PCMCIA - grafická karta

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká grafická karta do slotu PCMCIA. Mám totiž v notebooku sdílenou grafickou kartu a na hry je úplně nedostatečná. Nastavuje se sama(pokud máte program, který by určil kolik bude mít MB, tak to je ideální řešení :)). A nebo jak by se ta karta dala rozšířit a velikost (její vlastní velikost je 64MB a sdílenou má až něco kolem 1600MB). Takže cokoliv co mi pomůže zlepšit grafickou kartu považuji za dobré řešení. Moc děkuji za každou vaši odppověď.

Obrázek uživatele lancelot202

Pokuď já vím, tak v notebooku ani nejde vyměnit ta grafárna, ale nejsem si jistý tak počkej, kdo se ozve. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen na úvod - od NTB prostě hry chtít nemůžeš!

zajímá mě, o jakou jde grafiku - těch 64MB bude nejspíš přiřazená sdílená paměť, která se dá ještě nafouknout.. ale praktický smysl to při jejím výkonu nemá :)

bohužel, zatím jediná XGP stojí 8K a výkonem není o moc výše, než lepší grafiky v NTB, resp než nejnižší lowend v klasickém PC..

nemělo by to ani smysl, ani by to přílieš nepomohlo a projevily by se limity hlavně v propustnosti těchto sběrnic - například PCMCIA.. zatím ale neexistuje žádný standard - něco jako vývod interního PCIe ven z NTB - pro připojení externí grafiky, aby se zašly dělat lepší externí grafiky..

jediná možnost je přetaktování té integrované grafiky, ale tam záleží co je to za grafiku, tedy jak moc to půjde a hlavně chlazení grafiky bude velký problém - chlazení je problém v celém NTB..

lépe než XGP tě vyjde nový počítač za cenu XGP s výkonem vyšším, než XGP k NTB.. nebo nový NTB.. :(

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Grafická karta tam je "Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family"
A hodně by mě zajímalo, jak by se ji dalo trvale nastavit třeba 400MB, ona si to bere z operační paměti, ta je 3GB, takže by nevadilo, kdyby se to trochu přenastavilo, aby grafika měla trvale víc. Takže mě zajímá, jak se to dá trvale nastavit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v BIOSu, ale pokud bude bloklý (což se stává), tak to nepujde.. no.. ale počítej tak s přínocem 1% výkonu při zvýšení bufferu na dvojnásobek :) ta grafika - ať už je to cokoliv z G4*, nemá řádný výkon.. záleží na situaci, ale zde se nedá mluvit pomalu ani o výkonu pro přehrávání filmů.. :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Filmy to zvládá v pohodě i něktěré hry a v biosu to ze zablokované(zašedlé) a jak by to šlo předělat aby to šlo v biosu? to se musí nainstalovat nový bios nebo ani to nepomůže

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nový i starý bios dělá výrobce.. pokud je to zašedlé, výrobce chce, aby to bylo zašedlé..

s těmi filmy to byla ironie ale kdybys to přiojil k HD TV a chtěl film v HD? byla by to pro grafiku rychlá smrt :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

a existuje nějaký program, který by nastavoval tu velikost grafické karty?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud BIOS nazveme "programem" tak ano.. jinak ne :o jenže ti to stejně nepomůže ani kdybys jí přiřadil giga paměti.. věř mi :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

hmm :( tak dík za odpovědi tak to budu muset vydržet s tím jak se některé hry sekají :( :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, to je u NTB obvyklý jev..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.