Pískanie a reštart PC počas hry (*VYŘEŠENO*)

Zdravim,
pred tyzdnom som kupil PC -doska MB GIGABYTE PA65-UD3,socket 1155
CPU Intel Core i5-2500
8GB DDR3 Kingston Hyper XMP Grey series
VGA ASUS ENGTX560
a mam taky problem. Ked hram hru Wolfenstein 2009 alebo Bonda-Quantum of solace, sa mi pocas hrania sem tam ozve z bedne taky cudny piskot, nerobi to stale, len niekedy. Trva to tak 1 sekundu-piskne a potom zas nic, no dnes to piskalo dlhsie a restartlo mi PC pocas hry.To sa opakovalo. Podrobil som PC benmarchom -FURMARK, PCMARK a ine- nic nepiskalo, ziadne fragmenty na obrazovke, VGA ani PCU sa neprehrievalo. Zaujimave je, ze to robi len pri hrach od Activision.Pi hre Jericho mi to nerobi a pritom viac zatazuje PC. Neviete poradit, kde by mohol byt problem?
Podotykam, ze zdroj mam Evolve Storm 700W-moze byt problem prave v tom zdroji, ze je predimenzovany a dodava nekvalitne napatie?Cital som, ze zdroje EVOLVE nepatria medzi tie lepsie.Ako prve planujem vymenit zdroj. Bude mi stacit na tu moju zostavu tento?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66057
Vdaka

Obrázek uživatele Peca

Jako ten zdroj to utáhne (Fortron), ale chce to lépe něco o krapet silnějšího. S předimenzováním zdroje problémy nejsou, ale s nestabilitou dodávaného napětí problémy můžou být. Spíš by to ale asi nepískalo a rovnou šlo do restartu i když...samozřejmě to zjistíš odzkoušením jiného zdroje, ale než nový koupíš, tak si radši nějaký vypůjči, aby to nebylo zbytečné.
Co ovladače? Máš tam nové?
A teploty, píšeš, že jsi zkoušel, tak jak na tom jsou v zátěži?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jen dodám - dovedeš po odkrytování bočnice odposlouchat, která komponenta nejspíše pískne? Napadla by mě grafika, ale to by byla blbost, aby pískala jen u některých her :D

Tohle bude v SW.. Jaký je tam OS? Ovladače, DX SDK, .Net máš?

Začal bych také u zdroje, ale moc se i to nezdá..

Neodpustím si však rýpnutí do nevyváženosti sestavy - mizerný zdroj, slabá grafika, našlapaný procesor a pro hry nepředstavitelných 8GB ram... Chladiče máš všechny základní?

Obrázek uživatele Bodie

OS WIN 7 Professional, instaloval som to s pripojenim na net-aktualizovane.
Pocas zatazoveho testu /Furmark/ mi ukazovalo teplotu VGA 72°C a CPU 48°C. No testoval som to len 5 minut, lebo som sa bal, aby sa cosi neodpalilo.Myslim ale, ze aj za tych 5 minut by sa uz cosi prejavilo. Ako som uz pisal, pocas toho kratkeho testovania nic nepiskalo, nesekalo, bez fragmentov.
Piska to a restartuje len pri tych hrach, co som uviedol. Piska to uz po par minutach hrania a potom restart.
Jericho som hral hodinu a bez problemov. Vyzera to, ze to robi len pri urcitom type zataze.
Piskanie som sa snazil identifikovat, zdalo sa mi, ze ide dakde z dosky, ale neviem to presne. Ked to pocas hrania sem tam pisklo, nepozoroval som ziadne spomalenie, seknutie hry-slapalo to O.K., no a pocas dalsieho pisknutia sa mi restartoval PC.
No a co sa tyka tej zostavy, pozeral som testy a ta VGA-ASUS ENGTX560 sa mi zdala vzhalom k pomeru cena-vykon dobra volba. Ten zdroj je smejd, s tym suhlasim. Preto ho idem hned menit. Spravil som chybu, ze som pozeral recenzie kariet, dosiek, procesorov a zdroje nie. Predajcovi, co mi ten comp skladal som povedal, ze nech vyberie k tej zostave primerany a kvalitny zdroj. No a vybral mi ten shit EVOLVE. Kedze som nemal nastudovane zdroje, tak som myslel, ze sa vyzna a vyberie mi dobry. :(
A ohladne chladicov, vsetky su seriove okrem CPU-tam mam CoolerMaster Vortex Plus

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No 5 minut je opravdu málo, to chce alespoň 15 minut.. Resp. dokud teplota roste :D Ono roste pak už pomalu, ale jak se vzduch v PC ohřívá, dostaneš se i k 90°C, což už hlásí, že chlazení není zrovna ideální.. Ono Furmark je určitý typ zátěže.. S hrami se to moc rovnat nedá, jenže když to nedělají náročnější hry, tak to problém v HW být snad ani nemůže..

No, GTX560 má slušný poměr cena výkon, ale to má teď mraky karet.. Problém je ale, že její výkon je tragicky neadekvátní v ýkonu toho procesoru.. K čemu utrácet za procesor, který snese i dovojici osmitisícových grafik?

Ti dnešní technici jsou holt "chytří", víc k tomu asi nemám co říct.. Proto že už léta spoléhám na sebe.. Není to jen o recenzích, ale i praxi a troše logiky..

Ten zdroj bych vyhodil tak či tak, ale bylo by dobré nejprve aspoň jiným zdrojem doměnku potvrdit nebo vyvrátit.. Každopádně koupě takového Enermax Pro82+II 425W by se ti oplatila...

Obrázek uživatele Bodie

O.K. Tak co by si mi teda poradil?Mam to ist reklamovat, alebo vymenit zdroj, preinstalovat OS? BTW aky zdroj by si poradil /zhruba do 1800 CZK/-Fortron, Seasonic, alebo Corsair. Vykon 500W bude na moju zostavu optimalny? Dik

Obrázek uživatele Bodie

Aha, uz vidim odpoved. Takze Enermax 420W? Nebude lepsi uz Enermax PRO82+ II 525W keby som chcel do buducna vymenit grafiku? Nebude to uz predimenzovane?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

i 425W verze zvládne kompa s jednou grafikou s přehledem (reálná spotřeba Phenom 965 a HD5870 kompu je 330W), pokud neplánuješ přetaktování.. Pro tuhle sestavu bude ideální 425W verze, ale podotýkám, že je to za ty prachy nejkvalitnější zdroj co se napětí týče, ovšem je to tytáženo abscencí modulární kabeláže a nižším výkonem, než cenově srovnatelné zdroje.. Nejprve jak říkáme zkus nějaký kámošův si půjčit..

Obrázek uživatele Bodie

Takže bolo to predsa tým zdrojom. Kúpil som Enermax PRO82+ a no problem.
Vďaka všetkým za rady.