obrazovka

Ahoj, dnes jsem si koupil nové PC. Zjistil jsem ale, že na výstupu grafické karty je široká zásuvka. Můj kabel od monitoru má ale malý konektor. V balíku jsem také našel nástrčku, která tento problém řeší. Když ale tyto věci správně spojím, tak monitor neodpovídá. Moje staré PC má ale zástrčku na tento kabel(tedy malý konektor) a funguje. Když dám do starého PC kabel s nástrčkou tak nefunguje. Grafika je 1GB leadtek, monitor LCD. Zdá se mi, že je problém v nástrčce, která dovoluje zapojit kabel k novému PC. Díky

Obrázek uživatele tatik
[25299] obrazovka

Máte tedy v tuto chvíli 2 PC a 2 monitory. Starší PC a patrně CRT monitor má, jak píšete, úzký konektor (15-ti PINový VGA) a nové PC a LCD mají DVI-I (29-ti PINový - 3x8 + 4). Vy chcete připojit svůj LCD monitor ke starému PC pomocí dodané redukce a nechce tofungovat. Je to tak?
Pokud ne, popište lépe skutečnost, případně doplňte typ monitoru a grafické karty a nebyly by na škodu fotky.

Obrázek uživatele chomin
[25300] obrazovka

dobry den. nepochopil jsem presne vas problem... zastrcka je, presne jak rika tatik, redukce z DVI-I(mozna i jinych, ale DVI-I je dnes nejpouzivanejsim rozhranim pro pripojeni monitoru na grafickou kartu) na VGA.

coz znamena, ze na satrem PC, kde pravdepodobne mate "stary" VGA konektor napojite LCD monitor s VGA vystupem absolutne bez problemu. pokud ovsem vlastnite novejsi grafickou kratu a mate ji ve vasem novem PC, tak proto tu je ta redukce, ktera umozni pripojeni monitoru k pocitaci.

prikladam obrazek vsech typu konektrou DVI (pro zajimavost) a zaroven reprodukuji tatika, prosim o upresneni problemu (resp. jednoznacne vyjadreni).
urcite najdeme reseni ;-)

Obrázek uživatele majklin
[25301] obrazovka

Moje staré PC má na grafické kartě výstupy jak pro VGA(malý) tak pro digitální(větší). Obrazovka má pouze VGA výstup(tu jsem novou nekupoval, zůstává). Když spojím staré PC s obrazovkou přes VGA(tedy bez redukce) tak je vše v pořádku. K novému PC(které má pouze digitální-širší výstup) jsem dostal redukci. Když jsem ale s pomocí redukce spojil nové PC a monitor tak monitor nereagoval. To samé jsem udělal se starým PC a také monitor nereagoval. Potom jsem našel redukci z krabice graf. karty Ge Force 6600(tu jsem před lety koupil). Spojil jsem tedy staré PC+redukce(od GeForce) s monitorem a monitor najednou reagoval! Když jsem ale spojil nové PC s redukcí od GeForce tak pořád nešel.... Na novém PC je výstup jako obr. 2.odshora, ale obě redukce vypadají jako poslední obrázek... Nemůže to tedy být tím, že tu chybí drátky (tedy špatný typ redukce)? Na grafické kartě nového PC je výstup stejný jako 2. obr. odshora- takže může přijímat všemi dirkami ( více než na obr. posledním kde je méně drátků). Nejsem znalec v tomto oboru, ale snad jsem to už lépe vysvětlil. Děkuji za každou odpověď

Obrázek uživatele majklin
[25302] obrazovka

Dnes jsem si od známého půjčil obrazovku (má také starý VGA konektor, použil jsem proto redukci-v té problém nebude protože mam celkem 3 ks), ale stejně monitor neodpovídal- bez signálu. Opravdu už nevím co s tím. Snad jen reklamovat.

Obrázek uživatele tatik
[25303] obrazovka

Omlouvám se, ale měl jsem od večera problém s netem. Takže na to kouknu později a ozvu se. Musím si to probrat s těmi konektory.

Obrázek uživatele chomin
[25304] obrazovka

2 obrazek odshora je rozhrani DVI-I Dual link (tzn. dvoukanalovy digitalni+analog konektor). dva kanaly jsou urceny pro prenos obrazu s vetsim rozlisenim
ten posledni obrazek je DVI-A, tudiz pouze analogovy konektor.

kupte si redukci, ktera bude odpovidat presne tomu DVI-I (tedy 2. obr. odshora) a teprve potom, by vse melo fungovat jak ma.

http://www.softcom.cz/produkt/redukce-dvi-vga-dvi-f-/-hd15-m/

Obrázek uživatele majklin
[25305] obrazovka

Moc děkuji za radu. Napíšu dodavateli o výměnu redukce-tedy na DVI-I Dual link>VGA a doufám že se už problém odstraní.

