ja vim ale nemam kde :o Nikde pobliz zadnej kamos kde bych ho moch testnout, jinak bych to uz samozrejme udelal. :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

potom je tedy jediné řešení poslat zpět :)

Obrázek uživatele Dirtytommy

Jo jo, jsem zvedavej jak to dopadne. Kazdopadne dik moc vsem za rady. Napisu jak jsem dopadl. Fakt dikes. :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.