Elektronika k HDD

Zdravím,
chci se zeptat na jednu věc. Mam disk Seagate Barracuda 200GB u kterýho je vadná elektronika a disk při zapnutí cvaká. Koupil jsem stejný disk s tím samým označením modelu, ale když jsem elektroniku přendal na nefunkční disk, tak sice přestal cvakat, ale nebyl nalezen v biosu a windows z druhého disku také nenaběhly. Po odpojení zas vše v pořádku. Jde mi o to, že etiketa obou disků se různě liší stejně tak různé nápisy na elektronice. Může být nefunkčnost způsobená tím, že ta elektronika není úplně totožná (i když model number je stejný)???Nevím, jaký by v tom mohl být rozdíl. Nicméně koupený disk maká po vrácení elektroniky v pohodě.

Obrázek uživatele tatik

Pokud je model totožný, elektronika by měla disk roztočit.
Foto napoví víc. Pošlete foto štítků.
Disk po výměně elektroniky přestane cvakat. A roztočí se?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No disk se roztočí, necvaká v něm, ale to je celý...zobrazí se úvodní obrazovka PC, pka by měl začít počítač bootovat windows z druhého SATA disku co mam aktuálně v PC, ale nestane se tak. Obrazovka zůstane černá a k bootování už nedojde. Asi proto, že PC nemůže načíst ten druhý disk.

Přikládám foto obou disků. Ten s číslem 2 je ten nově koupený, z kterého jsem použil elektroniku. Štítky se trochu liší, ale to asi předpokládám nebude ten problém. Nevím, jak jinak ten disk zkusit rozběhat. Nechal bych to být, ale bohužel jsem tam měl nezálohované některé fotky, což me docela mrzí...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem zkusil disk připojit přes USB SATA adaptér. Disk se roztočí, ale nepřihlásí se ve Windows. Jinak necvaká ani nic jinýho. Když elektroniku přendám na ten "zdravý" disk a připojím ho přes adaptér, tak normálně naběhne a můžu s ním pracovat. Kde je tedy chyba???To tu neni nikdo, kdo by dokázal poradit???


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.