Vypínání a zapínání PC

Dobrý den Mám problém s vypnínáním a zapínáním Pc pracoval jsem na Pc a začalo se vypínát a samo zapínat udělalo to párkrát a v pohodě a jelo to dál potom se to zase začlo vypínat a zapínat a nejednou i obraz odešel nechal jsem otestovat grafiku ta je v pohodě vyměnil jsem nejdřív Základní Desku za novou problém pořát trvá pak jsem vyměnil zdroj problém stále trvá ted jsem vyměnil procesor protože jsem zjistil že když odpojim ATx 4 pin konektor tak počítač jede ale bez obrazu a nevypíná se zapojím ATx 4 pin konektor a začíná se vypínat zhruba 7-8 sec v tehlech intervalech tak jsem všechno nové dal na starou Základní desku a jelo to ale bez obrazu tak jsem to zase zkusil na nové Základní desce a a vypíná a zapíná se v intervalech 1 minuty doba se prodloužila ale obraz pořát nejede grafika i monitor je v pořádku jestli někoho něco napadá čím to může být tak napište protože nechce se mě to dávat do servisu najdou závadu za 1000 Kč a ještě budu muset vyměnit komponent za 1400Kč to si rači vyměním ten komponent napište když vás něco napadne děkuji.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj to je zajímavé. Jak se PC chová při startu, je normálně vidět start BIOSu a teprve až po naběhnutí systému se to vypíná? Zkus poodpojovat veškeré zařízení, které není nutné pro běh PC i disky máš li jich víc na kterých neni systém.
Memtest jsi prováděl?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pc se při startu chová normálně nejde vůbec obraz takže nevidím vůbec konfiguraci naž BIOS atd.. počítač momentálně jede minutu a podle zvuku HDD mám jen jeden a na něm jsou XP podle zvuku HDD to vypadá že to nabíhá do systému za minutu tam určitě bez problému bude všechno jsem zkoušel poodpojovat chová se to stejně jak prí minimální zátěži tak při maximálni takže nevim problém je hlavně ten obraz ted momentálně jestli je to spojeno stím vypnínáním to nevím ale nazačatku to tak bylo nejdřív se to začlo vypínat pak odešel obraz ale grafiku jsem zkoušel jede na jiném Pc a monitor jsem zkoušel taky že by byla zase chyba na Základní desce je to už asi jední mážnost ale že bych jí poškodil to se mě nezdá byl jsem hodně opatrnej a nedělám to poprvé když jsem si poprvé skládal počítač věděl jsem minimum a jel v pořádku 3 roky ted mě napadlo RAMKY zkusit jednu po druhé ale to by nemělo vliv na to vypínání když i bez Ramek se to vypíná.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Stěma RAMkama jsem ted trochu mimo, vezmu to odzačátku, máš 2 zákl. desky, nech na nich připojenou jen klábosnici, zdroj, GK s monitorem bez HDD a CD/DVD mechanik a ani na 1 zákl. desce ti obraz nenaběhne při startu BIOSu? Píšeš že i bez RAMek se to vypíná, tzn: vtu chvíli ti PC nemůže vůbec nabíhat, jen je zapnut napájecí zdroj, větrák na zdroji se roztočí, samozřejmě nemůže naběhnout obraz a i tak se za cca minutu zdroj vypne?
Pocit že PC nabíhá dle HDD bude falešný, HDD se vždy roztočí po zapnutí, to neznamená, že nabíhá systém a bez RAMek už vůbec ne, bez nich nezačne startovat ani BIOS, ale jestli v desce nenecháš žádnou RAMku a stejně se vypne, bude závada v zákl desce, nebo zdroji. Jiný zdroj si zkoušel? Přikláněl bych se k závadě na zdroji.
V obou deskách máš procesor, nebo ho také přehazuješ? Víš, že mezi chladičem a CPU musí být nanesená teplovodivá pasta aby byl zaručený co nejučinější odvod tepla z procesoru, ale to jen poznámka až se dopracujeme k funkční nabíhající desce s BIOSem.

