NTFS na FAT32

Mám menší problém s HDD Adata Nobility NH92. Jedná se o disk o kapacitě 300 GB. Při zakoupení byl ve formátu FAT32. V tu dobu se dal normálně spustit i na mém dvd přehrávači, které je vybaveno USB portem. Syn však při problému s hdd tento naformátoval na NTFS a od té doby disk s přehrávačem nekomunikuje. Šlo by proto část disku naformátovat zpět na FAT32, další část by byla v NTFS? Pokud ano, čím a jak. Díky za případné rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pamatuj - přijdeš o data, které nezálohuješ..

postup: otevři si správce disků, vyber tento disk, dej odstranit oddíl, dej vytvořit nový, požadované velikosti (poloviční?) a druhý ve zbytkové velikosti.. jeden pak dej formátovat -> NTFS a druhý -> FAT32

jediným problémem je, že přehrávač by nemusel pochopit dva oddíly.. v takovém případě by celý disk musel být FAT32, což znamená nemožnost uložit více jak dvougigové soubory videa..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za odpověď. Vyzkoušel jsem, bez problému jednu část disku jsem formátoval v NTFS, nenabízí se mi však možnost formátování ve FAT32. Jak tedy dále?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jaká máš operační systém? nabízet se ti to musí.. pak zkusit nějaký nástroj třetís trany.. Partition Magic například.. stačí projet databázio stahuj.cz

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Windows XP profesional SP3. Partition jsem zkoušel, ale návod jsem nenašel a jsem, jakožto už postarší ročník, odkojený ruštinou, anglicky neumím a výběr jazyka to nenabízí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

musel bych ten program taky stáhnout, ale nechce se mi :)) hledej "create new partition" "format" "file system = fat32" kdybys nevěděl, tak stáhnu.. nebo zkus pohledat i česky mluvící program..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.