otáčky větráku chlazení

zdravim lidicky, vlastnim notebook MSI gx700px 056cz, chtel bych se zeptat zda je normalni ze mi vetrak bezi na pomerne vysoky stupen otacek hned pri teplote CPU treba 35 stupnu. je to silene otravny ty zvuky chlazeni a neprijde mi, ze by bylo nutny na 35 stupnich tolik chladit.
da se s tim neco delat krome chladici podlozky pac ta rve taky takze nic moc reseni :-)
diky predem za rady

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jsi si jistý, že to je vysokýma otáčkama a ne prachem zanesený výfukový otvor chlazení? Jak je NTB starý a kdy byl naposled vyčištěn vnitřek?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

je stary 3 roky ... prachem to urcite neni pac cistim dost casto vysavacem ... rozebrany byl mimochodem dneska a chlazeni vysato dukladne ale neni v tom skoro zadny rozdil ....

Obrázek uživatele Michal Čížek

větráček byl venku také jo? pak mě už nic nenapadá, než nějaký prográmek na sledování otáček, jestli se opravdu nemění a jede naplno hned od začátku
SpeedFan umí softwarově regulovat otáčky

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

zkusim ten programek co mi to udela ... diky prozatim za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

chladiče jsi nesundaval, ani jsi s nimi nehýbal vůči základní desce? mohl jsi si udělat bubliny v teplovodivé pastě.. obecně u NTB se ta pasta vypejká dost rychle a po 3 letech bych už uvažoval o koupi pasty za 200 a její výměně..

jinak mě už taky nic nenapadá.. pokud to dělalodjakživa, tak je holt blbě naprogramovaný, jinak se mohlo třeba zbláznit čidlo..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

to jsem nesundaval takze asi by to melo byt ok, o te paste jsem taky premyslel ale nevim zda bych byl schopen to vymenit sam .. nerad bych neco pohnojil :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

spíš sleduj teploty, pokud speedFanem snížíš otačky, pokud jsi nehejbal chlazením na CPU

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jo tak speedfan jsem zkousel a nenasel mi zadny vetraky ... byly vyplneny pouze okna s teplotou a zbytek uvodniho okna byl prazdnej...nejakej jinej softik neznate?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.