Ted tu 2 hodky nebudu

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Špatně jsi to pochopil Ramky jsou na desce osazane y a i tak se to vvypne po 1 minutě je mě jasné že když ranky nejsou nebude nic nabíhat to jsem zkoušel pouze jestli není problém tam ale když se to vypne když mám v desce CPU Hlavní napajecí kabel tak je problém asi v desce protože zdroje mám 3 a odskoušené takže drojem to není řešil bych nejprve to vypínání a potom ten obraz možná to nasebe navazuje ale jak nemám tušení deska vyscratovaná není ani nic ostatního když položím desku na dřevěnou desku samotnou tak to stále dělá že mezi chlazením a CPu musí být pasta to vím mám jí na chlazení ten CPu a chladič mě přišel včera takže np pasta tam je kontroloval jsem nešla nikam i kam by neměla je jen tam kde má být já pořát vydím hlavní problém v tom ATX 4 pin konektoru pro upřesnění je to deska Gigabyte GA-EP41-UD3L jo a ještě jeden dotaz nepřipojuji vůbec klávesnici doufám že v tom není problém.

Obrázek uživatele Michal Čížek

stou klávesnicí by problém být neměl či je nebo neni, ale ted mě napdlo myslíš ten 4 pinový konektor pro přídavné napájení procesoru, nemyslíš tím ten hlavní napájecí konektor 20pin ATX / 24 pin ATX rev 2.x - ty odnímatelné 4 piny. Pak by mohl být problém samotném CPU jestli všechny 3 zdroje zkoušené vykazují stejný výsledek. Bez připojeného přídavného napájení se samozřejmě také PC nemůže vůbec rozjet a když s připojeným nap to resetuje / padá, nerozjede se ani BIOS, mohl by být na vině CPU.
Vyloučili jsme GK, zdroj, nejspíš ani RAM nebudou vadné
zbývá deska a CPU - desky máš 2, ale CPU používáš pořád ten samej vid?
Vždy, když naneseš pastu, nesmí se chladič sundavat, pokud se sundá musí přijít nová pasta- ( to jen pro pořádek ikdyž to víš)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zdroje jsou pinový maximálně je tam ten jakoby odělitelnej 4 pin ale to je na hlavním kabelu a plus zvlášt je 4 pinovej kabel na procesor je to hned vedle chladiče jsou zapojený oba ale ten u procesoru to dělá ale vždy jsem to měl zapojený stejně nevím kde se najednou vzal tenhle problém nevím taky jestli ten 4 pin přídavnej co je u hlavního kabelu jestli to není k tomu napájení CPu ale asi ne víš myslím jako že by se nemusel zapojovat ten dá se říct paralellní kabel na procesor a CPU mám dva jeden je jednojádrouvej a ted ten novej je dvoujádro klidně ti můžu sepsat přesnou konfiguraci ale nechce se mě to hledat ale všechno je kompatabilní v tom by problém neměl být podle parametrů jsem to vybral samozřejmě na desku a ještě jsem si to ověřoval u děch obchodníku na stránkách z kterých jsem si to kupoval kompatabilitu mě potvrdili takže tam bych problém taky neviděl . Takže procesor nemám kde vyskoušet protože mám druhej kompl doma a ten je AMD já mám intel jsou to jiný socety přinejmenším.Ale co vím tak CPU vydrží psí kusi ze všech komponentů CPU snad vydrží nejvíc vyděl bych to na tu Základní desku ale proč když jsem proházel ramky a znova to zapojil tak se ten interval zvíšil na 1 minutu ze 7 secund ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

prohodit to nejde, ty konektory mají na sobě tvarové zámky, ale něco nám uniká:
2 desky
2 procesory
3 zdroje
RAMky

GK odzkoušená a funkční
3 zdroje malá pravděpodobnost závady na všech zdrojích

Zdroje byli všechny 3 odzkoušené na každé desce? Chytám se každé myšlenky, jestli 1 znich neni nějak extrémně vadný, že by odpálil CPU nebo desku v obou případech.

