Padání PC

Ahoj, každý den mi několikrát spadne PC.
Netuším proč. Spadne mi např když mám zaplou pouze jednu hru, např. World of Warcraft.
Ale i když koukam např. na serialy přes net.
Nevím co s tím prosím poraďtě.
8-)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50425] Padání PC

spadne znamená kousne, nebo resetne ?

Obrázek uživatele Cyty
[50426] Padání PC

Ani jedno, Prostě něco dělam a najednou se Vypne

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50427] Padání PC

napiš jaké jsou komponenty tvé sestavy a hlavně výrobce zdroje a watáž, jak je sestava stará a kdy naposled byla čištěná od prachu

Obrázek uživatele Cyty
[50428] Padání PC

Moc se v tom ještě nevyznám :) ale tu něco je :)

Výrobce- Flexio. a. s
Model- PC Flexio
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.21 GHZ
RAM: 3GB
Typ systému: 32bitový operační systém

Verze systému Windows: Windows Vista Home Basic

Sestava je stará tak 3 Roky
Čištěná od prachu pravidelně, Tak jednou týdně minimálně, jelikož sem si myslel že se systém přehřívá kvůli zaprášenému chlazení

Snad je to vše co jsi chtěl vědět moc se v tom fakt nevyznám :)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50429] Padání PC

Tak z důvodu, že se PC vypíná, bude problém bud v napájecím zdroji, nebo v chlazení. Nenapsal jsi výrobce a watáž zdroje, když jsi PC čistil měl jsi sundaný chladič z procesoru? Jestli ano nanesl jsi před zpětnou montáží novou teplovodivou pastu? Za jak dlouho po zapnutí se PC vypíná, je to odhadem pokaždé stejná doba, nebo je to časově nepravidelné?

Obrázek uživatele Cyty
[50430] Padání PC

watáž nevím kde zjistím promiň, a výrobce PC je to Flexio, zdroje taky nevím kde najdu.
Ano, měl sem sundaný chladič z procesoru. Ne nenanesl sem teplovodivou pastu, kde jí seženu? A je to důležité? :) sem si myslel že to tam nemá být že to je z toho přehřátí a ona je to teplovodivá pasta :)
Vypíná se podle toho co dělám když ho moc nenamáhám tak nespadne. (moc je v tomto případě sice málo oproti normálu ale neva :) )
Když třeba jen koukam na net na mail, FB atd tak to jde, Při těch videích a tak to padá, a při většině her taky. Takže když ho namáhám tak je to podobná doba no :)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50431] Padání PC

takže je to jasné proč se vypíná, teplovodivá pasta se nanáší mezi procesor a chladič z důvodu odvodu tepla vyprodukovaný procesorem do chladiče, kde se nadále ochlazuje chladič proudem vzduchu větrákem. Bez té pasty je odvod tepla třeba jen poloviční, tudíž se procesor přehřívá a jeho ochranné prvky PC vypne, aby se procesor nezničil. Tady je ukázka této pasty http://servispc.ekatalog.biz/zbozi/teplovodiva-pasta-arctic-cooling-mx-2... , koupíš jí v jakémkoliv obchodě s PC komponentama, jsou různé druhy a gramáže v tubě, záleží na tom jestli je to jednodávková, nebo vícedávková tuba.
Stáhni si tento program http://www.pcporadenstvi.cz/everest-home-edition a tam v sekci počítač a senzory uvidíš teploty různých komponent, bude tě zajímat teplota CPU nech program puštěnej a pust si net nebo něco a občas si to shod na lištu a koukej jaká je teplota procesoru.
Pak nanes tu pastu ulož chladič a znova se koukej na teploty, uvidíš značnej rozdíl. Tu pastu vymáčkni jako bobek doprostřed procesoru a chladič si jí už sám rozmáčkne rovnoměrně po celém povrchu procesoru.

Výrobce zdroje zjistíš na štítku přímo na tom zdroji a je tam i watáž napsaná, musíš sundat bočnici abys viděl boky zdroje a tam najdeš ten štítek.

Obrázek uživatele Cyty
[50432] Padání PC

ok, tak to mockrát Díky :) hned přes týden koupím pastu :)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50433] Padání PC

:)) kup si jí víc, pak také nanes pastu i všude tam kde jsi jí setřel např chladič na grafické kartě jestli jsi to měl rozebrané.
Bez té pasty je to to samé, jako bys nenalil vodu do chladiče u auta

Obrázek uživatele Cyty
[50434] Padání PC

tak jo, Děkuji moc, potřeboval sem radu odborníka :) už mě to štvalo. :cool:

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50435] Padání PC

tak dej pak vědět jak jsi dopadl :))

Obrázek uživatele Cyty
[50436] Padání PC

ok :) když si vzpomenu, určitě ano :)

Obrázek uživatele Michal Čížek
[50437] Padání PC

Ještě koukám, že máš Visty. Jestli můžeš sežen si aspon na zkoušku win 7, budeš mile překvapen.

Obrázek uživatele Cyty
[50438] Padání PC

znám win 7 :) ale neci reinstalovat celý windows :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50439] Padání PC

no výborně :)) bez té pasty je to fakt průšivh, dovolil bych si říct, že přenost tepla je ještě mnohem menší, než poloviční, kor když připočteme nerovnost povrchů.. hlavně jde o to, že procesor (a každý čip) tak musí pracovat při mnohem vyšší teplotě a jak misacek řekl, při dosažení extrému se vypne.. každopádně poškozuje ho už to, že se k té teplotě musí dostat a chvíli v ní pracuje.. chudák..

jinak ta pasta AC MX-2 je na 4 nánosy, je na ní stupnice, takže dej bobeček "1 dílek" doprostřed a pěkně ho roztlač.. kdyby něco vyteklo příliš mimo čip, neváhoj to otřít.. ale jak chladič usadíš, nehýbej s ním a nezvedej ho, nebo si anděláš bubliny a přenosový efekt se sníží..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.