Obrázek uživatele majklin
[25306] obrazovka

Ještě se pro upřesnění chci zeptat, jestli tahle redukce řeší můj problém. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22670 - měla by být od czechcomputer, protože jsem u nich PC také kupoval.. díky a to už je vše :))

Obrázek uživatele chomin
[25307] obrazovka

d-sub (jenz je jedna strana rozdvojky, kterou nabizi na czechcomputeru) je stary konektor o 9ti pinech. my potrebujeme 15ti pinovy VGA, ktery se jeste dnes na nekterych kartach objevi. D-sub je opravdu stare pripojeni na monitor.

proto bych doporucoval mnou nabidnuty odkaz. nebo staci zagooglovat a zadat VGA DVI-I a najdete jiste vice odkazu na obchody, kde takovou redukci prodavaji. uz jen staci si vybrat nejlevnejsi, nebo nejspolehlivejsi obchod a koupit;-)

Obrázek uživatele majklin
[25308] obrazovka

takže tahle redukce na kterou jsem dal odkaz neni správná?

Obrázek uživatele majklin
[25309] obrazovka

na obrázku je ale vidět 15 pinů... a drátky musejí vcházet do grafické karty, prostě vizuálně tam moje redukce z odkazu pasuje(v náhledu zboží).. stejná redukce, jako jsem ukazoval je tedy tato http://img511.imageshack.us/img511/203/kabelodmonitorufs5.jpg

Obrázek uživatele chomin
[25310] obrazovka

pozor! nahled zbozi je nekdy pouze ilustrativni.

nejlepsi bude, kdyz byste si od kamaradu, nebo od znamych sehnal presnou tu spravnou redukci ( VGA -> DVI-I) a uvidime, jestli se nam monitor rozjede ;-)

Obrázek uživatele chomin
[25311] obrazovka

podle fotek mate 2 vstupy DVI-I a jeden HDMI. jak jsem jiz rekl, staci doporucena redukce, treba i z toho Softcomu DVI-I do VGA. monitor s vystupem VGA by byl pote bez problemu zapojen do graficke karty

Obrázek uživatele majklin
[25312] obrazovka

Tak jsem vyzkoušel tu správnou redukci, ale stejně to nic nedělá. Pořád je obrazovka černá. :(

Obrázek uživatele majklin
[25313] obrazovka

Takže už jsem přišel na problém, do grafické karty vedou 2 kabely - jeden nebyl zapojený.. nyní už to jde bez problému. Akorát když jsem spustil PC tak po mě chtěl windows product key(na boku PC mam product key, ale není 25 místný jak požaduje systém-na štítku z boku PC má 33 znaků). Ještě bych měl jeden dotaz. V PC jsou 2x 500GB disky, správce také vypisuje že našel 2 harddisk + 1 CD/DvD ale když otevřu tento počítač tak mi PC nachází jenom 1 pevný disk o velikosti 450 GB. Stačilo by tedy harddisk přidat? Popř. jak.. dík

Obrázek uživatele tatik
[25314] obrazovka

Mám pocit, že budete muset zavolat na infolinku Microsoftu a tam nadiktujete toto číslo a oni Vám sdělí kód.
A druhý disk nevidíte vůbec?
Těch 450 GB je v normě.

Obrázek uživatele chomin
[25315] obrazovka

ten 33 mistny kod muze mit 8 cisel precisli, nebo nejaka cisla, ktera se do kolonky product keye nemusi zapisovat. mohlo by postacit napsat jen vyzkouset napsat 25 cisel(at uz prvnich, ci poslednich) a mozna, ze by to mohlo jit.

pokud se vam tohle nechce zkouset, bude skutecne jednodusi zavolat na infolinku. tam vas bude navadet pocitacem ovladany hlas a vy budete postupovat podle jeho kroku.

s temi harddisky: podivejte se do BIOSu, zda-li se vam harddisky ukazou v tabulce primary a secondary jako master nebo slave (zalezi na switchovani). pokud se nam ukazou oba disky, mame vyhrano a budeme se hrabat ve windowsu. stava se totiz, ze BIOS vidi harddisk jen jeden(casto to byva nastavenym switchovnim na Cable select), presto windows muze rozeznat oba dva. ;-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.