S výdrží CPU souhlasím jen do té míry, že CPU sám osobě neodchází běžně, vždy je na vině z 99% zdroj, pokud pominu statiku a upravující obvody napájení přímo na desce, ale i tak se zdrojem souvisí (nafouklé kondenzátory, ne-li vyteklé).

RAMky odzkoušej a memtestem prověř v jiném PC, ale myslím, že to bude jen pro jistotu.

Máš možnost změřit napětí na tom hlavním konektoru u všech 3 zdrojů?
Tady je to co tam má být v zátěži.samozřejmě +/- mV http://www.barts.cz/index.php/pocitace/hardware/77-zdroje-pro-pc?start=1

Dle všech informací co jsme dali dohromady se nemůžu zbavit doměnky, že jeden ze zdrojů to pěkně pohnojil, ( teda za předpokladu, že vše je jak řikáš kompatibilní)

co myslíš paralelní kabel na procesor?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jeden ten zdroj je slabej ten jsem pouze zkoušel se zapojením desky a CPU jestli to bude vypínat a zapínat ten je 300 W druhej je 450 W a ten třetí ten je nejnovější a má 500 W ale zdroje mají pojistky takže si myslim že by neposrali co jsem rozdělával ten zdroj u kterýho to začlo u té 450E tak byl v pořádku a vyditelně nic poškozeno není tam kromě kondenzátoru taky co k poškození jsem elektro mechanik a podle toho usuzuji že i kdybych věděl minimum tak vážne se zdrojem nic není ale neproměřoval jsem ho měřák tady nemám další věc je že kondenzátory nejsou vybouleny ani vytekli ani vybouchlí ani na jedné desce na staré desce jsou ještě ty který jsou vylísovaný aby při přetížení vytekly tím prolisem co je nahoře ale na nové desce už nejsou ale i tak nejsou poškozeny víš co mě nejde do hlavy proč na staré desce když jsem vyměnil procesor tak už to nevypíná a nezapíná jak to dělalo a na nové desce to dělá na staré desce mám problém jen s obrazem BTW ted nevim jestli jsem odpoledne zkoušel tu starou desku jestli jsem tam dal já vul ramky to by nejel ten obraz a byl by problém možná vyřešen ale ted si vážně nejsem jistej půjdu to vyskoušet a napíšu zatím díky seš jedinej kteréj nato zkouší přijít a jen blbě nekecá že pottřebuje vědět konfiguraci atd takoví radílci mě vytáčijou takže zatím diky moc pokud to dáme dohromady tak budu rád a klidně ti pošlu ňákou kačku.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) aaa kolega , taky jsem elektromechanik, vlivem přechodů z firem do firem a osobních zájmů jsem se dostal až tam, kde jsem a hodně si čichnu k problematice chodu PC jako servisní technik.
Viditelné závady na kondicích nehledej ve zdrojích, tam vesměs nikdy nenajdeš viditelnou závadu. Ikdyž jako elektromechanik víš, že zdroj neni jako zdroj, dá se říct, že v PC se dá kvalita zdroje definovat jen dle preferecí a zkušeností, zapomen na vše co tě učili a pokud nebudeš opravovat zdroj, zapomen i na ohmuv zakon, je to k ničemu, prostě zdroj za 600,- Kč se stejnou watáží jako zdroj za 1800,- je jako margarín vs domácí máslo. Jaký je výrobce těch 3 zdrojů? Najdeš tu i jinde spoustu psaního co pro PC kvalitní zdroj znamená viz. zdroje dodávané do sestav a jakou výhodu má sestavu si udělat s pomocí sám. Na těch zkouškách cos prováděl nemá ani ten nejslabší zdroj žádný význam, pokud neni vadný.
Projed to teda ještě jednou at máš výsledek o který se můžeme opřít
Dokud se nedopracujeme ke startu BIOSu a následnou hláškou, že nebyl nalezen boot disk, nemá cenu se zaobírat sestavou jako takou, když bereme v potaz kompatibilitu hardware.

