Notebook/Chladící podložka (problém)

Ahoj, mám NTB Fujitsu Siemens Amilo PI... a chladící podložku NOTEPAL by Cooler Master se třemi větráčky napájené přes USB do ntb. Jde o to, že když hraju bez zapnuté podložky (přídavného aktivního chlazení) tak mi jede hra svižně bez lagů, ale notes se samozřejmě zahřívá...proto tu podložku mám, jenže když zapnu větrání ... sice v pohodě to notase uchladí jenže zaznamenávám pokles výkonu ve hře samotné. Doprovází ji škubání a lagy. Myslím si že si podložka vezme z NTB šťávu nebo způsobí nějaký výkyv a ta šťáva nejspíš někde chybí a sníží mi to celkový výkon. Tak nevím co s tím dělat. Bud hrát a zahřívat nebo hrát s lagama.

Děkuji za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To je blbost :D
Pokud máš k NTB originální zdroj, musí stačit. Ta podložka zas tolik nebere. Spíš je možné, že se to přehřívá natolik, že se to podtaktovává, ale to by ta podložka musela ohřívat. Napadá mě taková blbost - zapni podložku do jiného PC a zkus to :D
Jináč v případě nedostatku šťávy by NTB haproval, padal, nebo by se rovnou vypnul - grafika ani procesor neumí "jet na dluh"..

Obrázek uživatele Verny-cz

Nepadá to... ale pozoruji to že se obraz škube :) Mě u toho notase nic nepřekvapuje ...jedou se mi stalo že se vypínal sám od sebe po nejake době...nakonec mi v servisu přesadili procák ...asi nova pasta a čištění kanálků od prachu a od té doby jedu radsi s podložkou. Taky se mi stává že mi vypadnou všehny USBčka ..nejde myš a exter. klavesnice... na liště se pak objeví hláška s USB- zařízení nenalezeno. Takže pomohlo když jsem komp uplně vypnul a znovu zapnul to pak USB bylo funkční.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pak by mohl být problém v samotné základní desce NTB..

Obrázek uživatele Verny-cz

tak jsem to vyřešil... koupil jsem si za 7 pětek obyč USB nabíječku a tu mám na podložku...tudíš výkon v poho a nevypadávají USB klavesnice a myš.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Stejně tam musí být nějaká HW závada, jinak to není možné.. Ale dá se to také považovat za řešení... Mám tedy problém považovat za vyřešený?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.