PC nefunguje-zdroj,grafika?

Dobrý den, prosím o pomoc. Když jsem přivezl počítač od kámoše, a spustil ho, vše fungovalo ok! Pak jsem stahoval film a při čekání jsem si spustil hru Half Life 2. Asi po 5ti minutách se počítač prostě vypnul (jako bych mu přestřihl dráty). Mrkl jsem se do skříně a zkusil zapnout ale nic...jen sebou mrsknul větráček na CPU. Napadl mě hned zdroj. Tak jsem zkoušel odpojovat všechny komponenty. Po odstranení konektoru přídavného napájení na grafiku se počítač rozjel, no a pak jsem zkusil vypojit jen grafiku a taky to jelo. PROSTĚ to nejde pokud tam bude připojená grafika. Když jí tam nechám tak se pohne větráček a lehce "mlaskne" ve zdroji. Byl zdroj přetížen a teď nemá výkon?
Nebo něco z grafikou? Děkuji moc

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, nejspíš odešel zdroj, vytáhni ten 20(24)-pin konektor z desky, zapoj ho do 23V a propoj kusem drátu zelený vodič s nějakym černym, jestli se na zdroji neroztočí větráček, je poněm.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Opravím Mišáka. Zdroj zapoj do zásuvky a pak na tom velkém konektoru (ten největší) spoj kancelářskou sponkou zelený (startovací) pin s černým (zem) a drž. Měl by nastartovat. To ale asi udělá, když to dělá bez grafiky... Ani tak to nevypadá na přetížení, jako smrt grafiky. Přehřála se a chcípla, a komp s ní zhavaruje. Zkus ji v jiném kompu, pak zkus jinou tady.. A pak ji asi kamarádovi omlať o hlavu, že co ti to prodal... Teda pokud prodal.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:D jo souhlas, horečka dělá svoje


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.