Viditené nepoškození kondiků na deskách je dobrá zpráva

Obrázek uživatele Michal Čížek

MartinHorr wrote:
...víš co mě nejde do hlavy proč na staré desce když jsem vyměnil procesor tak už to nevypíná a nezapíná jak to dělalo a na nové desce to dělá na staré desce mám problém jen s obrazem BTW...

další indicie, co mě utvrzuje vtom, že jeden ze zdrojů pocuchal bud desku nebo CPU

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takže kolego mě asi jebne problém je vyřešen když jsem začal přemýšlet nad těma ramkama a problém byl víš kde? Ramky jsou 4 slotové nebo spíš ta deska má 4 sloty ale jede pouze bez problému s tím že jsou tam barvy žlutá a tyrkysová žlutá a tyrkysová a jede to pouze kdyz jsou ramky pouze v jedné barvě takže bud jen ve zlutých a nebo jen v tyrkysovích tohle by mě v životě nenapadlo ale proč to tak jse jsou 4 slotoví jsou všechny stejné 4 x 1Gb frekvence 667 tušim že je to ta frekvence no tak mám jen 2 Gb Ram což mě štve chtěl jsem s novím CPU tam hodit windows 7 tak co tě napadá stěma ramkama proč by to nemělo jít? tohle je specifikace té desky http://www.anacomp.cz/gigabyte-ga-ep41-ud3l-775-g41-ddr2-vga-atx_d38143....

Obrázek uživatele Michal Čížek

:))
Paměť:
- Dual channel
- podporované paměti DDR2 800/667 MHz
- počet paměťových slotů: 4
- maximální velikost pamětí: 8 GB

no specifikace RAM je jasná, abych pravdu řekl, když jsem koukal na desku a popis, ani mě nenapadlo se ptát :))
to nevadí, jsme jen lidi a ta dokonalá technologie nás prostě někdy přečůrá
takže ted nastane asi jinej problém, proč to začalo svévolně resetovat?
W7 tam na 2G RAM klidně dej, na normální běh bude 2G RAM stejně akorát

Obrázek uživatele Michal Čížek

nezapomen, že do slotů musíš dát jen stejné RAM je to z důvodu stability

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takže najelo to do sysemu v pohodě začal jsem instalovat ovladače na desku a graf protože je všechno rozhozený což není nic překvapivého ale jak jsem restartoval počítač tak to hlásilo chybu .dll a když mě to nabíhá na systém nebo spíš takhle když bě to dá navibranou jakým způsobem chci pustit sysém tak se to restartuje co stím mám se nato vysrat a sformátovat to a hodit tam ty W 7?

