Trackpoin(ploška na myš) a DVD/CD mech.

Dobý den,
Mám notebook Compaq Evo N600c a mám u něj dva problémy:

Na notebooku mi nejde trackpoint(ploška na myš) a ani ten joistick v klávesnici.
Zkoušel jsem nějaké ovladače - v ovládacích panelech chybu nepíše.Nejde mi třeba ani vestavěné tlačítko s domečkem,poštou a podobně.Opravdu nevím čím to je,ale nejsem si jist,jestli mám správné ovladače(pokud by byl univerzálí,úvítám!).

No a dále DVD/CD mechanika.Je zřejmě špatná,nepřečte žádné cd ani dvd,furt jen načítá a pak hodí chybu.Vím že tady se asi nedá nic dělat,ale pokud ano,tak za všechno děkuji.

Obrázek uživatele Dick

Dobrý den

Dle popisu vašeho problému trackpointem a speciálními tlačítky soudím na ovladače či doplňkový software. Ten stáhnete na http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Home.jsp?lang=cs&cc=cz&... . Také bych Vás odkázal, abyste se pokusil se svým problémem obrátit přímo na technickou podporu notebooku viz daná stránka. Problém s dvd, lze vyřešit výměnou nebo zakoupením externí dvd mechaniky do usb portu.

Obrázek uživatele tatik

DVD mechanika bude patrně mít své již za sebou. Poslední pokus je zkusit mechaniku vyčistit. Ještě jde trochu poladit čočku, ale dle mého názoru je to zbytečně vynaložená práce, protože je to momentální řešení a stejně bude třeba koupit novou mechaniku.

Obrázek uživatele marzon

Tak a ty ovladače díky,už to funguje a ještě co se týče té DVD mechaniky.
-zkoušel jsem,že mi přečte většinu DVDček ale ani jedno CDčko.Takže nevim jestli je to nějaká ojedinělá chyba,nebo to je jen pro DVD (ale podle mě by měla jakákoliv DVD mechanika automaticky brát i CD) :D

Obrázek uživatele TheALuminium

V tom případě je laser pro čtení CD médií poškozen.

Obrázek uživatele marzon

Mnohokrát děkuji za pomoc,
a ještě jsem se chtěl zeptat:

Notebook je na 18,5V a 2,7A,

je možné k něm připojit 19V a 2,4A ??
nezničí se při delším používání třeba přepětím o 0,5V a je v něm nějaká pojistka??

Díky za názor

Obrázek uživatele Dick

Zápis na dvd a cd se liší. Jednak hustotou zápisu a jednak hloubkou v jaké je vrstva umístěna. Laser v mechanice může být poškozený a mechanika je schopna zaostřit jen na vrstvy dvd, bohužel ne cd. Doporučuji výměnu mechaniky, nebo zakoupení nějaké externí.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.