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud tam máš RAM stejné hodnoty o velikosti a frekvenci, celkem 2G, tak tam ty W7 normálně nacpi, systém je to vypracovanej, což nikdo nedoufal (teda pokud nemluvíš o BASIC), že až tak. Deska by měla podporovat až do 8G, ale to je naprosto zbytečný, ty 2G na normální práci a hry na 120 procent stačej, také mám na W7 2G. Spíš udělej pořádnej test HDD, (třeba v jinym PC) at víš co tam dáváš a na čem systém bude chodit. Pokud nechceš W7, doporučuju novou instalaci staršího OS.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Řekl bych že vir poškodil Dll což je naprosto normální a nestalo se mě to poprvé zformátovat a nainstalovat nový okna akorá nevím kde je stahout momentálně u sebe nemám žádný tak potřebuju vyskoušet aspon ňáký stahuju W 7 Ultimate 64 bit tak jsem zvědavej akorá je to ve dvouch rarech tak nevím jak se to dává dohromady:-D to bude asi ještě sranda mám hodně zkušeností z Xp ale vista a 7 jde zatím kolem mě.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jeje o cracklejch systémech tu nepiš i když vím o pár lidech, já sám nemám zapotřebí se trápit nelegálem. Pokud myslíš na zkoušku 30 dní, nebo jak dlouho, je stažení RARu ve 2 souborech také možné, při rozbalování se to samo propojí pokud soubory jsou očíslované, sám uvidíš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Chci je jenom Zkusit jestli mě budou vyhovovat víc se mě líbí Mac OS 10 už jsou i v čestině .Jsou očíslovaný a takže se rozbalujou jako normál hra to je v pohodě ale problém si myslim nastane z Bootováním desku už jsem nastavil aby brala CDROM ale aby to měli ty okna ňáká rada ? vždy jsem měl okna který si to udělali sami ale když to tam nebude jak se to dělá ručně je to náročný?

Obrázek uživatele Michal Čížek

já preferuji instalaci systému z USB flešky koukni na toto vlákno je tam odkaz na výrobu bootovací flešky, potřebuješ jen 4G flešku pro w7 je to soft WIN TO FLASH
http://www.pcporadenstvi.cz/node/12552t=0

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Cau prosimtě vysvětli mě proč by nešli na tu mou desku tyhle ramky http://www.xcomputer.cz/1gb-ddr2-667mhz-pc5400-d53218.htm 4X řekni mě důvod proč by to nešlo?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a která je tvá deska? :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

Martinhorr uváděl tuto Gigabyte GA-EP41-UD3L, dal jsem odkaz přímo na manual.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ramky by tam určitě šly, ale jednak 4x je zbytečně hodně, jednak jsou šunkové, ale to je i deska... k čemu by ti byly 4GB paměti?

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) už jsem mu psal, že 2G naprosto stačej, ale spíš ho asi zajímá proč nejedou osazený všechny 4, ale jen vždy po 2

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Cau hele stahnul jsem dvoje win 7 a vypálil jsem je jako image a bootovat to jde vypaloval jsem to na nejmenší rychlost a oba sysémi hlási že chybí soubor na každým z nich tak nevím jestli jsou poškozený nebo je chyba někde jinde nechápu ted mě kamoš uploaduje svoje win 7 ty jedou na 100% doufám že nedělám chybu někde já :( Hele nevíš proč by mě na té desce neměli jít http://www.xcomputer.cz/1gb-ddr2-667mhz-pc5400-d53218.htm 4x jsou vsechny stejný jak kapacitně tak frekvenčně a od stejné firmy proč nejdou všechny 4 ale jen 2?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

měly by fungovat jako 2 dvojice - 2 dualchannely.. deska by to umět měla, ale holt, čipset Intel nebyl nikdy z nejschopnějších :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A nemůže být problém v nastavení v BIOSU stěma ramkama že nejdou 4?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Další věc vypálit jako Boot se to nedá protože je to větší jak 2 Gb a nero to nepovolí je to jedno když to vypálím jako image?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak se to vůbec chová, když jsou osazené všechny moduly, najde si to vždy jen 2, nebo nestartuje PC vůbec?
no měl bys mít od kámoše udělaný obraz disku té instalačky a ty pak dáš vypalovat z obrazu disku, samotné ISO ti nenabootuje.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Když je osadím všechny nebo jen 3 tak se to chová tak že nejede obraz a po 1 minutě se to vypne a zapne a pořát dokola příjde mě to jako by to nebralo ty ramky vubec když je tam dám 3 nebo 4 .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak pak má asi deska nějakej problém... nebo zkus tu dovjici nakombinovat, třeba máš jednu z těch 4 ramek vadnou..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bude to deskou samostatně jedou všechny na všech slotech.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.